Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Δελτίο Τύπου: Tα ψέματα και οι ευθύνες Δούρου για τις σημερινές πλημμύρες στο Μαρούσι – (26/7/2018)

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Περιφέρεια Αττικής, για τις δήθεν ευθύνες του Δήμου Αμαρουσίου για τις σημερινές πλημμύρες στην πόλη και σε υπαίθριο χώρο πλησίον της Κηφισίας , θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Καταρχάς, παρά την ένταση της βροχής, καμία γειτονιά του Αμαρουσίου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα συνεργεία και το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου βρέθηκαν άμεσα στην «πρώτη γραμμή» για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, κι αυτό έγινε με επιτυχία. Με μοναδική εξαίρεση , την περιοχή του Σωρού.

Τα 5 ψέματα της κας Δούρου

Η Περιφέρεια Αττικής και η κα Δούρου λένε στην ανακοίνωσή τους  5 μεγάλα ψέματα, για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Ψέμα πρώτο, μιλούν στην ανακοίνωση για υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ .

Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος που σήμερα πλημμύρισε, δεν είναι δημοτικός και δεν είναι αδειοδοτημένο πάρκινγκ. Είναι χώρος που ανήκει σε ιδιώτες. Και φυσικά ποτέ ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπαζώθηκε από το Δήμο και φυσικά ποτέ δεν είχε νόμιμη χρήση πάρκινγκ.

Ψέμα δεύτερο, δεν υπάρχει σήμερα κανένα εγκαταλελειμμένο παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου,  στην οδό Αγ. Αθανασίου.

Η αλήθεια είναι ότι το αμαξοστάσιο έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια  και ο συγκεκριμένος χώρος είναι σήμερα ελεύθερος.

Ψέμα τρίτο, δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος με τον πλακοσκεπή αγωγό, πάνω στην κοίτη του ρέματος, που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αλήθεια είναι ότι  ο αγωγός δεν κατασκευάστηκε από το Δήμο Αμαρουσίου . Υπάρχει εκεί τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 και προφανώς έχει κατασκευαστεί από κάποια υπηρεσία είτε του Κεντρικού Κράτους, είτε της τότε Νομαρχίας.

Ψέμα τέταρτο, μιλά η κα Δούρου για μπάζωμα της φυσικής κοίτης του ρέματος σε τρία σημεία.

Η αλήθεια είναι ότι αρμόδια για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η Περιφέρεια Αττικής. Αν σήμερα λοιπόν είναι μπαζωμένη η κοίτη του ρέματος, τι κάνατε κυρία Δούρου τέσσερα χρόνια για να την ξεμπαζώσετε; Δεν ασκήσατε την υποχρέωσή σας; Δεν είστε υπεύθυνη γι αυτό;

Ψέμα Πέμπτο , μιλούν για καθυστερήσεις του Δήμου Αμαρουσίου όσον αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Η αλήθεια είναι ότι

  1. Για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να είναι αρμόδιος, χρηματοδότησε κι εκπόνησε τη μελέτη  οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς , η οποία ολοκληρώθηκε με ΦΕΚ, το 2014.
  2. Στη συνέχεια, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, πάλι με δικούς του πόρους , εκπόνησε τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος.
  3. Ο Δήμος Αμαρουσίου έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής από τις 16/6/2016 την οριστική  μελέτη διευθέτησης , προς έγκριση.
  4. Η Περιφέρεια Αττικής με καθυστέρηση 8 μηνών και μετά από συνεχείς οχλήσεις του Δήμου  απάντησε το Φεβρουάριο του 2017 με μια σειρά από παρατηρήσεις.
  5. Στις 4/12/2017 ο Δήμος απέστειλε εκ νέου τη μελέτη, ενσωματώνοντας όλες τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας.
  6. Στις 18/5/ 2018 η Περιφέρεια Αττικής, προφανώς για να μην προχωρήσει το έργο, απαντά με νέες παρατηρήσεις, εντελώς άσχετες με τις αρχικές που μας είχε δώσει. Είναι ενδεικτικό ότι μας ζητήθηκε να παραδώσουμε συμπληρωματικά,  μέχρι και  μελέτη μετατόπισης των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, που θα έπρεπε να γίνουν κατά την κατασκευή του έργου, κάτι που ασφαλώς δεν αποτελούσε ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου και δεν είχε ποτέ προηγουμένως ζητηθεί από την Περιφέρεια.
  7. Πέραν από επικίνδυνη, αποδεικνύεται και άσχετη η κα Δούρου, αφού στην ανακοίνωσή της αμφισβητεί ότι η μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος διαθέτει την οριζόμενη εκ του νόμου 4014/2011 απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Την ενημερώνουμε ότι διαθέτει και εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη.
  8. Το πόσο διαλυμένες είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αποδεικνύεται από ένα ακόμη γεγονός. Μας αποστέλλει η Περιφέρεια έγγραφα ζητώντας μας να καθαρίσουμε τα ρέματα της πόλης, όταν έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι δική της  αρμοδιότητα.

Το ποιος λοιπόν ευθύνεται για την καθυστέρηση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής του Σωρού, είναι προφανές. Είναι η κα Δούρου, η οποία όπως και στη Δυτική Αττική, έτσι και στο Μαρούσι, αποδεικνύεται ανίκανη να κάνει τη δουλειά της.

Εξίσου προφανής είναι και η διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Μια αλήθεια που αποκρύπτει: Με ευθύνη Δούρου, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα η περιοχή του Σωρού

Η κα Δούρου είναι ανίκανη και για έναν ακόμη λόγο. Δεν έχει προχωρήσει το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Σωρού, την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής με απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Έργων του Υπουργείου Υποδομών,  από το 2011.

Γιατί κα Δούρου καθυστερεί η Περιφέρεια τόσα χρόνια ένα τόσο σημαντικό έργο; Δεν σας αρκούν 4 χρόνια θητείας, για να κάνετε επιτέλους το αυτονόητο; Γιατί αγνοείτε τις συνεχείς οχλήσεις του Δήμου , που σας μεταφέρει τις αγωνίες των πολιτών του Αμαρουσίου γι αυτή την τόσο σημαντική παρέμβαση;

Αν είχατε κάνει τη δουλειά σας, σήμερα δεν θα είχαμε πλημμύρες στην περιοχή του Σωρού.

Πρέπει να χαθούν και στο Μαρούσι ανθρώπινες ζωές , όπως στη Μάνδρα, για να κάνετε επιτέλους τη δουλειά σας;

ΣΥΓΓΝΩΜΗ και υλοποίηση των δεσμεύσεων

ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Η κα Δούρου εξελέγη το 2014 υποσχόμενη να υλοποιήσει την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, αλλιώς «θα πήγαινε στο σπίτι της» .

Την υπόσχεσή της αυτή , 4 χρόνια μετά , όχι μόνον δεν την υλοποίησε, αλλά αντίθετα φτάσαμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ασυνέπειας της.

Μετά το σημερινό περιστατικό στην πόλη μας, η κα Περιφερειάρχης είναι έκθετη στους πολίτες του Αμαρουσίου και της Αττικής.

Οι επιλογές που έχει είναι δύο.

Η να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε.

Η να παραιτηθεί.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα διανοίξεων των οδών Λάρνακος και Μυκηνών στις περιοχές Σωρού και Αγίου Θωμά αντιστοίχως. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επέβλεψε...