Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έδωσε Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

Συνέντευξη Τύπου

Στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη του Αμαρουσίου και στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλες δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκε διεξοδικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απαντώντας στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δημαρχιακό Αξίωμα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ανέφερε:


Ανοικτοί σε συνεργασίες

«Είμαστε απολύτως ανοικτοί σε συνεργασίες και το έχουμε αποδείξει.

 Το βασικό κριτήριο μας, αν μιλάμε για πρόσωπα, είναι να έχουν σκοπό να δουλέψουν υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών. Όλα τα άλλα δεν είναι κριτήριο για εμάς, μπορούμε να συνεργαστούμε και με συλλογικά σχήματα και με πρόσωπα ανεξαρτήτως των πολιτικών καταβολών και της κομματικής ταυτότητας του καθενός.

Εμείς, δεν επιδιώκουμε και δεν θεωρούμε ότι έχουμε την απόλυτη αλήθεια, όλοι δουλεύουμε και δουλεύοντας γίνονται και λάθη. Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με τον οποιονδήποτε αρκεί αυτή η κουβέντα να γίνει ανοικτά και όχι με όρους παρασκηνίου και συναλλαγής, αλλά με όρους πολιτικούς, δημοτικούς, διαφάνειας και προ των εκλογών».

 

Στρατηγική προσέγγιση στα μεγάλα ζητήματα της πόλης – πολεοδομικό, κυκλοφοριακό

«Τα μεγάλα ζητήματα που επιβαρύνουν την πόλη, σχετίζονται με την μητροπολιτικότητά της, την Αττική Οδό, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις μεγάλες επενδύσεις για τις οποίες επιλέγεται το Μαρούσι.

Η πόλη χρειάζεται μία πλήρη κυκλοφοριακή παρέμβαση, που σημαίνει πλήρη κυκλοφοριακή μελέτη. Διεκδικούμε και θέλουμε να πετύχουμε την επίσπευση της γραμμής του ΜΕΤΡΟ, γιατί αυτό θα δώσει την ουσιαστική ανάσα όσο αφορά στον άξονα της Κηφισίας.

Επίσης, στα σχέδια μας είναι να πετύχουμε  μία τουλάχιστον υπογειοποίηση της Κηφισιάς, στο ύψος της οδού Πεντέλης μέχρι την οδό Παπαφλέσσα, ώστε να ενοποιήσουμε την πόλη.
Η αναθεώρηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι απαραίτητη και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη,  έτσι ώστε οι χρήσεις γης, οι συντελεστές δόμησης και τα λοιπά να εξορθολογιστούν, προκειμένου να υπάρξει η ανάπτυξη εκείνη που η πόλη αντέχει.

Έχουμε ζητήσει την ένταξή μας στη διαδικασία που έχει αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών με το Τεχνικό Επιμελητήριο και είμαστε στην τελική φάση. Σκοπός μας είναι να εκσυγχρονίσουμε ότι αφορά στις πολεοδομικές χρήσεις». 

 

Γήπεδο ποδοσφαίρου- Ρέμα Σαπφούς

« Η μόνη σοβαρή προσέγγιση στο ζήτημα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα είναι να αναμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, η υπόθεση έχει εκδικασθεί. Έτσι θα ξεκαθαρίσει με αμετάκλητο τρόπο το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να δούμε τι μας ανήκει και τι όχι και να κατασκευάσουμε το γήπεδο στο τμήμα του χώρου που μας ανήκει.

Όσον αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο. Αυτό που απαιτείται είναι η χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και είναι θέμα εβδομάδων. Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε πολύ γρήγορα το έργο να δημοπρατείται».

 

Αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

«Έχουμε ένα πολύ καλό τμήμα Πολιτικής Προστασίας που πλαισιώνεται από ένα επίσης πολύ καλό τμήμα εθελοντών, που αντεπεξήλθε επάξια μαζί με τους υπαλλήλους Καθαριότητας, Πρασίνου, Εξωτερικών Συνεργείων και άλλων επιχειρησιακών μονάδων, στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινόμενων. Ωστόσο συνεχίζουμε να την αναβαθμίζουμε και να ενισχύουμε το στόλο των οχημάτων της.

Γενικότερα, πάντως, η Πολιτική Προστασία είναι ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης, επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαρκώς θα επιτείνονται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Πρέπει να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα, τις διαδικασίες και τα σχέδια».

 

Προωθούμε τα ζητήματα της πόλης μέσα από τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στο Μαρούσι

«Το Μαρούσι είναι Μητροπολιτικό κέντρο και οι εξελίξεις εδώ επηρεάζουν και άλλες περιοχές, άλλους Δήμους. Όταν κάτι καλό γίνεται στο Μαρούσι, εύκολα περνά και στην υπόλοιπη χώρα. Είναι μία πραγματικότητα. Επίσης, ο Βόρειος Τομέας είναι η καρδιά και ο δείκτης όλης της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός ήλθε, έκανε μία επιτυχημένη παρουσία, όπως θα έλθουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και φυσικά ως Δημοτική Αρχή της πόλης είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχθούμε όπως πρέπει. Το καλό κλίμα που δημιουργείται στις πολιτικές συγκεντρώσεις αυτού του τύπου, οι συνεργασίες και οι συνέργειες επίσης είναι ευεργετικές. Μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε σοβαρό διάλογο και να προωθήσουμε τα ζητήματα της πόλης».

 

Η κεντρική εξουσία να αντιλαμβάνεται τη Αυτοδιοίκηση ως μέρος της διακυβέρνησης του τόπου

«Οι πολιτικές εξελίξεις πάντα επηρεάζουν και την Αυτοδιοίκηση, όμως έχουμε και τη δική μας αυτονομία. Αυτό που μας ενδιαφέρει την επόμενη μέρα είναι να έχουμε μία κυβέρνηση που θα αισθάνεται την Αυτοδιοίκηση ως μέρος της διακυβέρνησης του τόπου. Όποια κυβέρνηση αποφασίσει ο Ελληνικός λαός να αναδείξει, το μόνο που θέλουμε είναι να μην βλέπει τη Αυτοδιοίκηση με επιφύλαξη.

Η αυτοδιοίκηση βρίσκεται πλησιέστερα στον πολίτη και σε όλα τα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά του.
Εμείς προσδοκούμε οι πολίτες να αναγνωρίσουν τη δουλειά μας και να μας δώσουν την ευκαιρία τα επόμενα πέντε χρόνια να πάμε την πόλη μπροστά».

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικά χρώματα

«Όλοι έχουμε την πολιτική μας ταυτότητα. Δεν την κρύβουμε, ωστόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν τα κόμματα. Δίνουμε τη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μακριά από ιδεολογίες, με σωστό προγραμματισμό, σε κλίμα συναίνεσης και ενότητας».

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου έκανε ειδική αναφορά στους Δημοτικούς Συμβούλους της Διοικούσας Δημοτικής Παράταξης και στο έργο τους, που αποτέλεσε το κύριο ανθρώπινο δυναμικό μαζί με όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την επίτευξη των στόχων:

 

 • Δημήτριο Σμυρνή,
 • Μαρία Δήμητρα Ρώτα,
 • Στέφανο Τσιπουράκη,
 • Πέτρο Κόνιαρη,
 • Ευάγγελο Κάββαλο,
 • Σπύρο Σταθούλη,
 • Ειρήνη Μαρία Χαλιώτη,
 • Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη,
 • Μαρία Γώγου,
 • Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο,
 • Ιωάννη Ιωαννίδη,
 • Μιχαήλ Παπαδόπουλο,
 • Φανή Λέκκα,
 • Ελένη Βλάχου Σταματάκη,
 • Γεώργιο Ζήκο,
 • Νικόλαο Πέππα,
 • Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη,
 • Αικατερίνη Ιωάννου,
 • Ιωάννη Νικολαράκο,
 • Αικατερίνη Βουρλάκη,
 • Δημήτριο Γαρδέλη,
 • Κωνσταντίνο Ρώτα

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...