Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Το Μαρούσι Ψηλά! O Θ. Αμπατζόγλου ανακοίνωσε υποψηφιότητα και συνδυασμό

Την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά το Δημαρχιακό Αξίωμα στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Θέτοντας τους άξονες και τους στόχους της πολιτικής του για τη νέα δημαρχιακή θητεία, παρουσίασε παράλληλα τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής τα τριάμισι τελευταία χρόνια, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελούν επίτευγμα του συνόλου του Μαρουσιώτικου λαού και θέτουν τις βάσεις για το μέλλον».

Υποψηφιότητα Θεόδωρου Αμπατζόγλου 2023

Η παρουσίαση του έργου και του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε σε τόνους ήπιους και όχι με χαρακτηριστικά γιορτής, σεβόμενη η Δημοτική Αρχή τον πόνο και την θλίψη από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Υποψηφιότητα Θεόδωρου Αμπατζόγλου 2023

Στόχοι για την επόμενη θητεία

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του για το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας έθεσε τους έντεκα (11) άξονες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του και που αφορούν:

1.Τα Οικονομικά του Δήμου, με συνέχιση του νοικοκυρέματος με νέες ρυθμίσεις.

2.Την Καθαριότητα και το πράσινο, με συνεχής ανανέωση του εξοπλισμού και την αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

3.Τα νέα έργα και στις Υποδομές, τις Πολεοδομικές τακτοποιήσεις, τις ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια, τον οδοφωτισμό.

4.Τον Πολιτισμό και τη λειτουργία Δημοτικού Θεάτρου.

5.Τον Αθλητισμό, την ανακαίνιση γηπέδων και την κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων (μπάσκετ/βόλεϊ) και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

6.Τη βιώσιμη κινητικότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση, την σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.

7.Τη διαρκή αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.

8.Τις παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως η υπογειοποίηση τμήματος της Κηφισίας.

9.Τη διαρκή ανακαίνιση των Παιδικών Χαρών, των Παιδικών Σταθμών και των Σχολείων.

10.Τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

11.Την διεύρυνση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Οι άξονες και οι στόχοι θα αναπτυχθούν και θα αναλυθούν διεξοδικά στο επόμενο διάστημα.


Έργα και δράσεις τριετίας 2019-2022

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Διοίκησης του την τριετία 2019 – 2022 υπογράμμισε:

Ο Δήμος Αμαρουσίου με πολλά συσσωρευμένα χρέη από παλαιότερες χρήσεις, με πολλά προβλήματα λειτουργικά και διαχειριστικά, νιώθω την υπερηφάνεια να πω ότι επί των ημερών μας έκανε πολλά άλματα προόδου και παρά τις περιόδους πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Έτσι φανήκαμε αντάξιοι των δεσμεύσεών μας. Πετύχαμε ένα βασικό στόχο, να κάνουμε τον πολίτη συμμέτοχο των εξελίξεων και να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά, σε υποδομές και υπηρεσίες.

Και ο στόχος μας, υπό αυτές τις συνθήκες εξελίσσεται.

Μέσα από τις πολιτικές μας, με συναίνεση πάντα, με στοχευμένες ενέργειες, με σωστό προγραμματισμό και πάνω απ’ όλα με αγάπη, το Μαρούσι βρίσκεται σήμερα ψηλά!! και πρέπει να παραμείνει ψηλά».

Τα έργα και οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής προβλήθηκαν σε βίντεο μεταξύ των οποίων σε τίτλους είναι:

Καθαριότητα – ανακύκλωση – πράσινο: Διαρκής μάχη για μια καθαρή, σύγχρονη πόλη, νέος εξοπλισμός καθαριότητας και εξωτερικών συνεργείων.
Συγχρηματοδοτούμενα έργα, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ για έργα πνοής, υποδομές και υπηρεσίες εξωστρέφειας.

Τεχνικά έργα – υποδομές: Ανακαινισμένες, όμορφες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Πολεοδομική τάξη σε όλο το Δήμο δίνοντας αξία στην ιδιοκτησία του Δήμου και των πολιτών. Οδικό δίκτυο, διανοίξεις οδών βιώσιμη κινητικότητα. Ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση οδών 45.000 m2. Δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων. Γενναίο λίφτινγκ σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, επισκευές και συντήρηση σε σχολικά κτίρια και παιδικούς σταθμούς. Βελτίωση πολεοδομικών ζητημάτων δεκαετιών, βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.

Αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ανάσα για πεζούς και οδηγούς.

Κοινωνικές υπηρεσίες: Προστασία συμπολιτών της τρίτης ηλικίας – 2350 μέλη στο ΚΑΠΗ. Εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη.
Πολιτική Προστασία και Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια.

Δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού.
–Διαβούλευση με τους πολίτες.
     

Έντυπο Έργων και Δράσεων

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...