Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4ο Φεστιβάλ “Art for Change”: Ένα ζωντανό Φεστιβάλ τέχνης δημόσιου χώρου στο Μαρούσι

Το 4ο Φεστιβάλ “Art for Change” φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π, δίνοντας βήμα έκφρασης σε νέους και παλιούς καλλιτέχνες για μία δημιουργική – ανάπλαση της πόλης μέσω της τέχνης.
Πηγή έμπνευσης για τα έργα που θα δημιουργηθούν είναι το πλούσιο φυσικό και αστικό περιβάλλον καθώς και η ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Η τέχνη στο δημόσιο χώρο είναι μια ζωντανή εμπειρία. Ένα πράγμα που είναι άσχημο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ όμορφο. Ο σεβασμός για το περιβάλλον μαθαίνεται, και αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος, ειδικά για τα παιδιά. Η δημόσια τέχνη «άλλωστε» ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις, τη δύναμη της εξιδανίκευσης, του απλού, του χαρούμενου, του φυσικού. Η δημόσια ζωγραφική παρέμβαση θα λειτουργήσει ως performance, θα έχει την μορφή θεάματος για τους περαστικούς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ:

Στο δημοτικό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» θα στηθεί μία ξεχωριστή graffiti – art performance με τη σύμπραξη καλλιτεχνών δρόμου (και όχι μόνο): Yiakou, Nique, Taish, Kolage, Achilles, Gsd, Loaf, Irini Trip, Dizi, Wask, Qui Tacet, Baron, Platonas – Πλάτων (graffiti artists & Street artists).

Στο τέρμα της οδού Ερμού θα υπάρχουν τέντες με εκθέματα και live sessions – workshops – master classes από ζωγράφους και γλύπτες αλλά και διάφορων ειδικοτήτων καλλιτέχνες, θα δίνουν τη δική τους χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα και στο γκρίζο αστικό τοπίο.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείπουν ο χορός, η μουσική και η διασκέδαση. Στο τέρμα της οδού Ερμού και μπροστά από το σταθμό του τρένου θα έχει στηθεί μία σκηνή με τους Gadjo Dilo, Ευθύμης (TXC) + Sifu Versus, Vanila swing, Sexpyr the Human Man – The Clappas & The Chymbals, Mica Eio, Blueshades, Skazoo, Jump & Jive (Dancing Lessons), Rhythm Bast, Tequila Shots, Lucky Shots.

Παράλληλα, θα υπάρχει διαγωνισμός σε εξέλιξη με έπαθλα στους τυχερούς αναμνηστικούς κάδους σε μικρότερο μέγεθος φιλοτεχνημένοι από τους καλλιτέχνες.

Στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π θα βάφουν κάδους ανακύκλωσης οι καλλιτέχνες: Ababa Asteriou, Andreas Kitanidis, Juana Page Art, Rotzer Fiser, Angelos Mavraidis, Konstantzo Balini, Manana Tsertsvadze, Αγγελίνα Σαλαμαλίκη, Maria Spyraki, Efi Papanikou, Ελισάβετ Αρτεμάκη, Yurka Raycheva, Γιάννης Νερούτσος.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν και ειδικά workshop:

Σάββατο 13/10 και Κυριακή 14/10 στις 12 μ.μ. – Creative Juggling Technique Workshop με τον Γιώργο Λούκα.

Ο Γιώργος Λούκας, γνωστός καλλιτέχνης performer τα τελευταία 23 χρόνια έχει κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις ως solo performer, έχει συνεργαστεί με πολλές καλλιτεχνικές ομάδες σε events στην Ευρώπη, σε πανευρωπαϊκά φεστιβάλ και έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες performers.

Η λέξη «ζογκλέρ» έχει προέλθει από το λατινικό joculatio, δηλαδή joculator (γιοκουλάτορ), που σημαίνει «αυτός που πετάει και πιάνει ταυτόχρονα αντικείμενα». Η τέχνη των ζογκλέρ ως μέσο διασκέδασης είναι πανάρχαια. Η παλαιότερη απεικόνιση βρίσκεται πάνω στο τάφο ενός άγνωστου Αιγυπτίου πρίγκιπα που χρονολογείται περί το 2000 π.Χ. όπως και στο αρχαίο κείμενο «Το συμπόσιο του Ξενοφώντα» (422 π.Χ.). Πάνω σε αυτήν την τέχνη χτίστηκε ο θεσμός των τσίρκων. Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις υποκατηγορίες:

1) Στο “toss juggling” όπου πετάς και πιάνεις ταυτόχρονα αντικείμενα στον αέρα.
2) Στο “swing juggling” όπου στριφογυρνάς αντικείμενα
3) Στο “contact juggling” όπου δεν χάνεις επαφή με τα αντικείμενα
4) Στο “balance juggling” όπου ισορροπείς τα αντικείμενα

Σάββατο 13/10 και Κυριακή 14/10 στη 1 μ.μ. – Ο γνωστός ζωγράφος Αλέξανδρος Βακιρτζής θα δημιουργεί έργα σε καμβά δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν την τέχνη της ζωγραφικής μέσα από ένα βιωματικό workshop – show και δίπλα του ο νεαρός γλύπτης Βασίλης Καραμπίνης θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί ένα γλυπτό για να γίνει δώρο στην πόλη του Αμαρουσίου.

Σάββατο 13/10 και Κυριακή 14/10 στις 7 μ.μ. – Οπτικό παιχνίδι κίνησης που μαγεύει τις αισθήσεις με ισορροπιστικά και show με φωτιές που κόβουν την ανάσα με τους Circus Arts Entertainment Performers: Γιώργος ΛούκαςNoe GutierrezAngeliki Tsani.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...