fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στο Μαρούσι! Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Αγάπης, της Ελπίδας και της Αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ενταγμένων στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες στην πόλη μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020. Το διάστημα αυτό διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητας δημιουργικής απασχόλησης ειδικά για τα παιδιά, εορταστικά μπαζάρ, κ.α., ενώ στην Πλατεία Αγίας Λαύρας το παγοδρόμιο, τα ξύλινα σπιτάκια, το Χωριό του Αη Βασίλη, το πάρκο με τα φουσκωτά, θα χαρίσουν γιορτινή διάθεση σε όλους.

Από 5 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και δραστηριότητες Δημιουργικής απασχόλησης Happenings με Αγιοβασίληδες, μάγους και ξυλοπόδαρους Μουσικά σχήματα τις εορταστικές ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα παίζουν μουσική στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στις κεντρικές πλατείες (Πλατεία Ευτέρπης – ΗΣΑΠ, Πλατεία Αγίας Λαύρας και Κασταλίας

Πέμπτη 05 & Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019
Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σωματείο «Αμαρυσία Εστία», Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Παρασκευή 06, Σάββατο 07 & Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019
Χριστουγεννιάτικο Bazaar των τμημάτων κομποδετικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη (Βασ. Σοφίας 85).

Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 11.00
«Ένα δώρο για τον καθένα» Ένα διαδραστικό παραμύθι για την αξία του δώρου και της προσφοράς, εμπνευσμένο από τα βιβλία «Ένα δώρο για τον καθένα» (Εκδ. Ίκαρος) και «Η ευχή του Νικόλα» (Εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη). Εμψυχώτρια: Αφροδίτη Κορέτση. Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Σάββατο 07 έως Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019
Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 19.00

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στην κινηματογραφική προβολή «Πάντινγτον ΙΙ». Ο αρκού- δος Paddington είναι αρκετά ικανοποιημένος με την πορεία της ζωής του, βολεμένος στη σοφίτα του σπιτιού των Brown και παίζοντας χιονοπόλεμο με τη νέα του οικογένεια… Σκηνοθεσία: Paul King. Κινηματογράφος ODEON (Κηφισίας 215 Μαρούσι).

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 19.00
Χοροί, κάλαντα, τραγούδια και δώρα… σας περιμένουμε σε παραδοσιακά χριστουγεννοκαμώ- ματα! Κλαρίνα, κιθαρόνια, τύμπανα, τουμπερλέκια, με φλογερούς μουσικάντηδες, (Πασχάλης Τσέρνας – Θωμάς Δρόσος – Solis Barki), φιγούρες, μπερντέδες, καραγκιοζοπαίχτες, (Σωκράτης Κοτσορές – Νίκος Μπαρμπούτης) και ένας ακούραστος άφραγκος «Ωνάσης», ο Τάκης Βαμβα- κίδης στο ρόλο του ζωντανού Καραγκιόζη. Κινηματογράφος ODEON (Κηφισίας 215, Μαρούσι).

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 19.30
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου». Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).  

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 11.00
«Χριστουγεννιάτικο ταξιδο-ανακάτεμα στην ουρά του δράκου» Ελάτε να φορέσουμε τα γιορτινά μας, να ανεβούμε στην ουρά ενός κατακόκκινου κινέζικου δράκου, να ταξιδέψουμε σε μακρινά μέρη και να δούμε πως βιώνουν τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες. Θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στο- λίδια και δώρα εμπνευσμένα από ήθη και έθιμα διαφόρων χωρών, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψου- με και θα στολίσουμε το δικό μας πολύχρωμο, πολυεθνικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ηλικίες: 6-8 ετών. Εμψυχωτές: Ομάδα ΆΝΑΣΣΑ. Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στεφ. Δραγούμη & Μιλτιάδου, Μαρούσι).

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 11:00
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Διοργά- νωση: Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» Σωρού κ ́Λάκκας Κόττου Αμαρουσίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Ζεκάκειο, Σωρού 72).

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 11:30 έως 13.00
Χριστουγεννιάτικη εορτή παιδιών-μελών του Συλλόγου «Αθμονέων» Αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης και πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85).

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 19:00
Θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του καλικάντζαρου», ο οποίος ετοιμάζει τις φάρσες του. Η πανέμορφη αλλά κακομαθημένη νεράιδα θέλει να γίνει η βασίλισσα της Νεραϊδοχώρας, χωρίς να ξέρει ότι για να το πετύχει θα πρέπει πρώτα να παντρευτεί τον κακάσχημο καλικάντζαρο….. Θεατρο- ποιημένο μιούζικαλ « Χορεύοντας με τα ξωτικά» σε απίθανους ρυθμούς και εκπληκτικές χορο- γραφίες. Κινηματογράφος ODEON (Κηφισίας 215 Μαρούσι).

Tετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 09.00 έως 15.00
Η Ομάδα Αγάπης και η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης του Κ.Α.Π.Η. Αμαρουσίου διοργανώνουν
Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. (Περικλέους 22).

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 10.30
«ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ»
Η Ομάδα Αγάπης και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αμαρουσίου σε συνεργασία με τα παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς, θέλοντας να ενισχύσουν την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, θα συγκεντρώσουν στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. (Περικλέους 22) τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες και γάλα σε κουτιά).
Τα προσφερόμενα είδη θα διατεθούν σε ευπαθείς οικογένειες του Αμαρουσίου που ζουν κάτω από δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 12:00
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου στους πεζοδρομους της πόλης μας.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 12:00
Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου στους πεζόδρομους της πόλης μας.

Πλατεία Ευτέρπης – HΣΑΠ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 18:00-20:00
Συναυλία με την Κλασσική Ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου σε Βιεννέζικες μελωδίες με την συμμετοχή των ερασιτεχνικών χορευτικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 | ώρα 17:00-20:00
Παραδοσιακά κάλαντα και χοροί, ήθη και έθιμα του Πόντου από τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και της Κρήτης από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...