Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράση Βιώσιμης Κινητικότητας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αμαρουσίου 17 και18 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 14:00 και την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11:00 έως τις 13:00 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Αγίας Λαύρας, Λεωφόρος Κηφισίας 187, Μαρούσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να μάθουν για τη Βιώσιμη Κινητικότητα καθώς και πώς να είναι υγιή και ασφαλή με τη μορφή παιχνιδιού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί όλα τα Μαρουσιωτάκια να συμμετέχουν σε αυτήν τη σημαντική δράση η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού σε θέματα γύρω από την ασφαλή, ανεμπόδιστη και συμπεριληπτική μετακίνηση.

Η βιωματική αυτή δράση στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, τον πεζό, τους γονείς με καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα εμποδιζόμενα άτομα. Ταυτόχρονα όμως, οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου επικεντρώνονται και στην προστασία του Περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, μέσα από τη σημείωση πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής διάστασης του Δήμου.

Η Δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου και διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

 

Περιγραφή της Δράσης

Η δράση είναι ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί σε σχηματισμένες ομάδες (π.χ. σχολικά τμήματα) ή μεμονωμένα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Ο ελάχιστος αριθμός παικτών είναι 2 παιδιά και ο μέγιστος 20, χωρισμένα σε ομάδες. Για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού απαιτούνται περίπου 45 λεπτά. Το επιδαπέδιο παιχνίδι θα προσομοιάζει τη μορφή του γνωστού παιχνιδιού “Φιδάκι” προσαρμοσμένο στη θεματική «Βιώσιμη Κινητικότητα». Από την κλασική μορφή του παιχνιδιού θα διατηρηθούν οι “σκάλες” που ανεβάζουν τους παίκτες επίπεδο, αλλά τα “φιδάκια” θα αντικατασταθούν από ανελκυστήρες, ενώ θα εμπλουτιστεί και με άλλα σύμβολα όπως αυτοκίνητα, ποδήλατα και λοιπά.

Στα αντίστοιχα τετράγωνα θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και καλές πρακτικές ή παραδείγματα προς αποφυγή. Στα υπόλοιπα τετράγωνα θα υπάρχουν ερωτήσεις και δραστηριότητες, για την πιο ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των παικτών. Οι ερωτήσεις θα αφορούν στις κατηγορίες “Γνώσεις” και “Συνήθειες”, ενώ οι Δραστηριότητες θα έχουν τη μορφή “Παντομίμας” και “Ταμπού”.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...