fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράση Βιώσιμης Κινητικότητας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αμαρουσίου 17 και18 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 14:00 και την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11:00 έως τις 13:00 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Αγίας Λαύρας, Λεωφόρος Κηφισίας 187, Μαρούσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να μάθουν για τη Βιώσιμη Κινητικότητα καθώς και πώς να είναι υγιή και ασφαλή με τη μορφή παιχνιδιού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί όλα τα Μαρουσιωτάκια να συμμετέχουν σε αυτήν τη σημαντική δράση η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού σε θέματα γύρω από την ασφαλή, ανεμπόδιστη και συμπεριληπτική μετακίνηση.

Η βιωματική αυτή δράση στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, τον πεζό, τους γονείς με καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα εμποδιζόμενα άτομα. Ταυτόχρονα όμως, οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου επικεντρώνονται και στην προστασία του Περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, μέσα από τη σημείωση πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής διάστασης του Δήμου.

Η Δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου και διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

 

Περιγραφή της Δράσης

Η δράση είναι ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί σε σχηματισμένες ομάδες (π.χ. σχολικά τμήματα) ή μεμονωμένα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Ο ελάχιστος αριθμός παικτών είναι 2 παιδιά και ο μέγιστος 20, χωρισμένα σε ομάδες. Για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού απαιτούνται περίπου 45 λεπτά. Το επιδαπέδιο παιχνίδι θα προσομοιάζει τη μορφή του γνωστού παιχνιδιού “Φιδάκι” προσαρμοσμένο στη θεματική «Βιώσιμη Κινητικότητα». Από την κλασική μορφή του παιχνιδιού θα διατηρηθούν οι “σκάλες” που ανεβάζουν τους παίκτες επίπεδο, αλλά τα “φιδάκια” θα αντικατασταθούν από ανελκυστήρες, ενώ θα εμπλουτιστεί και με άλλα σύμβολα όπως αυτοκίνητα, ποδήλατα και λοιπά.

Στα αντίστοιχα τετράγωνα θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και καλές πρακτικές ή παραδείγματα προς αποφυγή. Στα υπόλοιπα τετράγωνα θα υπάρχουν ερωτήσεις και δραστηριότητες, για την πιο ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των παικτών. Οι ερωτήσεις θα αφορούν στις κατηγορίες “Γνώσεις” και “Συνήθειες”, ενώ οι Δραστηριότητες θα έχουν τη μορφή “Παντομίμας” και “Ταμπού”.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δύο σταθμευμένα οχήματα στο Μαρούσι, ένα βαν και ένα όχημα ιδιωτικής χρήσης τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα...