Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για άλλη μια χρονιά, με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών και εκατοντάδων δρομέων, μικροί μεγάλοι μοιραστήκαμε τη χαρά του αθλητισμού

Η παρουσία του Χρυσού Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, του εγγονού του Σπύρου Λούη, οι σημαντικές διακρίσεις στα 5 χλμ. και στα 10 χλμ. των αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, αλλά για ακόμη μια χρονιά η συμμετοχή πλήθους παιδιών και δρομέων, έδωσαν το στίγμα των 5ων Αγώνων Δρόμου του Δήμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» που διεξήχθησαν στο Μαρούσι τιμώντας τον Μαρουσιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη του 1896 και την αθλητική ιστορία του τόπουΤο σύνθημα της εκκίνησης στους δρομείς έδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. 

«Το γεγονός ότι βλέπουμε για 5ηη συναπτή χρονιά μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά να συμμετέχουν με τέτοιο ζήλο σε μια αθλητική διοργάνωση όπως αυτή – που πλέον έχει γίνει θεσμός στην πόλη μας- μας γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση. Μαζί, σε κάθε ηλικία, μοιραζόμαστε τη χαρά, την ευεξία και τη διασκέδαση που προσφέρει ο αθλητισμός. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, τους πρωταθλητές μας που βρέθηκαν κοντά μας συμμετέχοντας στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού για την πόλη μας, τους εργαζόμενους και εθελοντές μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Συγχαίρουμε τους νικητές, ανάμεσά τους πολλοί αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου της πόλης μας και τους ευχόμαστε νέες ακόμη μεγαλύτερες νίκες» ανέφερε ο κ. Πατούλης, στο μήνυμά του.

Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στον Αγώνα των 650m. Κοντά τους βρέθηκε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής στην κατηγορία των Κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, ως Πρεσβευτής του Μεγάλου Χορηγού Kinder+SPORT. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, συμμετείχε μαζί με τα παιδιά και τα ενθάρρυνε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προωθώντας με την παρουσία του τις αξίες του αθλητισμού. Στο τέλος, φωτογραφήθηκε μαζί τους απονέμοντας μαζί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, τα αναμνηστικά μετάλλιά τους.

Τις απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία πραγματοποιήσαν ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, η Αντιδήμαρχος Ειρήνη Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, ο Σπύρος Λούης, εγγονός του Μαραθωνοδρόμου, ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Κώστας Κουτσούκος, η Διευθύντρια Marketing της Ferrero στην Ελλάδα Εύη Γιαννίση. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, ο Γιώργος Κάβουρας, Βαλκανιονίκης στο Δέκαθλο και πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής, ο Σωτήρης Μοστρούς, επίσημος κριτής του ΣΕΓΑΣ.

Οι νικητές και οι νικήτριες στον Αγώνα Δρόμου ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Κατηγορία Ανδρών στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:

 • 1ος Κώστας Γαλανόπουλος (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)
 • 2ος Χριστόφορος Γεωργόπουλος (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)
 • 3ος Ανδρέας Σούρας

Κατηγορία Γυναικών στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:

 • 1η Λίζα Ιωαννίδου (Immitos Runners)
 • 2η Μάρτα Κουρασαντζή
 • 3η Νεφέλη Καρδάρα (Rafina Runners)

Κατηγορία Ανδρών στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.:

 • 1ος Πάρης Εμμανουηλίδης (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)
 • 2ος Παναγιώτης Νικητόπουλος (Marathon Club)
 • 3ος Χρήστος Παπαδόπουλος (Marathon Club)

Κατηγορία Γυναικών στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.:

 • 1η Ιουλία Παναγιωτοπούλου (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)
 • 2η Ηλέκτρα Τσιμπρικίδου (Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου)
 • 3η Μαρία Τσιλιμίδου (ΓΑΣ Ιλισός)

Κατηγορία Αγοριών στον Αγώνα Δρόμου 650 μ.:

 • 1ος Βασίλης Σάλπας
 • 2ος Πέτρος Μάντζιος
 • 3ος Φίλιππος Φιλιππίδης

Κατηγορία Κοριτσιών στον Αγώνα Δρόμου 650 μ.:

 • 1η Εμμέλεια Βασιλογιαννακοπούλου
 • 2η Βερονίκη Μπούγα
 • 3η Έρικα Κουμουτσέα

Μέγας Χορηγός των Αγώνων ήταν το Kinder +SPORT, Χορηγός ήταν η εταιρία New Balance, και υποστηρικτής των Αγώνων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το All About Running, θεσμικός υποστηρικτής ήταν ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου και χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Runner Magazine.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση του 5ου Αγώνα Δρόμου «Σπύρος Λούης», ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΒΙΟΤΥΠΟΣ για την παροχή επανδρωμένου ασθενοφόρου, τους γιατρούς Θωμά Ριζόπουλο Θωμά και Ιάσονα Βόβολη, για την εθελοντική παροχή των υπηρεσιών τους, τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, την Τροχαία Κηφισιάς, το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, την Αττική Οδό, τον Ο.Α.Σ.Α για τη άριστη συνεργασία και συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, στους δεκάδες εθελοντές και εργαζόμενους για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, και συγκεκριμένα: στην Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, στη Δημοτική Συγκοινωνία.

Τη ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη της άψογης διεξαγωγής των αγώνων είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Για τα αποτελέσματα των Αγώνων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο www.spiroslouisrun.gr όπου μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορούν να εκτυπώνουν και το αναμνηστικό τους δίπλωμα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου, με τα δρώμενα που παρουσίασαν στο χώρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος Περιβαλλοντικών Δράσεων με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη...