Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαθητές και Σύλλογοι του Αμαρουσίου τίμησαν τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2024

Τους αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία τίμησε η μαθητική κοινότητα, σύλλογοι και φορείς της πόλης, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2024

Στο Μνημείο Ηρώων της πόλης εκπρόσωποι των δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, των ιδιωτικών σχολείων και των επαγγελματικών Λυκείων με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών, καθώς και εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ελληνικού Οδηγισμού, με τους βαθμοφόρους, αλλά και εκπρόσωποι των Συλλόγων, Φορέων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, απέτισαν φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821 σε ένδειξη ευγνωμοσύνης με την κατάθεση στέφανου, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2024

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, η Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Τελετάρχης της παρέλασης Ελένη Λέκκα απευθύνοντας χαιρετισμό μεταξύ άλλων υπογράμμισε:«Με σεβασμό στο παρελθόν σχεδιάζουμε το μέλλον μας σ’ ένα κόσμο διαφορετικό, ικανοποιημένοι γιατί δεν προδώσαμε το έργο των προγόνων μας και προβληματισμένοι για τα λάθη που έγιναν.

Και αν η απόκτηση της λευτεριάς κατά τον Κάλβο «ήθελε Αρετή και Τόλμη», η διατήρησή της σίγουρα χρειάζεται λογική και σύνεση. Η ώρα της σκλαβιάς δεν αρχίζει από τη στιγμή που ένας τύραννος ντόπιος ή ξένος υποδουλώνει κάποιο λαό. Αρχίζει από τη στιγμή που ο λαός αυτός παύει να λογαριάζει υπέρτατο αγαθό τη λευτεριά.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!».

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2024                                            

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Γιάννης Ιωαννίδης, Πέτρος Κόνιαρης, η Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...