Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με επιτυχία διεξήχθη η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου (Διαβητολογικό Ιατρείο) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου διοργάνωσε την επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Διαβήτης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά το χαιρετισμό του, ευχαρίστησε πρωτίστως, για τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε θέματα υγείας, την καρδιολόγο, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλο Δρ. Μαρία Γώγου, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, Πρόεδρο Σικιαριδείου Ιδρύματος κα Κορίνα Λιούτα καθώς και όλους όσοι είχαν την οργανωτική ευθύνη για την εκδήλωση. Συνέχισε σημειώνοντας χαρακτηριστικά :

«Ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενώντας και τη σημερινή εκδήλωση βρίσκεται στην πορεία μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων που έχουν σκοπό να εκλαϊκεύσουν τις  ιατρικές γνώσεις και να τις κάνουν κτήμα των πολιτών. Με αυτές τις εκδηλώσεις μεταλαμπαδεύουμε, στο βαθμό που μπορούμε, μαζί με τους ιατρούς και τους ειδικούς της υγείας, τη σημαντικότητα της πρόληψης. Η πρόληψη, από μόνη της, είναι η ουσιαστικότερη θεραπεία που γίνεται στον τομέα της υγείας. Και μια και αναφερόμαστε στην παγκόσμια ημέρα διαβήτη, μιλάμε για μια ασθένεια η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ βλέπουμε ότι ένας στους δύο ανθρώπους που πάσχει από Διαβήτη δεν το γνωρίζει.  Είμαστε υπερήφανοι για το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου. Οι γιατροί και νοσηλευτές του εξυπηρετούν όχι μόνο το Μαρούσι αλλά και του όμορους Δήμους και περιοχές. Εμείς ως Δήμος θα είμαστε πάντα δίπλα σας, θα σας βοηθούμε και θα αναδεικνύουμε παρόμοιες δράσεις».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έδωσε επίσης το παρών χαιρέτησε την Ημερίδα και ενδεικτικά ανέφερε: «Πιστεύω ιδιαίτερα στην αξία ενημερωτικών και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, όπως η σημερινή, στους Δήμους και τις γειτονιές της Αττικής μας. Αναγκαία η ευαισθητοποίηση του κοινού και η επαγρύπνηση της πολιτείας».

Η Δρ. Μαρία Γώγου, καρδιολόγος, MSc, MBA, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Διαβήτη αναφέρθηκε στη νόσο που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο με συνέπειες εκτός από τις ιατρικές και κοινωνικές.  Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και ειδικότερα στα τελευταία 2 χρόνια. Από το Σεπτέμβριο 2020 μέχρι σήμερα εξετάστηκαν πάνω από 45.000 πολίτες διενεργώντας  rapid test και μοριακά. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 135.000  εμβολιασμοί και περίπου 1500 εμβολιασμοί κατ’ οίκον.

Η Δρ. Γώγου συνέχισε σημειώνοντας πως η λειτουργία του δεν υστέρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς εξυπηρετούσαν κανονικά τα παθολογικά ιατρεία και αυτά των ειδικοτήτων. Αντιμετωπίστηκαν τακτικά και έκτακτα περιστατικά με μικροβιολογικό και πλήρες  εξοπλισμό ακτινολογικού εργαστηρίου με ψηφιακό μαστογράφο ενώ αναφορά έκανε η Επιστημονική Υπεύθυνη και για το εξειδικευμένο διαβητολογικό ιατρείο που λειτουργεί από το 2016.

Ομιλίες:

Δρ. Πέτρος Γεωργακόπουλος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής ΕΣΥ, Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του διαβήτη.

Δρ. Σταύρος Μπούσμπουλας, Διαβητολόγος, τέως Διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής Διαβητολογικού Κέντρου Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, τέως Πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στις Νεότερες εξελίξεις που αλλάζουν τη ζωή των ατόμων με διαβήτη.

Στυλιανή Ματίδου, MSc Νοσηλευτικής, Νοσηλεύτρια Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, έκανε αναφορά στο πως «Με τη συνεχή φροντίδα για τον διαβήτη μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι:

Ο κ. Δημήτρης Κοντός που εκπροσώπησε τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη (Πρώην Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ, Διευθυντής στο γραφείο υπουργού Υγείας)

η κα Γιαννούλα Νταβώνη (Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής) σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

η κα Αναστασία Μαυρογιαννάκη πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

ο κ. Γιάννης Κεχρής Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής

ο κ. Ιωάννης Μανιός Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Τμήμα Διατροφής

η κα Ζωή Γραμματόγλου Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι

η κα Αλεξάνδρα Ξένη Μαντούδη (Λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής)

η κα Αγγελική Σαρέλλα Επίκουρος Μαιευτικής Τμήματος Μαιευτικής Παν. Δυτικής Αττικής / Εργαστήριο Μαιευτικής Φροντίδας Κύησης και Λοχίας

η κα Δήμητρα Περηφάνου Λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας

ο κ. Σιαπέρας Παναγιώτης  Dean της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η Επισκέπτρια υγείας Σταθμού μάνας & παιδιού κ. Στεφανία Κορμπάκη, η μαία υγείας σταθμού μάνας και παιδιού κα Νίκη Μπακέα, οι οποίες αναφέρθηκαν στις δράσεις του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου που προάγουν την υγεία και που αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της περιοχής μας.

Επίσης από την Περιφέρεια Αττικής  παραβρέθηκαν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος

Από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής

οι Αντιδήμαρχοι, Στέφανος Τσιπουράκη , Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Ρένα Χαλιώτη (υπεύθυνη για την επιμέλεια της εκδήλωσης από την πλευρά του Δήμου)

ο Πρόεδρος Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης και η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Ιωάννου

η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη

η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα.

Επίσης:

Η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα

ο  Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Χρήστος Μαρούδας

ο Πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ ΝΔ Σπύρος Αβραμάκος

ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπελεγράτης,

ο Ιατρός μαιευτήρας – γυναικολόγος Αναστάσιος Αγιοστρατίτης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Αμαρουσίου.

 

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την επιστημονική αρωγή της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Κορίνα Λιούτα, MSc Νοσηλευτικής, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, Πρόεδρος Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...