Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ιαπωνικός Πολιτισμός και Διατροφή» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

«Ιαπωνικός Πολιτισμός και Διατροφή»

Σε μία ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δεκάδες πολίτες και φίλοι του Ιαπωνικού πολιτισμού, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, με θέμα: «Ιαπωνικός Πολιτισμός  και Διατροφή».

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, μεταφέροντας τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους και κάνοντας ειδική αναφορά στις σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς με την μακραίωνη ιστορία και το μοναδικό  πολιτισμό.

Αναφερόμενη στην συγγραφέα Τίνα Μαυροπούλου, του μοναδικού βιβλίου στην Ελλάδα με «σπιτικές ιαπωνικές συνταγές» την συνεχάρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία της, αναφέροντας ότι μυεί τους αναγνώστες στα μυστικά της Ιαπωνικής Διατροφής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Mr Shiratori Ko, ο οποίος καλησπέρισε το κοινό στα Ελληνικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια μεταφράστριας αναφέρθηκε στην Ελληνική κουζίνα, δηλώνοντας λάτρης του ελληνικού ελαιόλαδου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για το βιβλίο της συγγραφέως Τίνας Μαυροπούλου.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Ντίνα Αναστασιάδου, (Πρόεδρος Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου, γλύπτρια, ζωγράφος sumi-e) για τον Ιαπωνικό πολιτισμό και τη διατροφή στη σύγχρονη Ιαπωνία, ο Κώστας Τζαλλήλας (Chef μακροβιοτικής διατροφής) για τις Ιαπωνικές πρώτες ύλες και παραδόσεις που αλληλοεπιδρούν με την Ελληνική κουζίνα και η Τίνα Μαυροπούλου.

Παραδοσιακή ιαπωνική μουσική διάνθισε την εκδήλωση με τον Δημήτρη Ραπακούσιο, που  έπαιξε με το ιαπωνικό φλάουτο shakuhachi και samisen.

Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Παναγιώτης Καπνόριζας, το μέλος πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ιωάννα Αμαξηλάτη,  ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Ζαπαντιώτης και οι Σταυρούλα Βάγγη και Ευτυχία Παρασύρη.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους  προσφέρθηκε sushi από το εστιατόριο Demetra και Daifuku mochi, ένα ιαπωνικό γλυκό, φτιαγμένο από την Τίνα Μαυροπούλου.      

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Νερατζιώτισσας στο Μαρούσι, με την συμμετοχή του Δημάρχου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...