Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση από τον Μαρουσιώτικο Κύκλο Διαλόγου

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Η αδήριτη ανάγκη καινοτόμων αλλαγών στο σύστημα Υγείας και Ασφάλισης ώστε να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό, τονίσθηκε από τους καταξιωμένους εισηγητές της ημερίδας που διοργάνωσε ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου, σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό metarithimisi.gr και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

Στο θέμα «Τα αγαθά της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης», τοποθετήθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ο Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος,Ομότιμος Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρώην Διοικητής ΙΚΑ και ο
Γιάννης Δατσέρης, πυρηνικός ιατρός, Αντιπρόεδρος ΚΕΣΥ 2010-2016.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία των εκλεκτών ομιλητών στην ποιοτική αυτή ημερίδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελεί όπως υπογράμμισε «αίθουσα διαλόγου, δημοκρατίας, προβληματισμού και πηγή σκέψης».

«Το Μαρούσι είναι φιλόξενο, ανοικτό, είναι μια πόλη Μητροπολιτική, που δίνει βήμα διαλόγου να ακουστούν και να αναλυθούν θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας, όπως το θέμα της υγείας, ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους» σημείωσε ο κ. Σμυρνής και πρόσθεσε:

«Είναι επομένως χρέος και υποχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου να είμαστε κοντά και να υποστηρίζουμε τη διοργάνωση των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων, συνεισφέροντας στο δημόσιο διάλογο που αφορά την ζωή των πολιτών».

Ο εκπρόσωπος του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου Κωνσταντίνος Κανελλάκης ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν και νέες στρατηγικές για την αναδιάταξη τους συστήματος ασφάλισης και υγείας και σχεδιασμό που υπερβαίνει τη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας. Επομένως,
χρειάζονται συνεννοήσεις για να υπάρξουν συναινέσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Γιατί μια σωστά δομημένη χρηματοδοτούμενη δημόσια υγεία μαζί με την αντίστοιχη δημόσια παιδεία, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες μιας Πολιτείας που επιδιώκει και επενδύει στην ισοτιμία και στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες».

Οι εισηγητές της ημερίδας, μετά από την αναφορά τους στο ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας τις επιστημονικές και πολιτικές θέσεις και απόψεις τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αναγκαία μεταρρύθμιση του ΕΣΥ και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κοινός παρονομαστής των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι η επιτακτική ανάγκη να τεθούν οι βάσεις και να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για την επιβίωση του Συστήματος Υγείας, ώστε να δύναται να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, εκ των οποίων μία από τις μεγαλύτερες είναι η εξυπηρέτηση του γηράσκοντα πληθυσμού που θα κορυφωθεί τις επόμενες δεκαετίες.

Οι εισηγητές στο τέλος της ημερίδας απάντησαν στις ερωτήσεις που ετέθησαν από το κοινό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού metarithmisi.gr Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ιωαννίδης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Σαγρής και Ευτυχία Παρασύρη. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, γιατρός Σπύρος Αδαμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...