Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Καρκίνος του Μαστού

«Η πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση σημαίνει πλήρη ίαση», αυτό είναι το μήνυμα από την ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, από το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, με την συμμετοχή καταξιωμένων στελεχών από το ιατρικό δυναμικό  του Κέντρου.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό στους παριστάμενους πολίτες και εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του προς την Επιστημονική υπεύθυνη του του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, συντονίστρια της εκδήλωσης Μαρία Γώγου και στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας για την πρωτοβουλία συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως είναι ο καρκίνος του μαστού.

Καρκίνος του Μαστού

«Η σύγχρονη άποψη για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των ατόμων και των πληθυσμών επιβάλει τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας σε κεντρικό επίπεδο, οι οποίες, όμως, για να καταστούν επιτυχείς απαιτούν την ενημερωμένη συμμετοχή και κινητοποίηση σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο κοινότητας. Η πρόληψη, η αγωγή και η προαγωγή της υγείας αποτελούν τομείς δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη συμμετοχική δράση» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Αυτός είναι και ο ρόλος του Δήμου μας . Με τη συμβολή και τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων και αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων προσπαθούμε διαρκώς να κρατούμε ενημερωμένους τους συμπολίτες μας, για όλα εκείνα που μπορούν να κάνουν, προκειμένου να έχουν μία υψηλή ποιότητα ζωής».

«Η παρουσία της Μαρίας Γώγου και επιστημόνων από το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου-πρόσθεσε- για το κρίσιμο θέμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, συμβάλει στους σκοπούς της προάσπισης της δημόσιας υγείας στο επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α’ Βαθμού  και σίγουρα δίνει απαντήσεις, τόσο σε θεωρητικά, όσο και σε πρακτικά θέματα».

Η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Μαρία Γώγου ευχαρίστησε από καρδιάς το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξή του στις δράσεις του Κέντρου Υγείας και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στη διατήρηση της υγείας.

Καρκίνος του Μαστού

«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι η πρόληψη. Μέσα από το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης», το οποίο αφορά 20 διαφορετικούς στόχους έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», που αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού»
ανέφερε η κα Γώγου και πρόσθεσε:

«Η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης πρέπει να είναι διαρκής και γι’ αυτό επεκτείνουμε τη δράση μας και μετά το μήνα Οκτώβριο που ήταν αφιερωμένος στο καρκίνο του μαστού. Η  εκδήλωση σήμερα, έρχεται σε συνέχεια της δράσης στην Πλατεία Ευτέρπης 30-31 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου».

Όπως υπογράμμισε η κα Γώγου «Το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου είναι ένα από τα 5 Κέντρα στην 1η ΥΠΕ, το οποίο διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο και υλοποιεί το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να επισκεφθούν το Κέντρο, το οποίο διαθέτει άρτια καταρτισμένους επιστήμονες και να υποβληθούν σε ψηφιακή μαστογραφία, καθώς έχουμε κατορθώσει σήμερα, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού να οδηγεί σε πλήρη ίαση».

Ο Διευθυντής της Χειρουργικής του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Μιχαήλ Κόντες ανέπτυξε τους παράγοντες προδιάθεσης και κινδύνου της νόσου.

Επίσης, η Αθανασία Ρισβάνη, Διευθύντρια Ακτινοδιαγνωστικής του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και ο Πέτρος Μαλακάσης, ιατρός Ακτινοδιαγνωστικής μίλησαν για την πρόληψη και ειδικότερα για την αυτοεξέταση και την κλινική εξέταση, καθώς και για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Καρκίνος του Μαστού

Την σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου ανέπτυξε ο Διευθυντής Χειρουργικής του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Καρκίνος του Μαστού

Στην εκδήλωση παρέστησαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας των Φύλων Ελένη Λέκκα, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος, η Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού και ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: Γραμματεία Κέντρου Υγείας: 210-80.24.602, Ακτινολογικό: 210-8053744.               

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...