fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 1ο Youth Festival του Δήμου Αμαρουσίου στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου

1ο Youth Festival

Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει τον Σεπτέμβριο (Σάββατο 3 και Κυριακή 4, 10:00 – 23:00 στην πλατεία Αγίας Λαύρας), για πρώτη φορά “Youth Festival”, μία διήμερη γιορτή έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων για τους νέους του Αμαρουσίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων.

Πρόσκληση στο 1ο Maroussi Youth Festival απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης και σε δηλώσεις τους υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητα των διήμερων εκδηλώσεων που αποτελούν εφαρμογή των πολιτικών της Δημοτικής Αρχής δίνοντας ρόλο, λόγο και χώρο για δημιουργία στις Νέες και τους Νέους της πόλης.

Στο 1ο Maroussi Youth Festival θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες και δρώμενα όπως: Ειδικά εργαστήρια για παιδιά (Κεραμική, Καραγκιόζης, Προσκοπισμός, Ελληνικός Οδηγισμός), Street Food (6 καντίνες με πολλές γευστικές ποικιλίες), Street Market (15 περίπτερα με νέους δημιουργούς), ενώ 8 Μαρουσιώτικες Μπάντες θα πλαισιώνουν μουσικά το Φεστιβάλ και θα ψυχαγωγούν τους επισκέπτες.  

Στο σημείο των εκδηλώσεων θα βρίσκονται ενημερωτικά Kiosks από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., τη Φιλοζωική ΚOINΣΕΠ Arcanists και τη Δημοτική Ακαδημία “Maroussi Digital Academy”. Θα προωθηθούν παράλληλα και υιοθεσίες μη δεσποζόμενων ζώων από την Πενταμελή Επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων και το Πε.Φι.Πο.

·       Το 1ο Maroussi Youth Festival διοργανώνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), του Σικιαριδείου Ιδρύματος, του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, της ΜΚΟ Δώσε Ζωή, του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, της Φιλοζωικής Arcanist Κοιν.Σ.Επ.

·       Το 1ο Maroussi Youth Festival  τελεί υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας  εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και την προώθηση της ιδιότητας τους ως ενεργοί πολίτες.

 

Το Πρόγραμμα του 1ου Maroussi Youth Festival

 

Σάββατο 03/09/2022

 

Δημιουργικό Εργαστήρι της Στέργιας Καββάλου  – 10:30

 

Εργαστήρι Κεραμικής για παιδιά από την ΠΕΚΑ –  11:00

 

Μαγειρικό Εργαστήρι υγιεινής διατροφής για παιδιά από το Σικιαριδείο Ίδρυμα  –  11:30

 

Τοίχος Αναρρίχησης με το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων – 12:00

 

Street Food Καντίνες – 12:00 – 23:00

 

Street Market Νέων Δημιουργών – 10:00 – 23:00

 

Βραβεύσεις  –  20:00

 

Lives από 4 Μαρουσιώτικες Μπάντες – 19:00 – 23:00

 

 

Κυριακή  04.09.2022

 

Εργαστήρι Δημιουργίας Φιγούρων Καραγκιόζη από το Σπαθάρειο Μουσείο – 11:00

 

Κατασκευές με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – 11:30

 

Αερομοντελισμός με το 3ο Σώμα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου  – 11:30

 

Μαγειρικό Εργαστήρι για παιδιά από το Σικιαριδείο Ίδρυμα  – 12:00

 

Street Food Καντίνες – 12:00 – 23:00

 

Street Market Νέων Δημιουργών – 10:00 – 23:00

 

Lives από 4 Μαρουσιώτικες Μπάντες – 19:00 – 23:00

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...