Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου της Α. Βούλγαρη

Παρουσίαση βιβλίου Α. Βούλγαρη - Μίκης Θεοδωράκης

Στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τη σημαντική συνεισφορά του έργου του στον πολιτισμό αναφέρθηκαν οι εκλεκτοί ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου της θεατρικής συγγραφέως και ποιήτριας Αναστασίας Βούλγαρη, από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου παρουσία φίλων του έργου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, που είχε την ευθύνη για το συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους παριστάμενους μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου και υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή στηρίζει εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και το έργο σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του και μία σπουδαία παρακαταθήκη στο μουσικό στερέωμα».

Η συγγραφέας Αναστασία Βούλγαρη, αφοσιωμένη ερευνήτρια στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, αναφερόμενη στο βιβλίο με τίτλο: «Μίκης Θεοδωράκης Ταξίδι στον ωκεανό της Μουσικής και της Ιστορίας», μίλησε τόσο από την πλευρά του ανθρώπου και την πολυδιάστατη προσωπικότητα του, όσο και από την πλευρά του δημιουργού.

Ιδιαίτερα υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να τιμάται το έργο του και να διαδίδεται στις νέες γενιές, ώστε να γνωρίσουν οι νέοι τη σημαντική αξία αυτού του έργου με την παγκόσμια απήχηση.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντα επίκαιρος» σημείωσε. «Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους λίγους Δήμους που τιμούν τον μεγάλο μουσουργό, με προσωπική φροντίδα του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, τον οποίο εκτιμούμε βαθύτατα και τον ευχαριστούμε» ανέφερε η κα Βούλγαρη.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης, επίτιμος προσκεκλημένος, εξέφρασε την εκτίμησή του στο γεγονός ότι ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει τέτοιου βεληνεκούς παρουσιάσεις και εκδηλώσεις και χαρακτήρισε «παρήγορο» που νέοι άνθρωποι είναι ομιλητές στην εκδήλωση και μιλούν για το έργο του Θεοδωράκη. Υπογράμμισε ότι στο μέλλον το έργο του θα εκτιμηθεί περισσότερο και επισήμανε ότι «και εμείς που μιλάμε σήμερα στο μέλλον  θα καταλάβουμε περισσότερο το βεληνεκές αυτής της προσωπικότητας».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης-πρόσθεσε-αγκαλιάζει όλους τους τομείς του πολιτισμού και όλοι εμείς πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτή την προσωπικότητα και τα μεγάλα διδάγματα που έχει να μας δώσει».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Αποστολόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, σκηνοθέτης και ο Αντώνης Αμπαρτζίδης πολιτικός επιστήμονας-ποιητής.

Την παρουσίαση του πλαισίου της εκδήλωσης και τη ροή της πραγματοποίησε η φιλόλογος Ηλιάνα Νικολέτα Κοσυφάκη.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού από λόγια έργα του Μίκη Θεοδωράκη, μέσω του οποίου οι παριστάμενοι ήλθαν σε επαφή με το κολοσσιαίο έργο του δημιουργού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...