Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Αμαρουσίου με την παράσταση των μαθητών του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων

Αυλαία άνοιξε το 2ο Φεστιβάλ Εφηβικό Θεάτρου Αμαρουσίου με την παράσταση των μαθητών από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων « Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» του Sir Arthur Conan, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.

Στην κατάμεστη  αίθουσα της Νεανικής Εστίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, γονείς, μαθητές και φίλοι της σχολικής κοινότητας επιβράβευσαν με το θερμό χειροκρότημά τους μαθητές και τις μαθήτριες που ανέδειξαν μέσα από την ερμηνεία των ρόλων τους τις δεξιότητες τους στην καλλιτεχνική έκφραση, στην υποκριτική και στη σκηνική παρουσία, κερδίζοντας το θαυμασμό και τις καλύτερες εντυπώσεις των παρισταμένων.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ελένη Λέκκα -Καλαντζάκη καλωσόρισε τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της για την στήριξή τους στο πρόγραμμα Θεατρικής Παιδαγωγίας.
« Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης είναι θερμός υποστηρικτής αυτού του θεσμού και της καινοτόμου αυτής δράσης που διοργανώνεται για 2η χρονιά στην πόλη μας με τη συμμετοχή 120 και πλέον παιδιών, από 6 σχολεία του Αμαρουσίου.
Στις 7 παραστάσεις που περιλαμβάνει το 2ο Θεατρικό Εφηβικό Φεστιβάλ, η αγάπη των παιδιών για το θέατρο και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητάς τους έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι.
Ως εκπαιδευτικός θέλω να σημειώσω ότι οι γνώσεις θα έρχονται συνεχώς και θα ανακυκλώνονται, τέτοιες όμως δράσεις μένουν αποτυπωμένες στο μυαλό και πολλές φορές τα παιδιά μέσα από αυτές μπορούν να ανακαλύψουν την επαγγελματική τους περπατησιά»
υπογράμμισε η κα Λέκκα.

Στη συνέχεια η κα Λέκκα συνεχάρη την έμπειρη ομάδα των θεατρολόγων για την άριστη συνεργασία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ευχαρίστησε τους διευθυντές/ντριες των σχολείων, την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος και τη Νεανική Εστία του Αγίου Αθανασίου που για 2η χρονιά φιλοξενεί το Φεστιβάλ.

Με αφορμή την επίσημη πρώτη του 2ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κου Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει:

«Ένα επταήμερο γεμάτο τέχνη και πολιτισμό, έρχονται να μας προσφέρουν οι νέοι μας, μετά από ένα μακρύ ταξίδι δημιουργικής συνύπαρξης και συνεργασίας, προετοιμασίας και καλλιτεχνικής εμπειρίας.
Τα οφέλη από την αξιοποίηση των τεχνών στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών είναι σημαντικά και εμείς από όποια θέση ευθύνης επιλέξουν οι πολίτες θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσον για την πολιτιστική καλλιέργεια των νέων μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.»              

Την παράσταση παρακολούθησε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κούκουζας.

Το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου συνεχίζεται σήμερα με την παράσταση «Ο Δράκος Γεβγκένι Σβαρτς» από το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11...

ΓΕΝΙΚΑ

Εκλογικός θρίαμβος για το ΚΚΕ στο Μαρούσι. Το ποσοστό του ΚΚΕ έφτασε στο 7,65%, ξεπερνώντας αυτό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στις δύσκολες...