Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Χρήστος Αναστασόπουλος: Αναγκαία η μείωση δημοτικών τελών και η περικοπή δαπανών επικοινωνίας στον Δήμο

Ερώτηση: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Απάντηση: Ασχολούμαι με τα κοινά, αυτή είναι η σωστή φράση, μέσα από τη δουλειά μου στο Μαρούσι, μέσα από την πεποίθησή μου να αλλάξω πράγματα στην καθημερινότητα απλά αυτή τη φορά εκτιμώντας ότι θα προκύψει κάτι πολύ διαφορετικό, ποιοτικά και πολιτικά ανώτερο. Εντάσσομαι με μεγαλύτερη διάθεση, με ενεργότερη συμμετοχή, με πίστη σε ένα διαφορετικό όραμα και με μεγαλύτερη αφοσίωση.

Αποφάσισα να ασχοληθώ για να συνδράμω το νέο Δήμαρχο στο πλούσιο όραμά του αποφεύγοντας ένα γκρίζο τοπίο που γνωρίσαμε όλοι από την διοίκηση του απελθόντος Δημάρχου. Θέλω να δω έργο, έργο και πάλι έργο όπως παρακολουθώ να λέει με στεντόρεια φωνή ο κ. Βραχνός, Επικεφαλής του Συνδυασμού μας.

 

Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ του Ιατρού Χειρουργού κ. Πάνου Βραχνού;

Απάντηση: Ακριβώς γιατί επαγγέλλεται καθαρή γραμμή και έχει ήδη παρουσιάσει καθαρή πρόταση για το έργο που θα κάνει τόσο στην οικονομική διαχείριση, στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στο τεχνικό έργο στην πόλη, στην καθημερινότητα, στην ασφάλεια των πολιτών, στις ευπαθείς ομάδες.

 

Ερώτηση: Τι άλυτα προβλήματα υπάρχουν σήμερα στο Δήμο Αμαρουσίου;

Απάντηση: Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τα περισσότερο έντονα. Καθαριότητα, πεζοδρόμια, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης, ασφάλεια των πολιτών είναι αυτά που έρχονται από το παρελθόν και η διοίκηση των τελευταίων ετών ήταν μακριά τους, αποστασιοποιημένη λες και δεν υπήρχαν. Καμία επαφή με το πρόβλημα, απεναντίας πολλά χρήματα στην επικοινωνία, στον άρτο και τα θεάματα και όχι στην αξιοποίηση με ολοκληρωμένο τρόπο των από κάθε άποψη αυξημένων δημοτικών τελών.

 

Ερώτηση: Με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων του Δήμου;

Απάντηση: Με προγραμματισμό έργων και νοικοκύρεμα των οικονομικών. Με μείωση των δημοτικών τελών και παράλληλα εξοικονόμηση πόρων. Με μηδενικό κόστος στην επικοινωνία και τη σπατάλη και πολλά χρήματα σε τεχνικό έργο καθημερινότητας, πεζοδρόμια, αφαίρεση κυβόλιθων, ασφαλτόστρωση δρόμων και καθαριότητα σε όλες τις περιοχές.

 

Ερώτηση: Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Απάντηση: Πολεοδομικός σχεδιασμός είναι το μακρόπνοο έργο μας. Τεχνικό έργο το άμεσο. Ασφάλεια των πολιτών και καθαριότητα το επείγον. Νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου το κατεπείγον. Το ίδιο κατεπείγον είναι και από την πρώτη στιγμή η μείωση των δημοτικών τελών.

 

Ερώτηση: Γιατί ένας δημότης να ψηφίσει εσάς και όχι κάποιον άλλο υποψήφιο του Συνδυασμού σας;

Απάντηση: Οι πολίτες πρέπει και οφείλουν να ψηφίσουν άξιους και ήδη πετυχημένους στη δουλειά τους. Έχουν ευθύνη γι΄ αυτό. Ο ίδιος έχω και πιστεύω ότι διαθέτω όραμα για την πόλη, είμαι χρόνια παρών στα δρώμενα, έχω τη δυνατότητα να προσανατολίσω κι άλλους στην ίδια κατεύθυνση, είμαι απαιτητικός, ενεργός πολίτης και ακούω προσεκτικά όσους διαμαρτύρονται. Και μόνο για το τελευταιο εκτιμώ ότι πρέπει να λάβω μια στις τρείς ψήφους που κάποιος έχει την εκ του νόμου δυνατότητα να μου διαθέσει για να μπορεί τελικά και να με κρίνει.

 

Ερώτηση: Κρίνετε πως οι πολίτες πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων, σε τοπικό επίπεδο;

Απάντηση: Το πιστεύω, το προωθώ στις συζητήσεις που κάνω, το υιοθετώ, το θεωρώ ύψιστη πολιτική πράξη τη συμμετοχή στα κοινά. Μετέχω, συμμετέχω, συμπράττω, συνομολογώ και συμπορεύομαι ,αυτές είναι οι αρχές μου. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο συνδιασμός  ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ με τον οποίο και συμποτεύομαι.

 

Ερώτηση: Ποιους στόχους έχετε θέσει για το μέλλον;

Απάντηση: Απλά να δω καλύτερη την πόλη μου και μόνο.

 

Ερώτηση: Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου, μέσα στις δύσκολες οικονομικο – πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;

Απάντηση: Δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα σημαίνουν μεγαλύτερη υποχρέωση να αυξήσουμε τη δημόσια δράση μας. Δεν υπάρχει μέλλον αν δεν υπάρξουν κανόνες και αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για όλους μας. Δημοκρατία, κανόνες και πειθαρχία, συμμετοχή, συν αντίληψη για όσα συμβαίνουν και λίγες έως καθόλου υπερβολές στις θέσεις μας. Λίγα λόγια και περισσότερα έργα. Καθαρές – ξεκάθαρες προτάσεις και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Διαβαθμισμένο επίπεδο ανάληψης ευθυνών και όχι ξαφνικά όλοι Δήμαρχοι χωρίς να έχουν θητεύσει πρώτα στα δημοτικά έδρανα.

 

Ερώτηση: Τα δύο πράγματα που θα αλλάζατε πρώτα στο δήμο.

Απάντηση: Την μεθοδολογία διοίκησής του νυν Δημάρχου και την περικοπή των δαπανών επικοινωνίας για να πετύχουμε να ορίσουμε κατεύθυνση ανεπίληπτη στο μέσο δημότη. Να του εμπνεύσουμε σιγουριά για τις πράξεις μας, αυτές που θα ακολουθήσουν.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τις 18 Μαΐου...