Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Εκτός των Τειχών: Αυτόνομη κάθοδος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αποφάσισε να κατέβει η αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών», μετά από ανοιχτή γενική συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αμαρουσίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναδειχθεί ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, καθώς και η Προγραμματική Διακήρυξη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από πλούσια συζήτηση, ενδεικτική του προβληματισμού που γεννά η περίοδος που διανύουμε αλλά και αντάξια των δύσκολων καθηκόντων που τίθενται στην ριζοσπαστική αριστερά, αποφασίστηκε ομόφωνα η αυτόνομη κάθοδος της Δημοτικής μας Κίνησης στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 στο Δήμο Αμαρουσίου, για τέταρτη συνεχή φορά μετά το 2006. Ορίστηκε επίσης επιτροπή για την σύνταξη του σχεδίου της Προγραμματικής Διακήρυξης της Κίνησης καθώς και για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Στην επόμενη Συνέλευση (εντός 20ημέρου) θα αποφασιστεί η Προγραμματική Διακήρυξη της Κίνησης, καθώς και ο επικεφαλής. Στόχος μας είναι να αναδειχτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Μαρουσιού και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή τους. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, οργανώνοντας τη συλλογική διεκδίκηση και τους αγώνες για μια ζωή που μας αξίζει, στην πόλη που μας ανήκει.

Κόντρα στην πολιτική της δημοτικής αρχής Πατούλη και των συνεχιστών της, αλλά και ενάντια στις κεντρικές αντιδραστικές πολιτικές, που συμφωνήθηκαν και υλοποιούνται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα συστημικά κόμματα και εξαθλιώνουν το λαό. Οι προεκλογικές δημαγωγίες δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία όλων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, της αντικατάστασης της μόνιμης με την ελαστική εργασία, το ξεπούλημα των δημόσιων χώρων κλπ.

Με τη συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο, θέλουμε να συμβάλλουμε όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να έρθουν στο προσκήνιο οι απαιτήσεις για μια ανθρώπινη ζωή σε μια φιλική στους κατοίκους πόλη. Για την προστασία του περιβάλλοντος. Χωρίς τα χαράτσια και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά. Με δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικές υποδομές. Χωρίς ελλείψεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Χωρίς λειψή καθαριότητα. Με δομές πρόνοιας για όσους τις έχουν ανάγκη, με φροντίδα για τα γηρατειά, τους ανήμπορους, τους άπορους. Για γειτονιές αλληλεγγύης, ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, χρώμα, θρησκεία, ηλικία, γλώσσα, καταγωγή.

Χρειάζεται να δυναμώσει και στο δήμο μας, η παρέμβαση εκείνων που δεν δέχονται το δήμο-επιχείρηση, την παροχή υπηρεσιών με ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση κάθε δραστηριότητας, τη λειτουργία του δήμου με τον αντιδημοκρατικό Κλεισθένη, την εκχώρηση στο Υπερταμείο των δημόσιων χώρων και κτηρίων του Δήμου μας, την κυριαρχία των συμφερόντων που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους και λεηλατούν τη φύση. Που θέλουν ο δήμος να λειτουργεί με κριτήριο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και όχι τη διαχείριση πολιτικών για την εξυπηρέτηση και σε τοπικό επίπεδο των επιχειρηματικών συμφερόντων. Χρειάζεται να ισχυροποιηθεί η ανυπότακτη αριστερά που τολμά να συγκρούεται με τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, που δεν υπακούει στις εντολές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, δεν αποδέχεται τα μνημόνια και την επιτροπεία, δεν συμβιβάζεται με την ένταξη της χώρας μας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς, επιλέγει ρήξεις και διεκδικεί τον πλούτο για όλους.

Καλούμε τους φίλους και τους συναγωνιστές, που βρεθήκαμε μαζί στις συλλογικότητες και τους αγώνες, και όσους θέλουν να συμβάλλουν στον όμορφο και δύσκολο δρόμο της συλλογικής πάλης και της οργάνωσης της δράσης μας, να πλαισιώσουν την Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός των Τειχών», να στηρίξουν την διεύρυνση της και τις πρωτοβουλίες της, για να δυναμώσει η φωνή μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Ας περπατήσουμε μαζί για να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Δεν είναι μονόδρομος η μιζέρια, η μοιρολατρεία, η απογοήτευση και η υποταγή.

Γιατί υπάρχει ελπίδα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία!

Γιατί δικαιούμαστε μια πόλη που να καλύπτει τις ανάγκες μας και να στηρίζει τις προσδοκίες μας».

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Λίγες μέρες μένουν για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η πόλη του Αμαρουσίου ζει σε προεκλογικούς ρυθμούς, όχι μόνο για την εκλογή του...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Νικολαράκου, αποτύπωσε την παράσταση νίκης του Συνδυασμού “Το Μαρούσι Ψηλά!” του Θεόδωρου...