Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Η Άννα Ζαχαριάδου και ο Γιάννης Ιωαννίδης σε μια συνέντευξη διαφορετική από όλες τις άλλες

ioannidis zachariadoy

Η προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της και εμείς θέλοντας να δώσουμε μια διαφορετική χροιά στην όλη σοβαρότητα της παρουσίασης των υποψηφιοτήτων, αποφασίσαμε να σπάσουμε τα στερεότυπα χαλαρώνοντας λιγάκι την «πολιτική ατμόσφαιρα». Δύο νέοι υποψήφιοι του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, κάθισαν σε ένα τραπέζι και απάντησαν σε κάποιες τυχαίες ερωτήσεις, επιλέγοντας χαρτάκια μέσα από ένα κουτάκι. Ανάμεσά τους, μια χιουμοριστική και μια προσωπική ερώτηση. Πάμε να δούμε τι μας απάντησαν.

Ερώτηση προς Γιάννη Ιωαννίδη: Ανήκεις στην ομάδα των νεών υποψηφίων.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει εσένα από κάποιον άλλο νέο?

Η εποχή προστάζει πολιτική έκφραση.Είναι υποχρέωση μας, η γενιά μου και εγώ να βγούμε μπροστά και να προσφέρουμε και  να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε την πόλη που ονειρεύομαστε.Πιστεύω οτι για να προχωρήσουμε στην Νέα Εποχή χρειαζόμαστε ανθρώπους που να χουν σπουδάσει, να έχουν δουλέψει και να έχουν σχετική κατάρτιση.Εγώ προσωπικά έχω αποδείξει μέσα από την εργασιακή μου εμπειρία οτι είμαι ικανός  να διοικήσω όντας ιδιοκτήτης 2 επιχειρήσεων εστίασης αλλά έχω και την σχετική κατάρτιση αφού έχω σπουδάσει Διοίκηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Πελοπονήσσου. 

Ερώτηση προς Άννα Ζαχαριάδου: Είσαι πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου. Θεωρείς ότι οι κομματικές ταυτότητες παίζουν ή θα έπρεπε να παίζουν ρόλο στις δημοτικές εκλογές?

Ξεκάθαρα όχι. Οι δημοτικές εκλογές οφείλουν να απευθύνονται σε όλες τις ιδεολογίες και οι συνδυασμοί να είναι πολυσυλλεκτικοί, εκφράζοντας όλα τα φάσματα της κοινωνίας. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, όσοι εμπλεκόμαστε με τα κοινά έχουμε ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό, ο οποίος παίζει ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα θέματα που ανακύπτουν. Σε ένα δήμο – για παράδειγμα – προκύπτουν θέματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση κ.ά. Ο τρόπος αντιμετώπισης σε αυτό το σημείο διαφέρει και άπτεται συγκεκριμένων ιδεολογιών. Εδώ ενδέχεται να υπάρξει συσπείρωση.

Ερώτηση προς Γιάννη Ιωαννίδη: Ας υποθέσουμε ότι εκλέγεσαι. Ποιά θα ήταν η πρώτη σου προτεραιότητα?

Έχω στο μυαλό μου μια πόλη ζωντανή και καθαρή με επιλογές στο χώρο της εστίασης που παράλληλα θα δώσει και εμπορική ανάταση στον Δήμο.Άρα θα άρχιζα βάζοντας τις βάσεις γι αυτο (πεζοδρόμια, φωτισμό, καθαριότητα, πράσινο) και στην συνέχεια θα εφάρμοζα 2-3 ιδέες που έχω σκεφτεί και προτείνει ήδη στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου.Φυσικά, εδώ να τονίσουμε ότι εμπορική ανάταση δεν χρειάζεται μόνο το κέντρο!

Ερώτηση προς Άννα Ζαχαριάδου: Είναι η δεύτερη φορά που είσαι υποψήφια, αφού η πρώτη σου ήταν με τον Γιώργο Πατούλη όταν ήσουν 19 έτών.Ακόμα και τώρα που είσαι 25, θεωρείσαι αρκετά νέα. Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά της πόλης από τόσο μικρή ηλικία?

Το πάθος για την ενασχόληση με τα κοινά υπήρχε πάντα μέσα μου. Ανέκαθεν στόχευα στον επηρεασμό και τη βελτίωση του τόπου στον οποίο ζω, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ άλλους να διαμορφώνουν τη δική μου πραγματικότητα. Επίσης, αλλαγή συντελείται από νέους παράγοντες – είτε αυτοί είναι ιδέες, είτε άνθρωποι, είτε καταστάσεις. Εμείς οι νέοι (είτε κυριολεκτικά είτε αυτοδιοικητικά) έχουμε ένα λόγο παραπάνω να αλλάξουμε την υφιστάμενη απαξίωση της πολιτικής και να αποδείξουμε πως αρκεί ο αγώνας και η θέληση για να γίνουμε μέρη της αλλαγής.

Κοινή ερώτηση: Διανύσαμε 4 μήνες προεκλογικής περιόδου.Ποια ήταν η πιο θετική και αντίστοιχα η πιο αρνητική ανάμνησή σου σαν υποψήφιος.

Γ.Ι.:Οι θετικές στιγμές ήταν πολλές.Γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους που θέλω να κρατήσω στενή επαφή και μετα τις εκλογές, επίσης ήταν συγκινητική η αγάπη που εισέπραξα από πολύ κόσμο τόσο για τον πατέρα μου όσο και για την μητέρα μου.Αρνητική ανάμνηση θα προσπαθήσω να μην κρατήσω, αν πρέπει να πώ πόσο άβολα ένιωθα όταν έκανα προεκλογική εκστρατεία στις λαϊκές.

 Α.Ζ.: Οι εκλογές είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία – όποιος δεν την έχει ζήσει εκ των έσω δε μπορεί να το αντιληφθεί. Χρειάζεται – ειδικά τον τελευταίο καιρό – πλήρη αφοσίωση και ως εκ τούτου αυτό προκαλεί άγχος. Αποκτάς όμως και μνήμες που δεν ξεχνιούνται. Για μένα η πιο συγκινητική ήταν όταν συνάντησα τους παλιούς μου καθηγητές, οι οποίοι μου εξέφρασαν τη στήριξή τους και μάλιστα θυμήθηκαν πολλές από τις συζητήσεις μας. Επίσης, όταν φίλος μου από το εξωτερικό μου έγραψε “Να είσαι ο εαυτός σου – τσαμπουκάς και ασυμβίβαστη”. Η πιο αρνητική ήταν όταν κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας με το συνδυασμό κάποιος μας είπε “υπάρχουν και τίμιες δουλειές”. Γνωρίζοντας τον αγώνα που έχω κάνει για τις σπουδές και την εργασία μου, στενοχωρήθηκα. Δε θα το ξεχάσω ποτέ.

 

Κοινή ερώτηση: Έχουμε 10 υποψηφίους δημάρχους.

Αν έπρεπε να διαλέξεις έναν για να

1.πας για τσίπουρο
2.να δεις το ηλιοβασίλεμα
3.να πας στο γήπεδο
4.να πας για ψώνια
5.να πας για ψάρεμα
Με ποιόν θα πήγαινες?

Γιάννης Ιωαννίδης:

1.Γιάννη Νικολαράκο
2.Μαίρη Διακολιού (σαν μοναδική υπόψηφια γυναίκα άλλωστε)
3.Κώστα Ρώτα
4.Γιώργο Καραμέρο
5.Θέοδωρο Αμπατζόγλου 

Άννα Ζαχαριάδου:

1.Με το Θεόδωρο Αμπατζόγλου, μου αρέσει να κάνω χαλαρές κουβέντες μαζί του
2.Γιάννη Νικολαράκο
3.Γιώργο Καραμέρο
4. Με τη Μαίρη Διακολιού, ίσως συμμεριζόταν σα γυναίκα τις αδυναμίες μου
5.Κώστα Ρώτα

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...