Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Οι δέκα μεγάλοι στόχοι του Αμπατζόγλου για το Μαρούσι

ampatzoglou protaseis

Με ανάρτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρουσίασε 10 στόχους του για το Μαρούσι. Οι δέκα αυτοί στόχοι αφορούν το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, το πράσινο, την ασφάλεια των πολιτών, τη νέα γενιά, την επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες που έχει το Μαρούσι σαν δήμος:

Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας, ένα μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο της Αττικής, μια  πόλη πρωταθλητή σε όλα τα επίπεδα.

1. Το Μαρούσι που οραματιζόμαστε θέλουμε να είναι πρωταθλητής στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση.
Η πιο καθαρή πόλη της χώρας, που θα ενσωματώνει στην καθημερινή της λειτουργία τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Να προωθήσουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες, που θα ενσωματώνουν την σύγχρονη εκδοχή της οικολογίας, της κλιματικής αλλαγής, της πράσινης ανάπτυξης.

2. Θέλουμε να ζούμε σε ένα προάστιο που θα ενισχύει και θα αναδεικνύει τον πράσινο χαρακτήρα του. Μια πόλη με ζωντανά, ασφαλή και περιποιημένα πάρκα και πλατείες, με λειτουργικούς
κι επισκέψιμους όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου που διαθέτει. Θέλουμε να ζούμε σε ένα πράσινο προάστιο, με πράσινες γειτονιές.

3. Θέλουμε ένα Μαρούσι που θα είναι πόλη φωτεινή και ασφαλής. Ένα προάστιο με περισσότερο φως, που θα αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του και ταυτόχρονα, θα ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του.

4. Δίνουμε προτεραιότητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά. Δεν μπορείς να λέγεσαι ανθρώπινη πόλη, αν δεν μπορείς να κυκλοφορείς σε αυτή με άνεση κι ασφάλεια.

* Ο επανασχεδιασμός των συνθηκών κυκλοφορίας με νέες κυκλοφοριακές μελέτες,

-Η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας,

-Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων,

-Η κατασκευή πεζοδρομίων σε κάθε γειτονιά,

-Η διασφάλιση του δικαιώματος στα άτομα με αναπηρία να κυκλοφορούν
στο Μαρούσι χωρίς εμπόδια,

-Η τοποθέτηση νέων πεζογεφυρών,

-Η υιοθέτηση κι εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στάθμευσης σε όλη την πόλη με προτεραιότητα στο Κέντρο και τις γειτονιές με υπερτοπικές χρήσεις, που θα είναι δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους, είναι παρεμβάσεις και μέτρα πολιτικής που θα υλοποιήσουμε άμεσα, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες.

-Και βέβαια, η διεκδίκηση απο την Πολιτεία της κατασκευής κρίσιμων δημόσιων υποδομών όπως η Γραμμή 4 του Μετρό ή η επέκταση της Κύμης, είναι ψηλά στην ατζέντα μας και θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο μέσον την υλοποίησή τους.

5. Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Η στήριξη των αθλητικών σωματείων, η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, η συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών προγραμμάτων που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο σε χιλιάδες συμπολίτες μας, αποτελούν μία από τις προτεραιότητές μας.

6. Θέλουμε το Μαρούσι να είναι η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.
Η πόλη και ο Δήμος που θα εξασφαλίζει σε όποιον έχει ανάγκη το φάρμακο του, έναν γιατρό , ένα ζεστό πιάτο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο, μια φιλόξενη γωνιά για να περάσει δημιουργικά το χρόνο του.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν Δήμο που θα στηρίζει την εργαζόμενη οικογένεια στην καθημερινότητά της . Με τους απαραίτητους παιδικούς σταθμούς, τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τις υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα της μεσαίας τάξης που δοκιμάζεται απο την κρίση.

7. Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη φιλική στην επιχειρηματικότητα. Θέλουμε και θα δώσουμε κίνητρα να προσελκύσουμε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες στην πόλη μας που
θα σεβαστούν την τοπική ταυτότητα
και τα δικαιώματα των κατοίκων,
θα δημιουργούν πλούτο, θα δίνουν προστιθέμενη αξία στις περιουσίες μας, θα προσφέρουν εισοδήματα και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας,
στη νέα γενιά της πόλης μας.

8. Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη της νέας γενιάς. Δήμος με σύγχρονες υποδομές δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και προάστιο της γνώσης, που θα φιλοξενεί στα όριά του και εκπαιδευτικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα, που θα αποτελούν κυψέλες νέων ιδεών και καινοτομίας.

Θέλουμε το Μαρούσι να είναι ο τόπος, που η νέα μας γενιά θα μπορεί να μορφώνεται, να εργάζεται , να ψυχαγωγείται και να περνά τον ελεύθερο χρόνο της δημιουργικά και ποιοτικά.

9. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες κι όλα τα προγράμματα που υπάρχουν, για να δημιουργήσουμε στην πόλη μας περισσότερες θέσεις εργασίας. Εχουμε βαθιά γνώση των κοινοτικών προγραμμάτων και των διαδικασιών τους και θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε
να αντλήσουμε προς όφελος της πόλης.

Να αξιοποιήσουμε τα τοπικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα και να τα μετατρέψουμε σε ευκαιρίες για δουλειές. Η αναβάθμιση της εμπορικής μας αγοράς, η συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά μας,
τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα , μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Υπάρχουν τομείς που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη μας, όπως η υγεία και ο ιατρικός τουρισμός, η αναψυχή, το εμπόριο.

Και το βασικότερο: Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να επανεξετάσουμε τους όρους , κάτω από τους οποίος θα συνυπάρξουν ,
οι οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις χρήσεις κατοικίας.

Θέλουμε το Μαρούσι να γίνει τόπος υποδοχής επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας.

10. Τέλος, θέτουμε ως προτεραιότητα, να αυξήσουμε την περιουσία της πόλης και των συμπολιτών μας. Κι αυτό θα γίνει με νέα έργα που θα εκτελεστούν , με νέες υποδομές που θα προσθέσουμε σε αυτές που ήδη υπάρχουν, τις οποίες θα αναβαθμίσουμε.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...