fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Πάνε να ενώσουν την “αντιμνημονιακή αριστερά” ο Λευτέρης Μαγιάκης και ο Τάσος Σπυρόπουλος

Η αριστερή δημοτική παράταξη “ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ” με ανακοινωσή της δήλωσε θετική στην πρόταση του Λευτέρη Μαγιάκη και της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ” για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Ωστόσο έθεσε και ορισμένες προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση της παράταξης “ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ”έχει ως ακολούθως:

«…Οι προσεχείς Δημοτικές Εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία να εκφραστεί στο Δήμο μας μια πλατιά συσπείρωση όλων των ριζοσπαστικών, αντιδιαχειριστικών, αριστερών και αντικαπιταλιστικών δυνάμεων απέναντι τόσο στην αντιδραστική πολιτική της Δημοτικής Αρχής Πατούλη όσο και στις κεντρικές αντιλαϊκές επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους Δήμους και ευρύτερα.

Από τη μία η δημοτική αρχή Πατούλη – πίσω από μια υποκριτική αντικυβερνητική ρητορική- προωθεί τις κεντρικές επιλογές Κυβέρνησης/ΕΕ για τους Δήμους (ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση κοινωνικών παροχών, ξεπούλημα των δημόσιων χώρων, προώθηση ΣΔΙΤ και ελαστικής εργασίας κλπ). Από την άλλη η Κυβέρνηση με τον «Κλεισθένη Ι», προχωρά την μετατροπή των Δήμων σε «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και στην πλήρη υποταγή των Δήμων στις επιταγές της αγοράς, ενισχύοντας την διαπλοκή με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την ανταποδοτικότητα στις κοινωνικές παροχές και την αύξηση των φόρων στα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα η οικονομική ασφυξία συνεχίζεται, οι κακοπληρωμένες και ελαστικές θέσεις εργασίας γίνονται κανόνας και τα εργατικά ατυχήματα-εγκλήματα στους Δήμους αυξάνονται. Απέναντι σε αυτά πιστεύουμε ότι απαιτείται ένα μαζικό κίνημα αντίστασης, ρήξης και ανατροπής για την αποτελεσματική διεκδίκηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας. Αλλά και μια Αριστερά που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα σηκώσει το γάντι της αναμέτρησης απέναντι στην βάρβαρη επίθεση, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά.

Στα πλαίσια αυτά αντιμετωπίσαμε καταρχάς θετικά την πρόσκληση της «Ενότητας Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» και δεσμευτήκαμε ότι θα εξετάσουμε το πολιτικό πλαίσιο που δημοσίευσε. Σε αυτή την βάση θα εξετάσουμε τις όποιες δυνατότητες συγκλίσεων. Έτσι και αλλιώς η θέλησή μας για κοινή δράση στο μαζικό κίνημα με όλες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, είναι δεδομένη και έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν.  Εξαρχής θέσαμε έναν και μόνο όρο για να προχωρήσει αυτή η συζήτηση. Ο όρος ήταν να μην συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση, δυνάμεις εθνικιστικού-ξενοφοβικού προσανατολισμού, όπως το ΕΠΑΜ (ΕΝΑΜ). Δυνάμεις που καλούσαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια – τα οποία όπως έχουμε δει το τελευταίο διάστημα ανοίγουν το δρόμο στην επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και την επανανομιμοποίησή της στο πολιτικό σκηνικό – και που έχουν εκφράσει απαράδεκτες ξενοφοβικές-ρατσιστικές απόψεις.

Άρα, κατά την γνώμη μας, χρειάζεται να υπάρχει από κοινού συμφωνία και δέσμευση για τη μη συμμετοχή τέτοιου είδους δυνάμεων στη μεταξύ μας συζήτηση ούτε επίσης κάποιου είδους συνεργασία μαζί τους με οποιοδήποτε τρόπο. Η καταπολέμηση τέτοιων απόψεων θεωρούμε ότι είναι κρίσιμη, όχι μόνο γιατί σε αυτές είναι αντίθετη η πλειοψηφία του λαού που αγωνίζεται, αλλά και γιατί τέτοιες απόψεις λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» για να διασπάται η τάξη μας και να αποκρύπτονται οι πραγματικοί ένοχοι για την εξαθλίωση (Κυβέρνηση / ΕΕ / κεφάλαιο). Για εμάς το κύριο είναι η ενότητα όλων των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας -ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, χρώμα, φύλο και σεξουαλική προτίμηση – στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, για μια πόλη που μας αξίζει, σε μια κοινωνία που ονειρευόμαστε…».

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Σεπ 14, 2021 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
27°C αίθριος καιρός
τρι09/14 τετ09/15 πέμ09/16 παρ09/17 σαβ09/18
-/23°C
αίθριος καιρός
29/21°C
αίθριος καιρός
30/21°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει η ΔΕΔΔΗΕ στο Μαρούσι.

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη μαθημάτων, κατόπιν πληρότητας των τμημάτων βάσει των αιτήσεων: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021   Ξεκινούν από τη Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και διαρκούν έως την Πέμπτη 30  Σεπτεμβρίου 2021 οι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρονική περίοδο 2021 – 2022, που υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), ξεκινούν την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ...