Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

ΠΑΝΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ: «Το διαχρονικό κεφάλαιο του δήμου είναι οι εργαζόμενοί του»

panos vraxnos

Η διαρκής διαβούλευση με τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου που αποτελούν το «διαχρονικό και διαρκές κεφάλαιο» και τον βασικό πυλώνα των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αποτελεί μόνιμη στόχευση για το συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ» και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Πάνο Βραχνό, έτσι όπως παρουσιάστηκε σήμερα από τον ίδιο, στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με όλους τους υποψηφίους δημάρχους Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Απευθυνόμενος στους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων τόσο τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Nίκο Καλλιμάνη όσο και στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Δημήτρη Τρίμπο, ο κ. Βραχνός είπε ότι βασικός  του στόχος, ως αυριανή Διοίκηση του Δήμου, θα είναι η συνεχής παρακολούθηση των αναγκών των εργαζομένων στη βάση τήρησης του θεσμικού πλαισίου και η συνεχής συνεργασία Διοίκησης και Εργαζομένων προς όφελος των δημοτών και των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους του Αμαρουσίου.

Συνοπτικά οι θέσεις του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ» έτσι όπως παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνάντηση από τον κ. Πάνο Βραχνό είναι οι εξής:

Υγιεινή και Ασφάλεια – Κτιριακές εγκαταστάσεις (Αμαξοστάσιο – Δημαρχείο – ΚΕΠ) – Γραφείο Κίνησης – Συντήρηση – Αντικατάσταση Οχημάτων – εργατικά ατυχήματα).

 • Αυστηρή τήρηση του Ν. 3850/2010 με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου και Εγχειρίδιο Υγιεινής και Ασφάλειας απαραίτητα.
 • Βιβλίο Ατυχημάτων και Βιβλίο Υποδείξεων του Τεχνικού Ασφαλείας εξίσου αναγκαία για το ιστορικό και την αναγκαία μνήμη.
 • Οριζόντιο και κάθετο ανασχεδιασμό όλων των κτιριακών υποδομών με αρχική αυτή του κεντρικού κτιρίου του Δήμου Αμαρουσίου και του Αμαξοστασίου, εξεύρεση χώρων με όλες τις αναγκαίες υποδομές (καθαριότητα – μεταφόρτωση, ΚΕΠ κ.λπ.) για εύκολη πρόσβαση, ασφάλεια, υγιεινή και προγραμματισμό στις υπηρεσίες με τη συνδρομή τεχνικών μέσων ανά περίσταση.
 • Ολική αντικατάσταση παλαιών οχημάτων νέας τεχνολογίας. Η μέση ηλικία όλου του στόλου, όλων των μηχανικών μέσων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την πενταετία.
 • Μηδενισμός ει δυνατόν των όποιων μελλοντικά ατυχημάτων στο χώρο της εργασίας με την επίμονη εκπαίδευση μονίμων και συμβασιούχων, σε μόνιμη βάση από ειδικούς και παρακολούθηση των πάντων από το Δημοτικό Συμβούλιο (Σύσταση Ειδικής Επιτροπής) σε συστηματική βάση με αναφορά σε μηνιαία βάση στο Δήμαρχο.

Τα παραπάνω, όπως είπε ο κ. Βραχνός,  εντάσσονται σε ένα ευρύ πρόγραμμα οικονομικής συνδρομής και αποτελεσματικής διαχείρισης «που θα αναπτύξουμε συνολικά στην εκδήλωσή στις 31/3/2019 στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού μας και στην παρουσίαση του τρόπου εξασφάλισης οικονομικών πόρων μέσα από μηδενισμό των εξόδων επικοινωνίας του Δήμου, αναχρηματοδότησης των δανείων του με Διεθνή Διαγωνισμό και την προσεκτική διαχείριση των πόρων – δημοτικών τελών – και μετατροπή τους σε πάγια του Δήμου σε συνδυασμό με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων».

 1. Θέματα προσωπικού – μονιμοποίηση συμβασιούχων – έλλειψη προσωπικού – εντατικοποίηση – Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) – αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού – ΟΕΥ – Οργανόγραμμα – Διεκδίκηση 13ου & 14ου μισθού (Αγωγές).
 • Πρώτα από όλα θα φροντίσουμε σημειακές αδικίες ανθρώπων υπαλλήλων στο Δήμο τις οποίες ονομαστικά θα αποφύγω να αναφέρω. Τις θεωρώ όμως αναγκαίες αφού αφορούν ενδεικτικά οικογένειες οικονομικά αδύναμες που κουβαλούν το βάρος θανόντων μελών τους και άλλες περιπτώσεις που πραγματικά χρήζουν άμεσης προσοχής.
 • Στα υπόλοιπα θέματα θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο το θεσμικό πλαίσιο και θα κάνουμε και διορθωτικές προτάσεις στην πολιτεία, στην κρατική μηχανή για αλλαγές του θεσμικού πλαισίου.
 • Τα μέσα ατομικής προστασίας όπου απαιτούνται είναι αυτονόητη δέσμευση όπως και η αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο του υπάρχοντος προσωπικού.
 • Θα επικαιροποιήσουμε με τη συνδρομή των εργαζομένων και μόνο, με τις δικές τους προτάσεις τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) που ισχύει από το 2007, θα τον προσαρμόσουμε στις σημερινές ανάγκες του 2020 και θα δημιουργήσουμε πλήρες συνοδευτικό καθηκοντολόγιο και ιεραρχία αυστηρή.
 • Διεκδίκηση 13ου & 14ου μισθού (Αγωγές). Θα πάρουμε την πλευρά των εργαζομένων και μαζί τους θα απευθυνθούμε αρμοδίως γιατί θεωρούμε το αίτημά τους εύλογο και δίκαιο. Το κόστος δεν είναι σημαντικό για το Δήμο, στην εκδήλωσή μας στην παρουσίαση του προγράμματος του Συνδυασμού μας θα το ποσοτικοποιήσουμε επακριβώς (ειδικοί συνεργάτες μας επιφορτισμένοι με την ευθύνη αυτή της ποσοτικοποίησης το μελετούν ήδη). Η επιπλέον αυστηρή, αυστηρότερη οικονομική διαχείριση του Δήμου θα το επιτρέψει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία με ήπιο και αποτελεσματικό τρόπο άμεσα.

 

 1. Ιδιωτικοποιήσεις.
 • Ο ίδιος εκ φύσεως και πολιτικής ιδιοσυγκρασίας εμπιστεύομαι απολύτως τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου μας. Γνώρισα μέχρι τώρα τόσο το υψηλό επίπεδο προσφοράς τους όσο και την στοχευμένη ευθύνη τους και την αποτελεσματικότητά τους. Ακόμα και αν δεχτούμε τυχόν λάθη αυτά οφείλουμε να τα χρεώσουμε σε πολιτικές επιλογές που τους αφορούσαν και όχι σε δική τους αδυναμία. Ο Δήμος είναι πολύ τυχερός για την ύπαρξη των υπαλλήλων του και την αφοσίωση στην εκάστοτε διοίκηση έτσι όπως άλλωστε επιβάλλεται.
 • Δήμος – Διοίκηση σε απόλυτη ταύτιση με την συνδρομή και ιδιωτών με αδιάβλητο και απολύτως διαφανή τρόπο εκεί όπου περιστασιακά χρειάζεται είναι το άριστο σχήμα.
 • Κατηγορηματικά, όχι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν διαθέτεις τόσο λαμπρό δυναμικό ανθρώπων όπως ο Δήμος Αμαρουσίου.

 

 1. Διαχείριση απορριμμάτων – Ανακύκλωση – Ογκώδη αντικείμενα (μεταφόρτωση, μολυσματικά, νοσοκομειακά).
 • Μια φράση ή καλύτερα μόνο μία φράση : πλήρης ανασχεδιασμός των πάντων. Όλα από μηδενική βάση. Υπακούει άλλωστε και στη δυναμική του Συνδυασμού μας και στο κεντρικό σύνθημα : ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

 

 

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...