Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Παράσταση νίκης από Αμπατζόγλου. Πλήθος κόσμου στην πρώτη του εκδήλωση.

Κέρδισε το πρώτο του στοίχημα ο Αμπατζόγλου. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, ανακοίνωσε σήμερα, το όνομα και το Σύμβολο του Συνδυασμού «Νέα Εποχή – Για Ένα Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προέδρων και εκπροσώπων Συλλόγων της Πόλης και πλήθους πολιτών του Αμαρουσίου, ο  κ. Αμπατζόγλου παρουσίασε ακόμη, και τους πρώτους 30 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

Θ. Αμπατζόγλου: «Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης για να πάμε το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά».

Απόφαση ευθύνης και αυτοπεποίθησης
Στην ομιλία του ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου χαρακτήρισε την απόφασή του διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Αμαρουσίου ως απόφαση «Ευθύνης-Πίστης-Αισιοδοξίας» λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ευθύνη απέναντι στην πόλη που πήγα σχολείο,  που ζω 35 χρόνια τώρα, που έκανα τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής, επιστημονικής και κοινωνικής μου διαδρομής, που δημιούργησα οικογένεια.
*Πίστη για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το Μαρούσι, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας.
*Αισιοδοξία ότι με ισχυρή ομάδα, καλό προγραμματισμό, σοβαρή δουλειά , σωστό συντονισμό μπορούμε, πραγματικά μπορούμε να οδηγήσουμε την πόλη στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».

Στην ομιλία του ο  Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε με έμφαση ότι στο «Μαρούσι χρωστάει πολλά» και εξήγησε ότι κινητήρια δύναμη για να αποφασίσει να διεκδικήσει το Δήμο, είναι η αγάπη του για την πόλη που ζει και εργάζεται εδώ και 35 χρόνια, η πόλη από την οποία ξεκίνησε την επιστημονική και την επαγγελματική του πορεία και η πόλη στην οποία δημιούργησε το σπίτι και την οικογένειά του.

Ο κ. Αμπατζόγλου περιγράφοντας τη διαδρομή του αναφέρθηκε στην επαγγελματική του δραστηριότητα και συγκεκριμένα στο φαρμακείο που διατηρεί στο Μαρούσι και το οποίο, όπως είπε,  ήταν η αφετηρία ενός όμορφου ταξιδιού προσφοράς προς τους συνανθρώπους του αλλά και αγώνων διεκδίκησης για το κοινό καλό με κορύφωση την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του επιστημονικού συλλόγου των φαρμακοποιών της χώρας. Αναφέρθηκε και στις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει ως Διοικητής του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ στις οποίες, όπως σημείωσε, προσπάθησε και πέτυχε σε δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες για τη χώρα, να προασπιστεί το αγαθό της υγείας και της εργασίας με παράλληλη συμμόρφωση στις επίπονες μεταρρυθμιστικές απαιτήσεις.

Το Μαρούσι εμπνέει. Είναι πόλη των άξιων και των αξιών.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες και τις αξίες που έχει σήμερα το Μαρούσι και οι άνθρωποί του, ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε χαρακτηριστικά:« Πιστεύω στο Μαρούσι- Πιστεύω στις αξίες που έχει η τοπική μας κοινωνία» και συνέχισε λέγοντας: «Το Μαρούσι είναι πόλη που εμπνέει και αξίζει να πρωταγωνιστεί στη νέα εποχή».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή-Για Ένα Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές δυνατότητες και προοπτικές του Αμαρουσίου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «η πόλη που χτυπά η καρδιά της ελληνικής οικονομίας και δημιουργείται το ¼ του ΑΕΠ της χώρας» ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι ήταν η πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Τέλος, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην ομιλία του περιέγραψε το όραμα και τους στόχους του και έθεσε τους άξονες στους οποίους πρέπει να βαδίσει το Μαρούσι στη Νέα Εποχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στόχος του είναι να δημιουργήσει «Το Μαρούσι των ευκαιριών, την έξυπνη πόλη, την πόλη της πρωτοπορίας και του πολιτισμού. Το προάστιο που θα συνυπάρχουν οι ανθρώπινες γειτονιές με τις επιχειρήσεις. Που θα διαθέτει η κάθε μια τις δικές της κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές. Γειτονιές πάντα καθαρές, πράσινες, φωτισμένες και ασφαλείς.

Οι επιχειρήσεις θα σέβονται την τοπική ταυτότητα και τα δικαιώματα των κατοίκων, θα δημιουργούν πλούτο, θέσεις εργασίας και θα δίνουν προστιθέμενη αξία στις περιουσίες των Μαρουσιωτών.
Όλες οι δράσεις θα έχουν ως γνώμονα τη διατήρηση του  χαρακτήρα της ανθρώπινης πόλης, του προαστίου με τις πράσινες γειτονιές και την ξεχωριστή αισθητική εικόνα».

Στο Μαρούσι έγινε σημαντικό έργο τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο θα συνεχιστεί.

Ο κ. Αμπατζόγλου σε μία αποστροφή του λόγου του εξήρε το σημαντικό έργο που έγινε στο Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια, δεσμεύτηκε να «σηκώσει το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά» και υπογράμμισε ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι «η ενότητα των δυνάμεων χωρίς κομματικό πρόσημο και η σκληρή δουλειά».

Στήριξη Β. Μειμαράκη, στην υποψηφιότητα Αμπατζόγλου
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνοντας για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση -παρουσίαση του δημοτικού συνδυασμού. Μας συνδέουν εκτός από την πολύχρονη φιλία μας, κοινοί αγώνες, ιδέες, αξίες αλλά και συνεργασία σε πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο. Σε αυτή τη νέα πορεία έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξή μου».
Γ. Πατούλης: Ξεκινά σήμερα μια διαδρομή, που οδηγεί το Μαρούσι στο μέλλον.
Ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του τόνισε:  «Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη γιατί στο Μαρούσι δεν σταματάει η μεγάλη διαδρομή που ξεκίνησε πριν 13 χρόνια και συνεχίζεται με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Παραλάβαμε ένα Δήμο χρεωκοπημένο και με σκληρή δουλειά το Μαρούσι είναι έτοιμο να πετάξει προς το μέλλον σε μία διαδρομή που ξεκινάει σήμερα».

Λ. Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας: Στηρίζουμε έναν άξιο και ικανό υποψήφιο
Τέλος, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, την ομιλία του, εξήρε την προσωπικότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου και δήλωσε τη στήριξη στο πρόσωπό του.

*Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής και νυν Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, η Γραμματέας Κοινωνίας-Κόμματος της ΝΔ Ζωή Ράπτη, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαριάνθη Καφετζή, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Κόκκαλης, το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Πολυτίμη Λεονάρδου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ Αμαρουσίου Χρήστος Μπελεγράντης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Μαρία Γιαννήρη, οι πρόεδροι Συλλόγων Εξωραϊστικού κυρία Τσουκλείδη, Γήρατος κυρία Σοφού, Εκδρομικού κ. Ουίλς, Παρθενών κ. Χαλιώτης, Αγίας Φιλοθέης κ. Αρβατινάκης, Ψαλλιδίου κ. Σολδάτος, ΘΕΛΩ κυρία Λιούτα (μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ), Πολιτιστικού Συλλόγου ποντίων Δημήτρης Κοσμίδης, Νίκης Αμαρουσίου Νίκος Τσέκενης και Δωδώνης Ηλίας Ζορμπαλάς.

Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε ο κ. Αμπατζόγλου στον Θανάση Βλαχοπιώτη, αν. Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ ο οποίος, όπως είπε, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθειά του.

Στο τέλος της εκδήλωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

Πρόκειται για τους εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους:
Ελένη Βλάχου- Σταματάκη.
Γεώργιος Ζήκος.
Βαγγέλης Κάββαλος.
Δημήτρης Καρλαύτης.
Νώντας Κατσιγιάννης.
Βασίλης Κόκκαλης.
Βασίλης Κωνσταντίνου.
Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Σπύρος Σταθούλης.
Ρένα Χαλιώτη.

Επίσης ανακοίνωσε 17 νέες υποψηφιότητες οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Ιωάννη Αμαξηλάτη-Δημοσιογράφος
Νίκος Αρβανιτάκης-Δικηγόρος-Πρόεδρος Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης.
Δημήτρης Βασιλόπουλος-Αρχιτέκτονας.
Ιουλία Γαληνού-Δικηγόρος
Μαίρη Γώγου-Ιατρός.
Άννα Ζαχαριάδου-πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου-Πολιτικός Επιστήμονας.
Μαριάννα Ζερβάκη-ειδική παιδαγωγός.
Χριστίνα θεοδωρίδου-πρόεδρος ΗΠΑΡχω.
Νίκος Καμπανάκης-επιχειρηματίας.
Αντώνης Κλάδης-Πολιτικός μηχανικός.
Γιώργος Κοκοράκης-οικονομολόγος.
Αλεξάνδρα Κουμαντάνου-Ορθοδοντικός-Οδοντίατρος.
Ορέστης Παπαγεωργίου-Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ-Χημικός μηχανικός-Στέλεχος μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας.
Μανώλης Παπαδάκης-Ιατρός.
Καλλιόπη Παπαρούπα-πρ. Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού.
Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος-Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Δημοσίου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...