fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Προτάσεις Κ.Ρώτα για την περιοχή Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου

kostas rotas ergatikes

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, ο Κώστας Ρώτας και οι συνεργάτες του από το συνδυασμό «Είμαστε Μαρούσι», στα πλαίσια των επισκέψεών τους σε γειτονιές του Αμαρουσίου, συναντήθηκε με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών, όπου συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής και παρουσίασε τα προτάσεις του για αυτήν.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή του οικισμού αναφέρθηκε στα εξής:

 • Στην προστασία που χρειάζεται η περιοχή από την υπερτοπική διέλευση αυτοκινήτων της οδού Πλαταιών από Αγίου Κωνσταντίνου έως Ιερού Λόχου και της οδού Σκρά από οδό Διονύσου έως οδού Μπραχαμίου με την μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο .
 • Στην προστασία των χώρων στάθμευσης για χρήση μόνο από τους οικιστές και όχι για τους επισκέπτες και εργαζόμενους σε παραπλήσιες εταιρείες –καταστήματα.
 • Στην τοποθέτηση ανελκυστήρων, αναφερόμενος στην καθυστέρηση της απερχόμενης Διοίκησης για αυτήν τη σημαντικής δέσμευσης .
 • Στην αναβάθμιση των πεζοδρομίων με ανακατασκευή και επέκταση αυτών.
 • Στην αναβάθμιση της παιδικής χαράς και επέκταση της με διαμόρφωσή της σε παιδική χαρά για ΑΜΕΑ (μάλιστα, έκανε λόγο για το ξεκίνημα ενός προγράμματος για αυτού του είδους παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο) .
 • Στην αλλαγή των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων και την επέκταση με νέα έξυπνα φωτιστικά τύπου led.
 • Στην τοποθέτηση wifi internet, για την κάλυψη του οικισμού στα πλαίσια του προγράμματος για δωρεάν internet.
 • Στην ανάπλαση των χώρων πρασίνου (σχολιάζοντας την ανάγκη για φύτευση πολλών  δέντρων  λόγο των κλιματικών αλλαγών )
 • Στη σήμανση και αρίθμηση όλων των πολυκατοικιών, βάσει του τοπικού σχεδίου που εγκρίθηκε η ανέγερση τους .
 • Αναφέρθηκε επίσης, στην άμεση εφαρμογή του σχεδίου πόλης της όμορης γειτονιάς (Άγιος Κοσμάς Αιτωλός ως Αττική οδό ), προκειμένου να αποδοθούν όλοι οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στους κατοίκους. Παράδειγμα, η ανέγερση του δημοτικού  σχολικού συγκροτήματος στην οδό Παιδείας,  η αξιοποίηση του αθλητικού χώρου ιδιοκτησίας πρώην Μαδούρου στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, οι πλατείες και παιδικές χαρές που σήμερα είναι χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, η αναβάθμιση της πλατείας του ιερού ναού Κοσμάς Αιτωλός κλπ.
 • Τόνισε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων άμεσα για τη στάθμευση πάρα την οδό, λέγοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα η προστασία των μονίμων κατοίκων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την οδό Διονύσου στο ύψος του «παλαιογέφυρου» δυτικά του ΟΤΕ, όπου μπροστά στις πόρτες των σπιτιών σταθμεύουν αυτοκίνητα σε διπλή και τριπλή σειρά από υπαλλήλους ή επισκεπτες του ΟΤΕ.
 • Αναφέρθηκε επίσης στο σκέπασμα με πλακοσκεπή αγωγό από την οδό Διονύσου έως την οδό Σκρά σε συνέχεια του αγωγού που κατασκευάστηκε από την Αττική οδό, διότι διαφορετικά πλήγονται οι ιδιοκτήτες που ζουν εκεί τα τελευταία 60-70 χρόνια, λέγοντας μάλιστα να εφαρμοστεί το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα που εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο πόλης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους αναφορικά με τις προτάσεις του συνδυασμού.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 15, 2021 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C αραιές νεφώσεις
παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18 τρι10/19
ασθενείς βροχοπτώσεις
19/16°C
σποραδικές νεφώσεις
19/15°C
σποραδικές νεφώσεις
19/14°C
αίθριος καιρός
19/14°C
αίθριος καιρός
20/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...