Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Προτάσεις του Κώστα Ρώτα για τα σχολεία στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου

kostas rotas

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, ο Κώστας Ρώτας μαζί με το συνεργάτη του Σοφοκλή Μαγουλά, πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Βασίλης Μπούρας εξέφρασε τους στόχους και προβληματισμούς της Ένωσης. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Είμαστε Μαρούσι» κ.Ρώτας, ο οποίος τόνισε ότι η πλειοψηφία των  θεμάτων που ανέφερε ο κ.Μπούρας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού για τα σχολεία και τα παιδιά.

Επίσης, ο κ.Ρώτας σημείωσε ότι «είναι καιρός η Ένωση να έχει πιο καθοριστικό ρόλο στις τοπικές υποθέσεις για τα θέματα Παιδείας στο Δήμο μας, συμμετέχοντας στα θεσμικά όργανα του Δήμου, όπως οι σχολικές επιτροπές

Όσον αφορά το σχέδιο του συνδυασμού για τα θέματα των σχολείων, ανέφερε τα εξής:

  • Παροχή δωρεάν γεύματος, πρωί και μεσημέρι σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, καθώς και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων.
  • Δωρεάν παροχή μαθημάτων ρομποτικής για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
  • Τα παιδιά μας, ως πρώτη προτεραιότητα των δράσεων,  θα μεθοδευτούν και θα οργανωθούν με ειδικούς συνεργάτες σε μια πολιτική υγείας, στο πλαίσιο συγκεκριμένου κοινωνικού προγράμματος του Δήμου. Πχ. Στην ηλικία της προεφηβείας και της εφηβείας, στη βιοανάταξη (λεπτομέρειες θα αναφερθούν σε επόμενη ανακοίνωση του συνδυασμού).  
  • Επίσης, αναφέρθηκε στις κτηριακές υποδομές, στα θέματα συντήρησης των σχολείων, στην ποιοτική τους αναβάθμιση και στην αξιοποίηση των προαύλιων χώρων, δίνοντας έμφαση στο άνοιγμα των σχολείων στην τοπική κοινωνία.
  • Χαρακτηριστική ήταν η ανάλυση του στην ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων που δεν είδαμε τα τελευταία 16 χρόνια, με τις αποδεδειγμένες ανάγκες οι οποίες ήταν συνέπεια της μετεγκατάστασης πολλών οικογενειών στο Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια.
  • Τόνισε την πραγματική δύναμη που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να επιβάλλει τους όρους της στην Κεντρική Διοίκηση θέτοντας αυτή τις προτεραιότητες.  Ανέφερε ως παράδειγμα, την αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων για σύγχρονα σχολικά κτήρια που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια στους Δήμους Πεντέλης, Νέας Ιωνίας κλπ. και είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί και στην Νέα Φιλοθέη στο χώρο που έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο για το λόγο αυτό.
  • Τη δυνατότητα προσωρινής μετεγκατάστασης του 6Ο ΓΕΛ Αμαρουσίου στο κτήμα Καρέλλα και ανέγερση του νέου σχολικού κτηρίου του. Για παράδειγμα πριν από 16 χρόνια, έγινε προσωρινή εγκατάσταση αιθουσών στην πλατεία του Ι.Ν. Κοσμά Αιτωλού και στην συνέχεια κατασκευάστηκε το νέο κτήριο του 5ου Λυκείου και 6ου Γυμνασίου στην οδό Ολυμπίας.

Η συνάντηση έκλεισε σε πολύ θετικό κλίμα με τους παρόντες να δηλώνουν ομόφωνα τη συμφωνία τους με τους στόχους του συνδυασμού.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Νερατζιώτισσας στο Μαρούσι, με την συμμετοχή του Δημάρχου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...