Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Συνέντευξη της Αλεξάνδρας Κουμαντάνου στο Μ24

Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, με το συνδυασμό «Μαρούσι Νέα Εποχή», Αλεξάνδρας Κουμαντάνου στο Μ24

  1. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά

Είμαι της αντίληψης ότι δεν πρέπει να απέχουμε από τα πράγματα που καθορίζουν τη ζωή μας. Άλλωστε, αν δεν συμμετέχεις σ’ αυτά δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι ούτε να ασκείς κριτική.

Οι παραστάσεις, που είχα στα παιδικά μου χρόνια έως σήμερα, από τη ζωή της πόλης, καθώς οι δράσεις ανθρωπιστικές και κοινωνικές που έχουν να κάνουν με τον εθελοντισμό, ήταν κάτι που με κέρδισε και μ’ έκανε ν’ ασχοληθώ με τα κοινά.

Η αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα δεν ήταν προτεραιότητά μου. Βέβαια, δεν είμαι ούτε θα γίνω επαγγελματίας αυτοδιοικητικός, αλλά τα προβλήματα της πόλης που ζω και αναπνέω, της πόλης που αγαπώ, προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας μας όπως για παράδειγμα καθαριότητα, κυκλοφοριακό, ασφαλείς δρόμοι και πεζοδρόμια, φύλαξη χώρων όπως παιδικές χαρές, άλση και πλατείες, η αναβάθμιση του πράσινου της πόλης, η αξιοποίηση χώρων, ακόμα και εγκαταλελειμμένων οικοπέδων, αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Κάτι άλλο που με πείσμωσε και θέλησα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση είναι ότι για οτιδήποτε ενοχλούσε την οπτική μας ή δυσκόλευε τη ζωή μας, έμενε στο επίπεδο των διαπιστώσεων. Επίσης, η πρόταση του υποψήφιου σήμερα και αυριανού δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου μ’ έκαναν να αισθανθώ ασφάλεια και να ενταχθώ στο συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Ένα συνδυασμό εγγύηση, με τόλμη, πολιτικό πολιτισμό και δημιουργική διάθεση, με επικεφαλής έναν άνθρωπο με συσσωρευμένη εμπειρία, που έχει μελετήσει για το Μαρούσι κάθε λύση που προτείνει.

Όταν λοιπόν μου πρότεινε να είμαι υποψήφια, διαπίστωσα ότι οι ανησυχίες και τα όνειρα μας για την πόλη εφάπτονται, και αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν νέοι άνθρωποι όπως εγώ κατεβαίνουν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η δική μας αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει. Ήταν λοιπόν μια συνειδητή επιλογή.

 

  1. Ποιο είναι το όραμα σας για το Μαρούσι

Είναι μια πόλη δυναμική, μια πόλη ιστορία. Το Μαρούσι είναι οι γειτονιές της, οι δρόμοι της, οι πλατείες της και τα περιαστικά της άλση.  Μια πόλη γοητευτική με τεράστιες δυνατότητες, που ζούμε και κινούμαστε, που ζούμε και απολαμβάνουμε.

Θέλω μια πόλη, ένα δήμο με περισσότερο ανεπτυγμένες δομές κοινωνικής πολιτικής που θα νοιάζεται για το δημότη και θα εντοπίζει τις ανάγκες του.

Όραμα μου είναι επίσης να δημιουργήσουμε και να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της πρότυπης γειτονιάς με σύγχρονες προδιαγραφές αλλά και με σεβασμό στη ταυτότητα της πόλης.

Θέλω μια πόλη έξυπνη και λειτουργική, καινοτόμα και προσβάσιμη χωρίς αποκλεισμούς. Μια πόλη ζωντανή, μια πόλη για όλους, αλληλέγγυα και κοινωνικά υπεύθυνη. Χρειάζονται ευέλικτες και ευρηματικές λύσεις σε θέματα όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο φωτισμός και το πράσινο. Να ξεκινήσουμε από τα πολλά μικρά, όλα αυτά που μας πληγώνουν και θέλουμε ν’ αλλάξουν. Και αυτά κάνουν τη διαφορά γιατί συνδέονται με την αυτοεικόνα μας και τη νοοτροπία μας. Με άλλα λόγια οραματίζομαι μια πόλη φιλόξενη και ασφαλή, μια πόλη με φως και πολιτισμό παντού.

 

  1. Αν εκλεγείτε με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε

Προσωπικά από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθώ θα δώσω το ίδιο βάρος σε όλα τα σοβαρά και φλέγοντα θέματα με όπλο τον πολιτισμό μου, την προσήλωση μου στους στόχους, τη θέληση μου και το πάθος μου για δουλειά. Όταν αγαπάς κάτι, το αγαπάς χωρίς εκπτώσεις.

 

  1. Πως κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία του Δήμου Αμαρουσίου

Η προοπτική για την πόλη μας δεν εξαντλείται μόνο με ευχολόγια. Η πόλη χρειάζεται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας τα οποία είναι ανώφελα και επιβαρυντικά για την πόλη και τους πολίτες της.

Δυστυχώς το Μαρούσι δεν πίστεψε στις ικανότητες των κατοίκων του. Δεν αξιοποίησε ούτε κινητοποίησε τις δημιουργικές τους δυνάμεις. Απουσίασε η λογοδοσία και υπερίσχυσε ίσως περισσότερο η λογική της διαχείρισης. Προσπάθησαν δηλαδή να διορθώσουν το παλιό, αλλά δεν έφεραν και το εντελώς καινούριο.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω πρόθεση να μηδενίσω ή να υποβαθμίσω το σημαντικό  έργο που ούτως ή άλλως, επιτελέστηκε από τη δημοτική αρχή που απέρχεται. Έχω όμως τη βεβαιότητα ότι έγιναν λιγότερα απ’ όσα θα μπορούσαν να γίνουν.

Παράλληλα δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα της πόλης.

 

  1. Τι νομίζετε ότι λείπει σήμερα από το Μαρούσι

Κατά τη γνώμη μου δεν λείπουν ούτε τα μέσα ούτε τα εργαλεία. Εκείνο που απουσιάζει είναι το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης  με  στοχευμένες ενέργειες που μπορούν να εξασφαλίσουν προοπτική με την αξιοποίηση των ευκαιριών και των πλεονεκτημάτων της πόλης.

Για να γίνει το Μαρούσι πόλη ολιστική, που θα εκπαιδεύει, θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί όλες της τις δυνάμεις, ώστε να συνδέσουμε τη πόλη με τη πραγματική ζωή, τη πραγματική οικονομία και το περιβάλλον.

Για να αισθανόμαστε ασφαλείς στις γειτονιές μας και τους δρόμους μας.

Υπάρχουν λοιπόν τα μέσα και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να τα πετύχουμε. Αρκεί να αγκαλιάσουμε και να σεβαστούμε την πόλη μας.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...