fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εφημερίδα “Τα Νέα”

ampatzoglou nea

Ερ. Έρχεται «Νέα Εποχή» για το Μαρούσι;

Απ. «Το  όραμά μου, των συνεργατών μου  και όσων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι γίνει το Μαρούσι Δήμος-πρότυπο, ανθρώπινη πόλη, που μπαίνει στη νέα εποχή με πρωταγωνιστή τον πολίτη. Ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα ανθρώπινο προάστιο. Το σχέδιο μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά που έχουν γίνει στην πόλη μας τα προηγούμενα χρόνια , ώστε πάνω σε σωστές  βάσεις , να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας, που θα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις και ανάγκες της νέας εποχής. Η Νέα Εποχή για μας σημαίνει μετεξέλιξη του προαστίου μας σε μία πόλη που θα διατηρεί και θα σέβεται τον ανθρώπινο  χαρακτήρα της και παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας σε όποιον επενδύει, εργάζεται και ζει σε αυτήν.

 

Ερ. Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το βάρος, εάν εκλεγείτε;

Απ. Προτεραιότητά μας, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Οι  μεγάλοι άξονες του προγράμματος μας είναι η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, η ολοκλήρωση των έργων και η ποιοτική αναβάθμιση των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Το τρίπτυχο στο οποίο θα ρίξουμε όλο μας το βάρος είναι «Ασφάλεια-Φωτισμός-Καθαριότητα». Με άλλα λόγια ιδανικές  συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.  Παράλληλα, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας μέσω της  δημοτικής συγκοινωνίας με άμεσες παρεμβάσεις, που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλο το Μαρούσι και κυρίως τις περιοχές που είναι επιβαρυμένες από τις υπερ-τοπικές χρήσεις. Πέραν αυτών, θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς και στην στήριξη δράσεων για πολιτισμό, αθλητισμό και εκπαίδευση.

Στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι να κάνουμε το Μαρούσι, την πόλη που θα «ζηλεύεις» να ζεις και να εργάζεσαι.

Ερ. Ο «Κλεισθένης» θα λύσει ή θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Απ. Η επίλυση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, απαιτεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Απαιτεί αποκέντρωση πόρων , ευθυνών κι αρμοδιοτήτων. Ο «Κλεισθένης» δεν λύνει τα σημερινά προβλήματα.  Δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργική ανεξαρτησία των Δήμων. Δεν επιλύει το ζήτημα της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων φορέων του Κράτους. Περιορίζεται απλά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας. Μας πάει πολλά χρόνια πίσω, καθώς θα  φέρει την ακυβερνησία στους Δήμους. Από την άλλη βέβαια το σκηνικό που δημιουργεί μας ενώνει, μας δυναμώνει και μας κινητοποιεί. Για μένα η θέση του Δημάρχου, υπό αυτές τις συνθήκες, αποκτά ιδιαίτερη ευθύνη και βαρύτητα.

Ερ. Είστε ανοιχτός σε προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες;

Advertisement. Scroll to continue reading.

Απ. Είναι στο DNA της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και συνεργασίας, γι αυτό θα επιδιώξουμε προεκλογικά  προγραμματικές συγκλίσεις και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές, προγραμματικές συνεργασίες. Με «φανερή» κι όχι κρυφή ατζέντα.

Θα διεκδικήσουμε να πετύχουμε μία ισχυρή  «πρωτιά»  στην κάλπη αλλά θα επιδιώξουμε ταυτόχρονα να συνεργαστούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.  Θέλουμε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να μην επιτρέψουμε στα παντός είδους μικροκομματικά συμφέροντα,  να εξυπηρετήσουν την ακυβερνησία και την οπισθοδρόμηση του Δήμου μας.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 17, 2021 - Τετ
Μαρούσι, Ελλάδα
13°C ασθενείς βροχοπτώσεις
τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19 σαβ11/20 κυρ11/21
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
16/9°C
αυξημένες νεφώσεις
13/11°C
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
15/10°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 03/11/2021 , συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 31ης Οκτωβρίου 2021. Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου,...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο) έκανε για ακόμη μια φορά αισθητή τη δράση του στον Δήμο Αμαρουσίου. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του,...