Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εφημερίδα “Τα Νέα”

ampatzoglou nea

Ερ. Έρχεται «Νέα Εποχή» για το Μαρούσι;

Απ. «Το  όραμά μου, των συνεργατών μου  και όσων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι γίνει το Μαρούσι Δήμος-πρότυπο, ανθρώπινη πόλη, που μπαίνει στη νέα εποχή με πρωταγωνιστή τον πολίτη. Ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα ανθρώπινο προάστιο. Το σχέδιο μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά που έχουν γίνει στην πόλη μας τα προηγούμενα χρόνια , ώστε πάνω σε σωστές  βάσεις , να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας, που θα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις και ανάγκες της νέας εποχής. Η Νέα Εποχή για μας σημαίνει μετεξέλιξη του προαστίου μας σε μία πόλη που θα διατηρεί και θα σέβεται τον ανθρώπινο  χαρακτήρα της και παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας σε όποιον επενδύει, εργάζεται και ζει σε αυτήν.

 

Ερ. Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το βάρος, εάν εκλεγείτε;

Απ. Προτεραιότητά μας, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Οι  μεγάλοι άξονες του προγράμματος μας είναι η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, η ολοκλήρωση των έργων και η ποιοτική αναβάθμιση των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Το τρίπτυχο στο οποίο θα ρίξουμε όλο μας το βάρος είναι «Ασφάλεια-Φωτισμός-Καθαριότητα». Με άλλα λόγια ιδανικές  συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.  Παράλληλα, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας μέσω της  δημοτικής συγκοινωνίας με άμεσες παρεμβάσεις, που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλο το Μαρούσι και κυρίως τις περιοχές που είναι επιβαρυμένες από τις υπερ-τοπικές χρήσεις. Πέραν αυτών, θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς και στην στήριξη δράσεων για πολιτισμό, αθλητισμό και εκπαίδευση.

Στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι να κάνουμε το Μαρούσι, την πόλη που θα «ζηλεύεις» να ζεις και να εργάζεσαι.

Ερ. Ο «Κλεισθένης» θα λύσει ή θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Απ. Η επίλυση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, απαιτεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Απαιτεί αποκέντρωση πόρων , ευθυνών κι αρμοδιοτήτων. Ο «Κλεισθένης» δεν λύνει τα σημερινά προβλήματα.  Δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργική ανεξαρτησία των Δήμων. Δεν επιλύει το ζήτημα της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων φορέων του Κράτους. Περιορίζεται απλά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας. Μας πάει πολλά χρόνια πίσω, καθώς θα  φέρει την ακυβερνησία στους Δήμους. Από την άλλη βέβαια το σκηνικό που δημιουργεί μας ενώνει, μας δυναμώνει και μας κινητοποιεί. Για μένα η θέση του Δημάρχου, υπό αυτές τις συνθήκες, αποκτά ιδιαίτερη ευθύνη και βαρύτητα.

Ερ. Είστε ανοιχτός σε προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες;

Απ. Είναι στο DNA της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και συνεργασίας, γι αυτό θα επιδιώξουμε προεκλογικά  προγραμματικές συγκλίσεις και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές, προγραμματικές συνεργασίες. Με «φανερή» κι όχι κρυφή ατζέντα.

Θα διεκδικήσουμε να πετύχουμε μία ισχυρή  «πρωτιά»  στην κάλπη αλλά θα επιδιώξουμε ταυτόχρονα να συνεργαστούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.  Θέλουμε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να μην επιτρέψουμε στα παντός είδους μικροκομματικά συμφέροντα,  να εξυπηρετήσουν την ακυβερνησία και την οπισθοδρόμηση του Δήμου μας.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...