Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
32.6 C
Marousi

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Το Τάβλι»

Το ιστορικό θεατρικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων δραματουργών της μεταπολεμικής περιόδου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, μοιράστηκαν με τους θεατές οι συντελεστές της παράστασης που ανέβηκε στη σκηνή του Αίθριου Θεάτρου στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2024.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Το Τάβλι»

Το έργο γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1972, εν μέσω δικτατορίας στο θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν και έκτοτε αποτελεί ένα από τα έργα σταθμός της Ελληνικής δραματουργίας.

Με έντονο το λαϊκό στοιχείο οι ήρωες του έργου, στο ρόλο του Κόλια ο Αλέξανδρος Ρήγας και στο ρόλο του Φώντα ο Αντώνης Κρόμπας, είναι λαμόγια που μ’ έναν μαγικό τρόπο, προκαλούν στο κοινό τη συμπάθεια, μέσα σ’ ένα λούμπεν μεταπολεμικό περιβάλλον. Οι πικρές αλήθειες που προβάλει ο συγγραφέας γίνονται γλυκά χαμόγελα στα χείλη των θεατών.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Το Τάβλι»

Την παράσταση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, ο οποίος συνεχάρη τους ηθοποιούς της παράστασης για την εμφάνισή τους και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου το κοινό που στηρίζει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Νικολαράκος, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευτυχία Παρασύρη, Βασίλης Μπούρας και Σπύρος Μπόγδανος.

Το Φεστιβάλ συνεχίζει τη διαδρομή του με τους Παντελή Θαλασσινό, Μπάμπη Στόκα και Ελεάννα Βαρελά σε μουσικές περιπλανήσεις και ταξίδια στο κόσμο, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο Αίθριο Θέατρο.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου https://maroussi.gr/ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις με προπώληση εισιτηρίων και με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Παραμένει κλειστός ο δημοτικός κινηματογράφος “Μίμης Φωτόπουλος”

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει ο δημοτικός κινηματογράφος...

O Σύλλογος Αθμονέων πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του

Στην καθιερωμένη επί σειρά ετών γιορτή για την υποδοχή...

Ορφέας Στασινός: Τίτλοι τέλους σε μια ανεπανάληπτη ιστορία στο Μαρούσι

 O Ορφέας Στασινός αποτελεί την ιστορία του Αμαρουσίου τα...

Κάτω από τη βάση σε βασικές υπηρεσίες ο Δήμος Αμαρουσίου στην έρευνα του ΥΠ.ΕΣ.

Mεγάλη έρευνα για τις δημοτικές αρχές  διεξήχθη από το...

Τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην Παιδεία γιόρτασε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αμαρουσίου

Με λαμπρότητα και πλήθος διακεκριμένων προσκεκλημένων, το 1ο Πειραματικό...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img