Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
23.3 C
Marousi

Μαρούσι: Jumbo-Καμπάνα 6,000€ από την Περιφέρεια Αττικής για διαφορετική ονομασία προϊόντος

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) στην εταιρεία «JUMBO»

Μία εβδομάδα πριν, η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει την επιβολή προστίμου ύψους 6.000€ σε κατάστημα JUMBΟ καθώς στον έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση της αλυσίδας στον Κολωνό, διαπιστώθηκε ότι οι ετικέτες στα σοκολατένια αυγά παραπλανούν τους καταναλωτές αφού ενώ αναγράφουν ότι είναι για σοκολατένια, στην πραγματικότητα αποτελούν απομιμήσεις σοκολάτας.

Η πώληση απομίμησης σοκολάτας δεν είναι παράνομη και μάλιστα τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε πολύ συχνά, αλλά είναι παράνομο να παραπλανάται ο καταναλωτής ως προς το τι αγοράζει!

Σήμερα, η ίδια Αρχή ανακοινώνει νέο διοικητικό πρόστιμο 6,000 ευρώ στο κατάστημα της αλυσίδας που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 31 στο Μαρούσι, για διαφορετική ονομασία προϊόντος στην πινακίδα λιανικής πώλησης από αυτό που αναγράφεται επί της συσκευασίας.

Όπως γράφει συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Με την με αριθ. πρωτ. 467656/16-04-2025 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) στην εταιρεία «JUMBO AEE», με έδρα στην οδό Κύπρου 9 & Ύδρας, 183 46 στο ΜΟΣΧΑΤΟ, διότι κατά την διενέργεια ελέγχου κλιμακίου της Υπηρεσίας μας στις 04-04-2025 στο υποκατάστημα «JUMBO AEE», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 31 στο Μαρούσι, διαπιστώθηκε στο εν λόγω υποκατάστημα διαφορετική ονομασία προϊόντος στην πινακίδα λιανικής πώλησης από αυτό που αναγράφεται επί της συσκευασίας σε δύο κωδικούς προϊόντων, κατά παράβαση του άρθρου  2§1Β της με αριθμ. 91354/2017 Υ.Α (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30.8.17), όπως ισχύει. Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται διοικητικά σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4177/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 14§Β της με αριθ. 91354/2017 Υπουργικής Απόφασης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (Φ.Ε.Κ. 2983/τ.Β΄/30.08.2017)», όπως ισχύει, με διοικητικό πρόστιμο ύψους έξι χιλιάδων ευρώ (€ 3.000,00×2), ανά κωδικό προϊόντος.

πηγή:cibum.gr

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Ενίσχυση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας από Δευτέρα 26 Μαΐου 2025

Tην ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας προχωρεί μετά...

Μαρούσι: Έγινε Κρήτη απο το πλήθος των Κρητικών φίλων του ΟΦΗ!(+ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεννόηση με την Κρητική ΠΑΕ αλλά και την Ένωση...

Μαρούσι: Συνεχίζεται το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγίας Φιλοθέης

Επί των οδών Ελευθερίας και Νίκης στην Αγία Φιλοθέη...

Στο Μαρούσι το ραντεβού των οπαδών του ΟΦΗ πριν τον τελικό Κυπέλλου

Όπως αποφάσισε η Αστυνομία Βορειοανατολικής Αττικής, το Μαρούσι θα...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img