fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

2ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Μαρούσι παρουσία πολλών πρεσβευτών και επιχειρηματιών

Τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και στην προώθηση της ανάπτυξης μέσα στα επόμενα χρόνια, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο 2ο Διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ “Athens – International Investment & Joint Ventures Forum” που διοργάνωσε και φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου από κοινού με τον Δήμο Ασπροπύργου και το Ελληνοελβετικό Επιμελητήριο, με τη συμμετοχή αξιωματούχων και υψηλόβαθμων στελεχών ξένων κρατών, εκπροσώπων από τον ιδιωτικό και δημόσιο επιχειρηματικό χώρο .

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε τον καθοριστικό αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια Αττικής.

«Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός κι ένα συγκροτημένο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ένα σύστημα φορολογικών κινήτρων και ελαφρύνσεων για τις επενδύσεις και ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα αλλά και απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, ο κ. Πατούλης, έδωσε έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας και των τεχνολογικών καινοτομιών, στην καλλιέργεια φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος με τη δημιουργία «Κόμβου Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών», στη δικτύωση των μικρών επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους, την ενεργοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την παροχή κινήτρων για ενεργοποίηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής και επενδυτικής δυναμικής που χρειάζεται να αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Πατούλης, στην ομιλία του, έδωσε έμφαση σε παρεμβάσεις «κλειδιά» που χρειάζεται να γίνουν και σχετίζονται με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την επέκταση συγκεκριμένων οδικών αξόνων με στόχο τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης, την αναβάθμιση των λιμένων Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας, τη δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων (τεχνολογικό πάρκο – HUB) φιλοξενίας και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, την αξιοποίηση των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τις εργασίες του φόρουμ χαιρέτισαν, επίσης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Νίκος Μελετίου, και ο Πρόεδρος του Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου Νίκος Σαμαράς.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρέσβης του Βελγίου Luc Liebaut, ο Πρέσβης της Ουκρανίας Sergeii Shutenko, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Καζακστάν Alexei Volkov, o Πρέσβης της Ινδονησίας Ferry Adamhar, η Πρέσβης της Σλοβακίας Iveta Hricova, ο Πρέσβης της Μολδαβίας Anatol Vangheli, ο Πρέσβης της Κροατίας Aleksandar Sunko, η Επίτιμη Πρόξενος της Ζάμπιας Rose Chizi, η επικεφαλής του Γραφείου Επενδύσεων και Εμπορίου της Πολωνίας Joanna Szymanska, η Ανώτερη Σύμβουλος του Οικονομικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας Mary Ozonwanji, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑ.Ι.Π.Ε.Δ Άρης Ξενόφος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Ιώαννης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Θεοφάνης, ο Γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Επικοινωνίας της EUROBANK Μιχάλης Βλασταράκης, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Ιωάννου Κορμάς, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρίας GREENESCO Ενεργειακή ΑΕ Δημήτρης Κόλλιας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Μιχάλης Μυτηλινάκης, ο Διαχειριστής ΑΚΕ Χρηματοοικονομικά Εργαλεία – Ενέργεια – Τρόφιμα της ATTICA Finance Συμβουλευτική Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Μονάδας Αξιοποίησης Μεγάλων Ακινήτων Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Στο φόρουμ παρακολούθησαν, επίσης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλος καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό χώρο.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 26, 2022 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
32°C αίθριος καιρός
τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29 σαβ07/30
αίθριος καιρός
32/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...