Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα δρόμου RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024

RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή στο Μαρούσι του αγώνα δρόμου RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024 που είναι αφιερωμένος στον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη, το Μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, όπου εκατοντάδες δρομείς, αθλητές και πολίτες κάθε ηλικίας, θα μοιραστούν τη χαρά του αθλητισμού, τη σωματική και ψυχική ευεξία που χαρίζει η άθληση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλεί τους Μαρουσιώτες να δώσουν το «παρών» και να πλαισιώσουν τη διεξαγωγή των αγώνων, ενθαρρύνοντας τους δρομείς και επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους με το χειροκρότημά τους.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης , Βασιλίσσης Σοφίας και Κηφισίας, και παιδικό αγώνα 650 μέτρων με σημείο εκκίνησης από την οδό Γούναρη και Ήβης.

Η συγκέντρωση των παιδιών στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα γίνεται από τις 09:45 μέχρι τις 10:00 και με την συνοδεία των γυμναστών θα μεταφερθούν στο σημείο εκκίνησης.

 

Διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου- Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  

 

Κατηγορία Α – Αγώνας Δρόμου 10.000 μέτρων.

Ώρα εκκίνησης:  09:00

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι 2 στροφές (των 5.000 μέτρων) ήτοι, Βασιλίσσης Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λεωφόρος Κηφισίας – Αγίοου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20 μέτρα πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασιλίσσης Σοφίας και πάλι η ίδια διαδρομή άλλη μια φορά. Στη 2η στροφή στη Λεωφόρο Κηφισιάς οι δρομείς τρέχουν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μιάμιση ώρα (90΄)

– Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 3ο, 5ο, 8οχλμ. και στον τερματισμό.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω (γεννημένοι 2008 και μεγαλύτεροι).

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

 

Κατηγορία Β – Αγώνας Δρόμου 5.000 μέτρων.

Ώρα εκκίνησης:  10:30

Διαδρομή: Βασιλίσσης Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λ. Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20 μέτρα πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μία ώρα (60΄).

– Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 3ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω (γεννημένοι 2011 και μεγαλύτεροι).

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

 

Κατηγορία Γ – Παιδικός Αγώνας 650 μέτρων

Ώρα εκκίνησης: 10:35

Σημείο εκκίνησης/ Διαδρομή: Στην οδό Γούναρη και τερματισμός στο Άγαλμα του Σπύρου Λούη (είσοδος της πόλης – οδός Βασιλίσσης Σοφίας)

Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:25 και με συνοδεία γυμναστών θα κατευθυνθούν στο σημείο εκκίνησης.

Διαδρομή: Βασιλίσσης Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λεωφόρος Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20 μέτρα πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασιλίσσης Σοφίας.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014-2015.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και θα γίνονται  στη Γραμματεία, Σάββατο 2 Μαρτίου 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών και συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στους Αγώνες της Α΄και Β΄ Κατηγορίας και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να κάνετε χρήση του συνδέσμου: https://runmaroussi.gr/

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου – Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα,  το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από 07:00 μέχρι 09:00.

 

Οι διαδρομές είναι μετρημένες – πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της World Athletics. Για τους αγώνες των 5.000 μέτρων και 10.000 μέτρων θα υπάρξει ηλεκτρονική  χρονομέτρηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2023/2024. Ό,τι δεν προβλέπεται από την αναρτημένη στο διαδίκτυο προκήρυξη θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Διευθυντή.

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της εταιρείας αθλητικών εκδηλώσεων Misc+ Sport Media.

 

Χρηστικές πληροφορίες:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Οι αθλητές πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικά με ευθύνη των συλλόγων τους. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα πρέπει να εξετασθούν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ: Την ημέρα του αγώνα  θα υπάρξει φύλαξη ρούχων στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 5.000 μέτρων και των 10.000 μέτρων η διοργάνωση θα παρέχει:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, μετάλλιο τερματισμού, σταθμούς ανεφοδιασμού στη διαδρομή με νερό.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Το έργο εκτελείται μεταξύ των οδών Σωρού και Διοφάντους και αφορά την ολική...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΚΑΕ Αμαρουσίου δημοσίευσε ένα πολύ όμορφο βίντεο με αφορμή την συμπλήρωση 23 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα στον ιστορικό τελικό της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σχετικώς με την ανακοίνωση πώλησης του ιστορικού ακινήτου του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής που εδρεύει στο Μαρούσι από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου,  ο Δήμαρχος...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου σας περιμένει όλους να παρευρεθείτε στο Πασχαλινό παζάρι της 3ης Κοινότητας ανιχνευτών Αμαρουσίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή...