Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανάπλαση και αναβάθμιση της Πρότυπης Παιδικής Χαράς στο Αμαλίειο

Παιδική Χαρά Αμαλιείου

Την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία Πρότυπης Παιδικής Χαράς στο Αμαλίειο και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης, που θα αναβαθμίσει και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή, προσφέροντας ένα λειτουργικό και ασφαλή χώρο αναψυχής και συνάθροισης για μικρούς και μεγάλους.

Παιδική Χαρά Αμαλιείου

Με την ταυτόχρονη ανάπλαση και αναβάθμιση και της γύρω περιοχής για ασφαλείς προσβάσεις, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της γειτονιάς.

Ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου μετά την ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποπεράτωση του έργου, ώστε να αποδοθεί σύντομα προς χρήση στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

Παιδική Χαρά Αμαλιείου

Εμφανώς ικανοποιημένος για την έναρξη υλοποίησης του σημαντικού έργου ανάπλασης στο Αμαλίειο, δήλωσε:

«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις, με έργα σε όλο το Μαρούσι που αλλάζουν, αναβαθμίζουν και ομορφαίνουν τις γειτονιές της πόλης μας, αλλά και με έργα υποδομών για μια πόλη λειτουργική και φιλική στους πολίτες της.

Πέρα από το εκτεταμένο δίκτυο έργων ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων οδών, αντιπλημμυρικών έργων,  ενίσχυσης του φωτισμού της πόλης και μία σειρά άλλων έργων που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν παραδοθεί στους κατοίκους πέντε ανακαινισμένες Παιδικές Χαρές. Οι περιοχές της Αγίας Φιλοθέης, των Ηπειρώτικων, του Ψαλιδίου, της Κοκκινιάς, του Πολυδρόσου απέκτησαν τους δικούς τους νέους αναβαθμισμένους χώρους αναψυχής και συνάθροισης.

Στην τετραετία στο σύνολο έχουν ανακαινισθεί 29 Παιδικές Χαρές.

Επίσης, οι 11 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας έχουν ανακαινιστεί πλήρως, ένας εκ των οποίων είναι ολοκληρωτικά νέος. Επιπλέον, σε χρόνους ρεκόρ κατασκευάσαμε 15 νέες αίθουσες για τις ανάγκες των νηπιαγωγείων και προσχολικής αγωγής.

Τα παιδιά της πόλης μας, η νέα γενιά είναι υψηλή μας προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε προσφέροντας τους τα μέσα για την ανάπτυξη και την πρόοδο τους.

Με οργάνωση, σχέδιο, συνέπεια λόγων και έργων και σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας κάθε εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο  προχωρούμε μπροστά, ώστε το Μαρούσι της επόμενης πενταετίας να πάει ακόμη πιο ψηλά!»

Το έργο προϋπολογισμού 961.286,18 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, είναι κατά το 1/3 με αυτοχρηματοδότηση και κατά τα 2/3 από το Πράσινο Ταμείο.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...