fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κάτι πήρε το αυτί μου για αντιδημάρχους – Ρεπόρτερ Γαρύφαλλος

ρεπορτερ Γαρύφαλλος

Σήμερα το πρωϊ λάβαμε ένα e-mail από έναν Mαρουσιώτη αναγνώστη μας που υπέγραφε ως Γαρύφαλλος ο ρεπόρτερ. Όπως καταλαβαίνουμε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και σε συνδυασμό με το γλαφυρό τρόπο γραφής του μας οδήγησε να μοιραστούμε με όλους εσάς το κείμενο του:

Εις τους συχνούς περιπάτους μου στην πόλη του Αμαρουσίου, συναντώ διάφορους τύπους, από τους «γεια σου» ονομαζόμενους, δηλαδή τους χαιρετάς και φεύγεις δεν τους πιάνεις κουβέντα, ως και τους «πες τα χρυσόστομε», οι οποίοι τα λένε σταράτα και έξω από τα δόντια.

Χθες το απόγευμα, εις την πλατεία Κασταλίας, άκουσα να ομιλεί πολύ δυνατά, η κυρά Χρίσταινα, ευρισκομένη εκεί μετά της αγάμου αδελφής της Φρωσούλας. Εμάλωναν για τα δημαρχιακά, και μάλιστα για τον ανασχηματισμό που έκανε ο Δήμαρχός μας. Εκάθησα πλησίον του περιπτέρου, θεώμενος τας αδελφάς και ακούων τα λεγόμενα. Η πρώτη κακολογούσε τον Δήμαρχο πως «έκανε μια τρούπα στο νερό» και η άλλη απαντούσε «και μπράβο του, εσύ μαρή μπορείς να κάνεις μια τρούπα στο νερό; εύκολο είναι;». «Μαρή μουρλή δεν βλέπεις που έχουν κολλήσει στις θέσεις τους, εδώ θέλεις καλέμι να τους ξεκαλουπώσεις…» φώναζε η κυρά Χρίσταινα, εννοώντας τους Αντιδημάρχους.

Γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος γύρω από τις δύο αδελφές, σχηματίζοντας «πηγαδάκι» σαν και αυτά που παλαιότερα εσχηματίζοντο στην πλατεία Ομονοίας, εκεί που έλεγε το μακρύ και το κοντό του ο κάθε υψίφωνος πικραμένος. Κάποιοι συμφωνούσαν με την κυρά Χρίσταινα, άλλοι με την Φρωσούλα, οι περισσότεροι όμως συμφωνούσαν και με τις δύο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ανέβει σε τέλειο σουρεαλιστικό επίπεδο στο Μαρούσι!

Από περιέργεια ρώτησα έναν από τους παριστάμενους να με πληροφορήσει για τις δύο αδελφές αν τις γνωρίζει βεβαίως. Αυτός τότε μου είπε τα ονόματά τους, και ότι έχουν χούι να τσακώνονται για τα δημαρχιακά και πότε η μία για τον έναν, πότε η άλλη γι τον άλλο, και όταν δεν έχουν με τι από τα δημαρχιακά να τσακωθούν, τσακώνονται για θέματα μεταξύ τους. Και μάλιστα έμαθα, ότι η κόντρα τους έφθανε σε τέτοιο σημείο ώστε, εάν τυχόν η μία εκ των δύο, εστολίζετο, η άλλη έμενε πεισματωδώς με τα καθημερινά της.

Τότε η προσοχή μου στράφηκε πάλι στον καυγά που έστηναν οι δύο αδελφές, αφού η κυρά Χρίσταινα έλεγε για κάποια γυναίκα που είναι σε θέση στον Δήμο, που όμως δεν συγκράτησα το όνομά της.

Έλεγε πάντως «αυτή από τα μεσημεριανατζίδικα έφθασε κι έγινε και γραμματέας»
«Και φταίει ο Αμπατζόγλου γι αυτό;» ρωτούσε η Φρωσούλα.
«Φταίει!» απάντησε κοφτά η κυρά Χρίσταινα και συνέχισε με πιο οργισμένο ύφος «…αυτή ρε ζουρλή δεν έλεγε ότι όποιος έχει το χρίσμα δεν σημαίνει ότι κάνει και για Δήμαρχος; αυτή δεν έλεγε ότι δεν είμαστε νοήμονες αν ψηφίσουμε αυτόν που έχει το χρίσμα; Τώρα έκανε κωλοτούμπα και δεν ειναι και η μόνη».

Αυτά και άλλα πολλά έλεγαν στην διάρκεια του καυγά τους οι δύο αδελφές, ώσπου έφυγα σκεφτόμενος «ρε τι γίνεται στον μάταιο τούτο κόσμο».

Ο ρεπόρτερ Γαρύφαλλος

koin-domes-amarousiou-banner-1
Απρ 18, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
11°C αραιές νεφώσεις
δευ04/18 τρι04/19 τετ04/20 πέμ04/21 παρ04/22
ασθενείς βροχοπτώσεις
10/8°C
αυξημένες νεφώσεις
12/8°C
ελαφρές νεφώσεις
16/8°C
αραιές νεφώσεις
19/11°C
ελαφρές νεφώσεις
21/12°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου στην βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, ο Μαρουσιώτης δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ΕΡΤ1, Κώστας Λασκαράτος, παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο «Πολιτισμός...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Όπως μας ενημερώνουν οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού η λίμνη, η επάνω καθαρίστηκε και γέμισε. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε την κάτω λίμνη! Η εποχή...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Άγιο είχαν δύο επιβάτες αυτοκινήτου που κινούνταν επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

“Φρένο” στις εργασίες κατασκευής του εμβληματικότερου από τα τρία μεγάλα καταστήματα που ετοιμάζει αυτή την περίοδο η ΑΒ Βασιλόπουλος, έρχεται να βάλει σύμφωνα με...