fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κάτι πήρε το αυτί μου για αντιδημάρχους – Ρεπόρτερ Γαρύφαλλος

ρεπορτερ Γαρύφαλλος

Σήμερα το πρωϊ λάβαμε ένα e-mail από έναν Mαρουσιώτη αναγνώστη μας που υπέγραφε ως Γαρύφαλλος ο ρεπόρτερ. Όπως καταλαβαίνουμε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και σε συνδυασμό με το γλαφυρό τρόπο γραφής του μας οδήγησε να μοιραστούμε με όλους εσάς το κείμενο του:

Εις τους συχνούς περιπάτους μου στην πόλη του Αμαρουσίου, συναντώ διάφορους τύπους, από τους «γεια σου» ονομαζόμενους, δηλαδή τους χαιρετάς και φεύγεις δεν τους πιάνεις κουβέντα, ως και τους «πες τα χρυσόστομε», οι οποίοι τα λένε σταράτα και έξω από τα δόντια.

Χθες το απόγευμα, εις την πλατεία Κασταλίας, άκουσα να ομιλεί πολύ δυνατά, η κυρά Χρίσταινα, ευρισκομένη εκεί μετά της αγάμου αδελφής της Φρωσούλας. Εμάλωναν για τα δημαρχιακά, και μάλιστα για τον ανασχηματισμό που έκανε ο Δήμαρχός μας. Εκάθησα πλησίον του περιπτέρου, θεώμενος τας αδελφάς και ακούων τα λεγόμενα. Η πρώτη κακολογούσε τον Δήμαρχο πως «έκανε μια τρούπα στο νερό» και η άλλη απαντούσε «και μπράβο του, εσύ μαρή μπορείς να κάνεις μια τρούπα στο νερό; εύκολο είναι;». «Μαρή μουρλή δεν βλέπεις που έχουν κολλήσει στις θέσεις τους, εδώ θέλεις καλέμι να τους ξεκαλουπώσεις…» φώναζε η κυρά Χρίσταινα, εννοώντας τους Αντιδημάρχους.

Γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος γύρω από τις δύο αδελφές, σχηματίζοντας «πηγαδάκι» σαν και αυτά που παλαιότερα εσχηματίζοντο στην πλατεία Ομονοίας, εκεί που έλεγε το μακρύ και το κοντό του ο κάθε υψίφωνος πικραμένος. Κάποιοι συμφωνούσαν με την κυρά Χρίσταινα, άλλοι με την Φρωσούλα, οι περισσότεροι όμως συμφωνούσαν και με τις δύο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ανέβει σε τέλειο σουρεαλιστικό επίπεδο στο Μαρούσι!

Από περιέργεια ρώτησα έναν από τους παριστάμενους να με πληροφορήσει για τις δύο αδελφές αν τις γνωρίζει βεβαίως. Αυτός τότε μου είπε τα ονόματά τους, και ότι έχουν χούι να τσακώνονται για τα δημαρχιακά και πότε η μία για τον έναν, πότε η άλλη γι τον άλλο, και όταν δεν έχουν με τι από τα δημαρχιακά να τσακωθούν, τσακώνονται για θέματα μεταξύ τους. Και μάλιστα έμαθα, ότι η κόντρα τους έφθανε σε τέτοιο σημείο ώστε, εάν τυχόν η μία εκ των δύο, εστολίζετο, η άλλη έμενε πεισματωδώς με τα καθημερινά της.

Τότε η προσοχή μου στράφηκε πάλι στον καυγά που έστηναν οι δύο αδελφές, αφού η κυρά Χρίσταινα έλεγε για κάποια γυναίκα που είναι σε θέση στον Δήμο, που όμως δεν συγκράτησα το όνομά της.

Έλεγε πάντως «αυτή από τα μεσημεριανατζίδικα έφθασε κι έγινε και γραμματέας»
«Και φταίει ο Αμπατζόγλου γι αυτό;» ρωτούσε η Φρωσούλα.
«Φταίει!» απάντησε κοφτά η κυρά Χρίσταινα και συνέχισε με πιο οργισμένο ύφος «…αυτή ρε ζουρλή δεν έλεγε ότι όποιος έχει το χρίσμα δεν σημαίνει ότι κάνει και για Δήμαρχος; αυτή δεν έλεγε ότι δεν είμαστε νοήμονες αν ψηφίσουμε αυτόν που έχει το χρίσμα; Τώρα έκανε κωλοτούμπα και δεν ειναι και η μόνη».

Αυτά και άλλα πολλά έλεγαν στην διάρκεια του καυγά τους οι δύο αδελφές, ώσπου έφυγα σκεφτόμενος «ρε τι γίνεται στον μάταιο τούτο κόσμο».

Ο ρεπόρτερ Γαρύφαλλος

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 15, 2021 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
17°C ασθενείς βροχοπτώσεις
παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18 τρι10/19
ασθενείς βροχοπτώσεις
20/15°C
σποραδικές νεφώσεις
19/14°C
σποραδικές νεφώσεις
18/15°C
ελαφρές νεφώσεις
19/14°C
αίθριος καιρός
20/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...