Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Απαραίτητη η ανανέωση της ομάδας διοίκησης Αμπατζόγλου

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν. Στο Μαρούσι λίγο πολύ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η επανεκλογή του Θεόδωρου Αμπατζόγλου θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη και αυτό που μένει να μάθουμε είναι το μέγεθος του ποσοστού.

Παράλληλα δεδομένη θεωρείται η εκλογή όλης της «παλιοσειράς» των δημοτικών συμβούλων και ουσιαστικά όλο το ενδιαφέρον περιορίζεται σε 3,4 θέσεις που μένουν διαθέσιμες για νέους δημοτικούς συμβούλους.

Αρκετοί εν ενεργεία αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν σοβαρή δουλεία και βοήθησαν το έργο της διοίκησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Νίκο Πέππα που εδώ και χρόνια έχει πάρει πάνω του και έχει αλλάξει την πολιτιστική εικόνα της πόλης, τον Νώντα Κατσιγιάννη που κράτησε σε υψηλό βαθμό την καθαριότητα της πόλης, τον δουλευταρά Γιάννη Ιωαννίδη που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του πρασίνου και των παιδικών χαρών της πόλης. Δεν θα μπορούσαμε επίσης να παραλείψουμε τον εξαιρετικά αγαπητό Γιάννη Νικολαράκο, την πολύτιμη εμπειρία της Ελένης Λέκκα, του Σπύρου Σταθούλη και του εμπειρότατου Κώστα Αντωνόπουλου, που με αυτή την εκλογή είναι πιθανόν να σπάσει το ρεκόρ του μακροβιότερου (με συνεχόμενες θητείες) δημοτικού συμβούλου στη χώρα. Σημαντική επίσης για τον συνδυασμό του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου είναι η προσθήκη του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Κώστα Βλάχου που είναι ένας αξιόλογος και έμπειρος δημοτικός σύμβουλος. Θα μπορούσαμε βέβαια να αναφέρουμε πολλές και πολλούς ακόμα που η συμμετοχή τους στα κοινά έχει θετικό πρόσημο. Δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα. Οι δημότες της πόλης μας γνωρίζουν την προσφορά των μελών του δημοτικού συμβουλίου και θα κρίνουν αναλόγως.

Πέρα όμως από όσες και όσους έχουν προσφέρει, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει σχετική ανανέωση. Η έμπειρη ομάδα του Αμπατζόγλου, χρειάζεται νέα μέλη που θα φέρουν νέες ιδέες, θα έχουν όρεξη για δουλειά και θα δώσουν δυναμική στην πόλη.

Κατά την άποψή μας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ποιοτικής ανανέωσης αποτελεί ο δικηγόρος και πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης Χρυσόστομος Σχινάς. Ως σύμβουλος δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά στη δημιουργία του προτύπου γηπέδου μπάσκετ, τύπου μπαλονιού, που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Σωρού. Φανταστείτε πόσα περισσότερα μπορεί να κάνει με τη δύναμη της ψήφου των δημοτών! Ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου καλωσορίζοντας τον στον συνδυασμό τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ο Χρυσόστομος Σχινάς, Μαρουσιώτης με αγάπη για την επιστήμη του, τον αθλητισμό και κυρίως για την πόλη μας, συστρατεύεται μαζί μας, με μόνο στόχο το Μαρούσι να πάει ακόμη πιο ψηλά!».

Μια ακόμα εξαιρετική περίπτωση είναι αυτή του Μαρουσιώτη ασφαλιστή Χρίστου Αναστασόπουλου. Απόφοιτος της Ελληνικής Παιδείας, με σπουδές στο Μάρκετινγκ διατηρεί τα τελευταία χρόνια ασφαλιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης επί της οδού Θησέως. Ανήκει στη γενιά των σαραντάρηδων, με ακέραιο χαρακτήρα, έχει όρεξη για δουλεία και είναι πραγματικός γνώστης των προβλημάτων της πόλης μας.  Θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο θα προσφέρει την απαραίτητη προστιθέμενη αξία για την πόλη μας.

Κλείνοντας θα αναφέρουμε τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Βουρλάκη. Μπορεί η έγκριτη δημοσιογράφος να είναι εδώ και τέσσερα χρόνια δημοτική σύμβουλος, αλλά δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε. Με την επανεκλογή της και την αξιοποίησή της θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία εσωτερική μεταγραφή της διοίκησης. Δεν περισσεύουν άλλωστε από την τοπική αυτοδιοίκηση οι δυναμικές γυναίκες που μπορούν να διοικήσουν και να κάνουν ουσιαστική δουλειά.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...