fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δήμαρχος στο Μαρούσι ως το 2029 ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Ο κύβος ερρίφθη.

Εδώ και ένα χρόνο ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε συζητήσεις έλεγε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος. Το είχε τονίσει μάλιστα πολλάκις και εντός της δημοτικής του ομάδας. Με ανάρτησή του όμως στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το έγραψε ξεκάθαρα: «Το 2023 θα ζητήσω την εμπιστοσύνη των Μαρουσιωτών για μία νέα, περισσότερο παραγωγική και αναπτυξιακή, θητεία».

Όσοι μας διαβάζετε τα τελευταία χρόνια είμαστε βέβαιοι ότι περιμένετε την πολιτική μας ανάλυση και φυσικά τις προβλέψεις μας.

Η άποψή μας είναι ότι ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα είναι μετά βεβαιότητας δήμαρχος μέχρι το 2029.

Γιατί ξανά δήμαρχος;

  1. Έχει μέχρι στιγμής επιτυχημένη θητεία.  Η πόλη είναι καθαρή, οι υπηρεσίες λειτουργούν άρτια, έχουν γίνει μικρά και μεγάλα έργα και μεγάλο λάθος έχει αποφευχθεί.
  2. Ο δήμος αντεπεξήλθε επαρκώς στις δυσκολίες της πανδημίας. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε ο δήμος Αμαρουσίου πήρε πρωτοβουλίες. Από διαρκείς απολυμάνσεις στο χώρο του δημαρχείου, μέχρι και καθημερινά self test για όλους τους δημότες στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.
  3. Κατάφερε να ενώσει. Ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος δεν του εξασφάλιζε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Από την πρώτη ημέρα της διοίκησης τους ενσωμάτωσε δημοτικούς συμβούλους από τέσσερις συνδυασμούς στη δική του παράταξη και πλέον έχει μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Πιστέψτε μας ότι πέρα από την ισχυρή αυτή πλειοψηφία, διαθέτει και εφεδρείες.
  4. Εξακολουθεί να έχει την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τεράστια δυναμική στην πρώτη εκλογή του. Πλέον θα κριθεί από το έργο του. Όσο όμως η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μεγάλη αυτό θα λειτουργεί φυσικά υπέρ του Αμπατζόγλου. Επίσης η στήριξη της ΝΔ σε συνδυασμό με τη δυναμική του Αμπατζόγλου, σημαίνει ότι κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας δεν θα σκεφτεί σοβαρά την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Γιατί μέχρι το 2029;

Ο εκλογικός νόμος άλλαξε. Η τρέχουσα θητεία θα παραταθεί για κάποιους μήνες και η επόμενη θα είναι πενταετούς διάρκειας. Τον Σεπτέμβριο του 2021 συμπληρώνονται 2 χρόνια διοίκησης. Οι επόμενες εκλογές θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2023 και η επίσημη θητεία της νέας διοίκησης θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2024. Η θητεία θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2028, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα λεπτά του 2029 τα κλειδιά του δημαρχείου θα είναι στην τσέπη του Αμπατζόγλου, ώστε να παροδωθούν.

Από την πρώτη Κυριακή;

Είπαμε ότι ο εκλογικός νόμος άλλαξε. Ο Αμπατζόγλου πλέον δεν χρειάζεται 50%, αλλά 42%. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι δεν είναι εφικτό να το πιάσει; Αν υπάρχουν έστω και λίγοι συνεχίζοντας την ανάγνωση της ανάλυσης μας μάλλον θα μεταπεισθούν και αυτοί.

Από τι θα εξαρτηθεί το ποσοστό Αμπατζόγλου;

  1. Το ποσοστό του θα εξαρτηθεί κυρίως από τον ίδιο. Έχουμε ακόμα δύο χρόνια θητείας και οι δημότες θα κρίνουν το έργο του. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ κανένας.
  2. Το ποσοστό όμως θα κριθεί και από τον αντίπαλο. Σε περίπτωση που θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Κακά τα ψέματα ο Καραμέρος έχει τον κόσμο του στο Μαρούσι. Αν όμως ο Γιώργος Καραμέρος αποφασίσει να ασχοληθεί με τις βουλευτικές εκλογές ή μόνο με το επάγγελμα του, τότε το όνομα του υποψηφίου θα κρίνει πολλά. Γιατί όμως να δεχθεί ένα ισχυρό ή ανερχόμενο στέλεχος να συμμετέχει σε εκλογές που θεωρούνται χαμένες; Ποιος θα δεχθεί να καεί εκλογικά και πολιτικά;
  3. Τέλος το ποσοστό θα κριθεί και από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Αμπατζόγλου. Με το νέο εκλογικό νόμο ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στο Μαρούσι περιορίζεται από τους 41 στους 33. Επίσης συνδυασμοί που δεν θα συγκεντρώνουν το 3% δεν θα εκλέγουν δημοτικό σύμβουλο. Τα δεδομένα αυτά και σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη νίκη του Αμπατζόγλου θα οδηγήσει τους περισσότερους ενδιαφερόμενους να επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό της νίκης. Συνεπώς μεγάλα ονόματα θα δώσουν σκληρό αγώνα για μια θέση στα έδρανα και η ύπαρξη σκληρού ανταγωνισμού στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα φέρει και μεγαλύτερα ποσοστά στον συνδυασμό.

Που θα υπάρξει ενδιαφέρον;

Το μεγάλο ενδιαφέρον στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα έχει να κάνει με το ποσοστό που θα πάρει την Α΄Κυριακή ο συνδυασμός Αμπατζόγλου και τα “στοιχήματα” θα έχουν να κάνουν με το αν καταρρίψει εκείνα των Αλέξανδρου Γαρδέλη και Γιώργου Πατούλη.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και αν δεν αλλάξει κάτι αναπάντεχα θα είναι δήμαρχος μέχρι να μπει το 2029.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 14, 2021 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C αραιές νεφώσεις
πέμ10/14 παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18
-/16°C
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19/16°C
ελαφρές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...