fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δήμος Αμαρουσίου: Ανεπαρκής έως το τέλος της θητείας της η Δούρου

rema-sapfous

Με αφορμή την αποστολή  της οριστικής μελέτης του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς από την Περιφέρεια Αττικής προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από 7 μήνες καθυστερήσεων και κωλυσιεργίας ο Δήμος Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

1.Όπως είναι γνωστό, την οριστική μελέτη του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου, η εκπόνηση της οποίας ήταν έργο της Περιφέρειας Αττικής, ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο Δήμος Αμαρουσίου δια των αρμοδίων Υπηρεσιών του και με δαπάνες του προκειμένου να επιτευχθεί η κατασκευή του σοβαρού αυτού έργου από την Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

Η άνω οριστική μελέτη, η οποία εκπονήθηκε με βάση και τις συναφείς υποδείξεις της Περιφέρειας Αττικής, ολοκληρώθηκε και έχει διαβιβασθεί από ικανού χρόνου στην Περιφέρεια, η οποία είναι αρμόδια για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του, συμπεριέλαβε δε το έργο αυτό στο Πρόγραμμα Ενταγμένων Έργων 2018.

Παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος είχε προβεί στο σύνολο των διορθώσεων και τροποποιήσεων της άνω οριστικής μελάτης, πριν την υποβολή της, την 4.12.2017, προφανώς λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, αλλά και ανεπάρκειας της Περιφέρειας για τη εκτέλεση του προαναφερόμενου σοβαρού έργου, οι Υπηρεσίες της ανεύρισκαν νέες παρατηρήσει επί της μελέτης που αφορούσαν στην τροποποίηση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και του δικτύου ύδρευσης, αντίστοιχα, επί των οποίων -νέων παρατηρήσεων – ο Δήμος καις στο  με αρ. πρωτ. 31659/20.7.2018 έγγραφο του διέλαβε:
Οι ζητούμενες μελέτες τροποποίησης δικτύων δεν εμπίπτουν στο συμβατικό αντικείμενο της υποβληθείσας μελέτης έργων διευθέτησης, η οποία ανατέθηκε και εκπονήθηκε δυνάμει του υπ’αρ.66/2009 Πρακτικού της Κ.Σ.Ε., αλλά αφορούν εργασίες αναγκαίες για την υλοποίηση του έργου , των οποίων τόσο η μελέτη όσο και η εκτέλεση ανήκουν στις αρμοδιότητες του αντίστοιχου Ο.Κ.Ω.  Για το λόγο αυτό οι εργασίες αυτές δεν προσμετρήθηκαν και δεν υπολογίστηκαν αναλυτικά στον προϋπολογισμό του έργου, αλλά η υπηρεσία κατόπιν υποδείξεων σας μερίμνησε για την αύξηση του κονδυλίου των απολογιστικών εργασιών,  το οποίο ανήλθε σε 750.000,00 ευρώ

(από 35.000,00) λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία αποτύπωσης των υφιστάμενων δικτύων.

2. Δεδομένων των προαναφερομένων την 9& 10η Αυγούστου στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γεώργιου Δέδε και με πρόσκλησή του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το προαναφερόμενο θέμα, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας κατά τις οποίες και επί αβάσιμων αναφορών και αιτιάσεων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, περί δήθεν, εκκρεμών υποχρεώσεων του Δήμου σχετικά με την εν λόγω μελέτη και την δημοπράτηση και κατασκευή του ανωτέρου σοβαρού έργου, ο Δήμος δια των παρισταμένων εκπροσώπων του δήλωσε ρητά και απόλυτα ότι η οριστική μελέτη του ως άνω έργου έχει ολοκληρωθεί και έχει διαβιβασθεί από ικανού χρόνου στην Περιφέρεια Αττικής για την έγκριση της και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι αρμόδια για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του συμπεριέλαβε αυτό στο Πρόγραμμα Ενταγμένων έργων έτους 2018 και ότι ο Δήμος θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή του κατά το στάδιο κατασκευής του σοβαρού έργου.

Μετά δε και την άνω ρητή και απόλυτη δήλωση του Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Δέδες ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό θα εκτελεσθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών -και όχι από την Περιφέρεια- ότι θα συνταχθεί ο «οδικός χάρτης» περί την εκτέλεση του και θα εκδοθεί η σχετική, περί τη εκτέλεση του απόφαση του άνω Υπουργείου.
Επίσης και όσο αφορά στην μετατόπιση δικτύων ύδρευσης και ακαθάρτων, που υφίστανται στην περιοχή του έργου, ο άνω Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι, κατά τη συνάντηση της επόμενης ημέρας (10ηΑυγούστου) θα κληθούν για να παραστούν το διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κ. Βουγιουκλάκης και ο εκπρόσωπος  της τεχνικής εταιρείας «ΝΑΜΑ», οι οποίοι και παρέστησαν, ότε και συνεφωνήθη η μεν άνω εταιρεία «ΝΑΜΑ» να ενεργήσει για την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ευθύς ως το έργο της σχετικής μελέτης ανατεθεί σε αυτή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η δε ΕΥΔΑΠ, να εγκρίνει άμεσα τη μελέτη αυτή.

Επιπλέον, στα ανωτέρω ενδεικτικά αναφέρουμε την από 23.10.2018 σχετικά με το θέμα εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Αμαρουσίου προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εν κατακλείδι, μετά από 7 μήνες καθυστέρηση, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου αποφάσισε να διαβιβάσει τη μελέτη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου.

Στην πράξη, η έχουσα την ευθύνη κα Δούρου, δεν προσέφερε το ελάχιστο για το έργο στο ρέμα Σαπφούς.

Advertisement. Scroll to continue reading.
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 17, 2021 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
17°C ελαφρές νεφώσεις
κυρ10/17 δευ10/18 τρι10/19 τετ10/20 πέμ10/21
αραιές νεφώσεις
19/15°C
ελαφρές νεφώσεις
19/15°C
σποραδικές νεφώσεις
20/14°C
αίθριος καιρός
19/13°C
αίθριος καιρός
19/13°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα συνεχιστεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Η...