fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Διεξαγωγή έρευνας από το Δήμο Αμαρουσίου μέσω ερωτηματολογίου για τον εντοπισμό των διακρίσεων που συνδέονται με το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναλαμβάνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), που καθιερώθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1961 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Ημέρα αφιερώνεται κάθε χρόνο στις γυναίκες που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφής βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική) σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα,

Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών το Δημαρχιακό Μέγαρο θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, που είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), μέλη και εθελόντριες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων θα διανείμουν φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες και θέμα «Που μπορείς να απευθυνθείς εάν αντιμετωπίζεις οποιοσδήποτε μορφής έμφυλη βίας».

Επίσης, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησε συνάντηση με το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και τους εκπαιδευμένους αστυνομικούς στο πρόγραμμα «ΑΡΙΑΝΔΗ», το οποίο ασχολείται με την κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία. Συζητήθηκαν θέματα για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου

Παράλληλα, ο Δήμος Αμαρουσίου εκπονεί μελέτη σχετική με τα θέματα Ισότητας των Γυναικών.
Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, διεξάγεται έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για τον εντοπισμό των διακρίσεων που συνδέονται με το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου.

Με αφορμή τη Διεθνή αυτή Ημέρα, ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει στη διάθεση των πολιτών το σχετικό ερωτηματολόγιο και τους απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην έρευνα, δια των απαντήσεων τους στο ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι ανώνυμο.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την περαιτέρω ανάλυση, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο φύλων και τις ενδεχόμενες δράσεις που μπορεί να προκύψουν.

Το ερωτηματολόγιο είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY_9d3GgLPTMGY-bC91vjUqmlkChPKazhkRS-Hbk_F2P5U0w/viewform?usp=sf_link

Επίσης θα διατίθεται και σε έντυπη μορφή στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά:
«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα εν μέσω της πανδημίας ότι με τη σωστή ενημέρωση, την κατανόηση, την ενθάρρυνση προς αναζήτηση βοήθειας και την ενεργό υποστήριξη των θυμάτων, θα μπορέσουν να βοηθηθούν πραγματικά και ουσιαστικά όσοι βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη και θα στηρίξουμε, αλλά και θα ενθαρρύνουμε αυτές τις γυναίκες προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, ενεργοποιούμαστε όλοι και όλες, ώστε να απαλλαγούμε δια παντός από τη βία και την κακοποίηση. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων είναι δίπλα σε όποιον/α  έχει ανάγκη υποστήριξης.»                       

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κα Ελένη Λέκκα στο μήνυμά της σημειώνει:
«Τα περιστατικά έμφυλης βίας και ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν αποτρόπαιες πράξεις και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται οποιοδήποτε μορφής βίας, ενώ πρέπει να σπάνε τη σιωπή τους όχι μόνο τα θύματα, αλλά και οι πολίτες, οι φίλοι, οι γείτονες και οι συγγενείς που γνωρίζουν.
Στην περίοδο, λοιπόν, του εγκλεισμού που διανύουμε και όπου η πίεση στις ανθρώπινες σχέσεις και τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται, καθίσταται όλο και πιο αναγκαίο και επίκαιρο το έργο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων».

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...