fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για το Μελάνωμα και την Άνοια

Μελάνωμα και Άνοια

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκαν, κατά τους προηγούμενους μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, δύο εκδηλώσεις στο Δημαρχιακό Μέγαρο, που αφορούσαν στην ενημέρωση πολιτών σε τομείς της υγείας. Το πρώτο θέμα, επίκαιρο, λόγω καλοκαιρινής περιόδου, αφορούσε τον καρκίνο του δέρματος με τίτλο «Καρκίνος του Δέρματος: Μελάνωμα» και το δεύτερο αφορούσε το ευαίσθητο θέμα της άνοιας με θέμα «Άνοια το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο».

 

Εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου «Καρκίνος του Δέρματος: Μελάνωμα»

Η εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του Δέρματος: Μελάνωμα» έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της πρόληψης, τονίζοντας συγχρόνως τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία προασπίζει τη Δημόσια υγεία αποτελώντας  κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Την ημερίδα για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα «κάλυψαν» με τις ομιλίες τους οι:

Γενική Αναπληρώτρια του Υπουργείου Υγείας και Πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, η οποία  μέσα από βίντεο έστειλε τον δικό της χαιρετισμό τονίζοντας τη σημαντικότητα της πρόληψης και της ενημέρωσης που αφορούν τον καρκίνο.

Δρ. Στέφανος Τσιπουράκης (Ιατρός, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) αναφέρθηκε στην επιστήμη της ιατρικής που συνεχώς εξελίσσεται.

Θεόδωρος Σαψάκος Μαριόλης (Γενικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην Χειρουργική Ογκολογία, Αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ) αναφέρθηκε στην «επαυξημένη πραγματικότητα της πληροφορίας» λόγω της προηγμένης τεχνολογίας.

Πόπη Καλαϊτζή (MD, MSc, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, lifestyle Medicine και Coaching certified, Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΚΠΑ) μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σύγχρονα  προγράμματα αποκατάστασης.

Βασίλειος Στ. Χρυσοχέρης (Δερματολόγος – Παιδοδερματολόγος, Συνεργάτης Ιατρικού – Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών) αναφέρθηκε στην απαραίτητη προστασία του δέρματος καθώς και στην εκπαίδευση που πρέπει να γίνεται από τις μικρές ηλικιακές ομάδες για το συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Θεοφάνης Φλώρος (Παθολόγος Ογκολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός Διευθυντής, Ε’ Ογκολογική Κλινική Νοσοκομείου Metropolitan General Αναπληρωτής Διευθυντής, Ογκολογική Κλινική Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών) αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της  έγκυρης διάγνωσης αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της ανοσοθεραπείας.

Τέλος ο Πατήρ και Ακτινοθεραπευτής Ιωάννης Κοκάκης τόνισε, σύμφωνα με τη διπλή του ιδιότητα, τη σημαντικότητα της άμυνας του οργανισμού σε σχέση με την ογκολογία αλλά και το θέμα της νηστείας που επιδρά θετικά στην υγεία του ατόμου.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ομιλητές, από το πάνελ, απάντησαν σε ερωτήσεις που απεύθυναν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.

Στην ημερίδα για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα παραβρέθηκαν επίσης οι:

Από την Περιφέρεια Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ιωάννης Κεχρής, η Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη, Ειρήνη Μυλωνίδη.

Από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων καθώς και υπεύθυνη επιμέλειας της εκδήλωσης Ρένα Χαλιώτη,  Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Γιάννης Ιωαννίδης, η Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ελένη Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ανάπτυξης Τουρισμού και Προστασίας Καταναλωτή Φανή Λέκκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Μπόγδανος.

Από την ΔΗΜ.ΤΟ Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος Χρήστος Μπελεγράτης

Εκπρόσωποι Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς και Παλαιού Ψυχικού.

Ο Διοικητής Δ.Σ. του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Θεόδωρος Τσουρούλας, ο κοινωνικός Ερευνητής Γιώργος Μπουγιούκος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ Στέφανος Τζέλης.

 

Εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου «Άνοια το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο»

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου,  πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Άνοια το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο».  Την εκδήλωση καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, μεταφέροντας συγχρόνως το χαιρετιστήριο μήνυμά του.

Η εκδήλωση είχε αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα εστιάζοντας στα συμπτώματα και στάδια της Άνοιας, στη νόσο Αλτσχάιμερ, στην πρόληψη, στη διαγνωστική προσέγγιση, στις φαρμακευτικές θεραπείες, στα κλινικά χαρακτηριστικά της νόσου, στις νέες τεχνολογίες και ανακαλύψεις.

Συγκεκριμένα, ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν με σαφήνεια και περιεκτικότητα στο θέμα που χαρακτηρίζεται ως «η πανδημία του αιώνα μας».

Η Παθολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφία Σκαλίδη εκτός των άλλων αναφέρθηκε στους βιολογικούς δείκτες της άνοιας, στα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα, στους παράγοντες κινδύνου, στις εργαστηριακές εξετάσεις διερεύνησης ανοϊκού συνδρόμου, στη διαχείριση της νόσου.

Ο Νευρολόγος, εξειδικευμένος στην Άνοια, Χαράλαμπος Πετρόπουλος έκανε αναφορά στις τελευταίες θεραπείες καθώς και στις απαραίτητες ρυθμίσεις των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου.

Η Ψυχολόγος MSc – Νευροψυχολόγος CBT Θεραπεύτρια Κωνσταντίνα Κανέλλου μίλησε για το ρόλο της νευροψυχολογίας, κάνοντας αναφορά στα κλινικά χαρακτηριστικά, στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων, στα συμπεριφορικά – ψυχιατρικά συμπτώματα, στη γνωστική ενδυνάμωση, στο «φορτίο» των φροντιστών.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γενετικής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Σχολή Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας Δρ. Δημήτριος Π. Βλαχάκης αναφέρθηκε στη Γενετική και την ανατομία του εγκεφάλου, αλλά και στην ιατρική του μέλλοντος (Future Medicine) που υπόσχεται ίαση μέσα από εξειδικευμένες μεθόδους.

Μελάνωμα και Άνοια

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης :

Η Επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος Δήμητρα Καπετανάκου, 0 Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Μαρίνα» Αμαρουσίου Μαρία Σοφού.

Τις δύο εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...