Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εγκαίνια της εκθέσεως φωτογραφίας «Το Φως»

Έκθεση φωτογραφίας

Τη Δευτέρα 30 Μαϊου 2022 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε την Έκθεση των τμημάτων Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου, με θέμα «Το Φως» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή καθώς και του Προέδρου και της Αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα και Κατερίνας Βουρλάκη αντίστοιχα.

Τα εκθέματα φωτογραφιών, με γενικό θέμα «Το Φως», προέρχονται από τους σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, του τμήματος  δημιουργικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου με δάσκαλο τον Διονύση Κούτση, καθώς και από τη Λέσχη Αμαρουσίου-f531 (η οποία ιδρύθηκε από ομάδα φίλων, ερασιτεχνών φωτογράφων, που μυήθηκαν στην τέχνη της φωτογραφίας, στα σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας που διοργανώνει η ΚΕΔΑ).

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού  Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ΜαρίαΔήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου & Εντεταλμένη Σύμβουλος Ελένη Λέκκα, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΑ (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής) Κωνσταντίνος Δούρος και η σύζυγος του Δημάρχου Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη «δημιουργική δουλειά» που γίνεται σε όλα τα καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι η Πολιτιστική Παραγωγή της Πόλης μας». Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως το ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτήριο της Οδού Σουρή, σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό και θα αποτελέσει έναν ακόμη χώρο έκθεσης και δημιουργίας.

O Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη δημιουργούς και μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους. Επίσης ανακοίνωσε τη διεύρυνση των τμημάτων φωτογραφίας δεδομένης της μεγάλης απήχησης.

Ο Δάσκαλος Φωτογραφίας Διονύσης Κούτσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλης για τη στήριξη του στα πολιτιστικά θέματα, αναφέρθηκε στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» που φιλοξενείται η έκθεση εικόνας και τέλος με τη σειρά του έκανε λόγο για τη νέα συνεργασία που δημιουργήθηκε μεταξύ του τμήματος φωτογραφίας της ΚΕΔΑ και της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου που αποτελεί πυρήνα παλαιότερων τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Έκθεση φωτογραφίας

Ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου Θωμάς Πατσέας ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση αίθουσας, στην φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου, από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου ενώ αναφέρθηκε και στους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς της Λέσχης που κύριο στόχο έχουν να φέρουν κοντά όσους αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Τέλος ενημέρωσε για την ετήσια έκθεση φωτογραφίας που έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 21.15 με την προβολή της ταινίας Το Μάτι της Κωνσταντινούπολης.

Στην εκδήλωση της Έκθεσης Φωτογραφίας παραβρέθηκαν επίσης φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

 

Πληροφορίες Έκθεσης Φωτογραφίας:

 

Δευτέρα 30 ΜΑΪΟΥ – Παρασκευή 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Το ΦΩΣ»

Χώρος: Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», (Έναντι Βασιλίσσης Σοφίας 85)

Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 17:00-20:00

Διδάσκει: Διονύσης Κούτσης

Συμμετέχει: Η Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου

Είσοδος Ελεύθερη

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινοπούλεως αγιοποιήθηκε ο πατήρ Αθανάσιος Χαμακιώτης, ο πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι. Ακολουθεί αναλυτικό άρθρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου είναι έτοιμος να παραδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, στη θέση του πρώην Ολυμπιακού Χωριού...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Παράδεισου Αμαρουσίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Ειδικότερα, λόγω εκτέλεσης...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει η 61η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής,  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), υπό την αιγίδα του...