Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής «Εντυπώσεις»

Έκθεση Χαρακτικής «Εντυπώσεις»

Την Τετάρτη 22  Μαρτίου 2023 εγκαινιάστηκε η Έκθεση Χαρακτικής με θέμα «Εντυπώσεις» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Δήμητρα Κουμαντάκη στο ιστορικό κτίριο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης».

Η Έκθεση υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), σε συνεργασία με το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών.

Τα εκατό εκθέματα που παρουσιάζονται στην Έκθεση  προέρχονται από δύο επιμέρους εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση, με τίτλο  «Όψεις του Αρχείου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών»,  περιλαμβάνει όψεις από το αρχείο των μελών της Ένωσης, που έχει συγκροτηθεί τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, ενώ η δεύτερη έκθεση «Το ανθρώπινο όνειρο», αφορά στις προσωπικές καταθέσεις των μελών και προσκεκλημένων της, ως ένας τρόπος απάντησης μέσω της τέχνης στους προβληματισμούς και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Έκθεση Χαρακτικής «Εντυπώσεις»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της Έκθεσης και αναφέρθηκε στη σπουδαία δημιουργική δουλειά των χαρακτών, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής σε εναλλακτικούς δρόμους πολιτιστικών δρώμενων.

«Θέλουμε να ξεφύγουμε από το συνηθισμένο πλαίσιο απλών πολιτιστικών εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα. Βούλησή μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικούς δρόμους τέχνης, όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε το πολιτιστικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στην πόλη μας στη νέα εποχή.

Αυτή η έκθεση έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και έχει να διανύσει μεγάλη διαδρομή, όχι μόνο στο Μαρούσι, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να γίνουμε κοινωνοί αυτής της τέχνης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αμπατζόγλου.

Η Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Δήμητρα Κουμαντάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου για τη αμέριστη στήριξή του, καθώς και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νικόλαο Πέππα, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα και τη σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά για την φιλοξενία και την συμβολή τους στη επιτυχία της έκθεσης.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πορεία της Ένωσης από την ίδρυσή της το 1987, η οποία όπως υπογράμμισε «συνεχίζει και προασπίζεται τη διάδοση της χαρακτικής τέχνης, την ενίσχυση του ενδιαφέροντος του κοινού για το χαρακτικό έργο, αλλά και την ανάδειξη των χαρακτών και της δουλειάς τους.»

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου 2023 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 14:00 και 17:00 με 20:00 και το Σάββατο 10:00 έως 14:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας ΚΕΔΑ: 210 8056314.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11...

ΓΕΝΙΚΑ

Εκλογικός θρίαμβος για το ΚΚΕ στο Μαρούσι. Το ποσοστό του ΚΚΕ έφτασε στο 7,65%, ξεπερνώντας αυτό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στις δύσκολες...