Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2026
7.4 C
Marousi

Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων, παρουσία εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου, κατοίκων και στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Παιδική Χαρά

Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στα Ηπειρώτικα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολικής ανακαίνισης πέντε παιδικών χαρών, μία από τις οποίες στο Ψαλίδι παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2023 και τρεις ακόμη που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης: Οδό Πάρνηθος και Ελευθερίας στην Αγία Φιλοθέη, στην Πλατεία Ξυλούρη στην Κοκκινιά, στην Οδό Φραγκοκκλησιάς στο Πολύδροσοενώ υπενθυμίζεται πως επί Δημαρχίας Θ. Αμπατζόγλου έχουν ήδη ανακαινιστεί 24 Παιδικές Χαρές και προγραμματίζεται το μεγάλο έργο της ολικής ανάπλασης της παιδικής χαράς του Αμαλιείου.

Στόχος του έργου των ανακαινίσεων, η πλήρης ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας και την Ελληνική νομοθεσία.

Οι χώροι διαθέτουν παιχνίδια για πληθώρα ηλικιακών ομάδων, επαρκείς επιφάνειες ασφαλείας από πτώση, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, βρύσες για πόσιμο νερό και άλλα. Παρέχοντας άνετους, ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης.

Παιδική Χαρά

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σε ένα σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής μίλησε για τη δημιουργική συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο, για τα έργα στην περιοχή αλλά και για την πρόοδο των πολεοδομικών ζητημάτων στην ευρύτερη ζώνη. Ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, την Σύμβουλό του επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου στην υλοποίηση του έργου ανακατασκευής παιδικών χαρών και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστηρίζουν τις εργασίες και που εκπροσώπησε στα εγκαίνια η Διευθύντρια της Διευθύνσεως Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Νάνσυ Χατζηδάκη.

Εντός της πλατείας ακόμη εγκαινιάστηκαν και τα νέα τοποθετημένα υπαίθρια όργανα άθλησης σχεδιασμένα για την ασφαλή άσκηση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος καταπόνησης ή τραυματισμού του ανθρώπινου σώματος.

Εκτός από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» Γιάννη Γιαννέλα, και τα μέλη του, στα εγκαίνια  παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους που απόλαυσαν τη νέα παιδική χαρά δίνοντας τα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για το έργο που βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

Ακόμη το παρών έδωσαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και η Γραμματέας Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Ρώτας και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Τίνα Μαρτίνη και οι Ευτυχία Παρασύρη και Μαρία Συμεωνίδου.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Νέος διαδικτυακός τόπος για αξιολογούν οι πολίτες την αποτελεσματικότητα των δημάρχων

Ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας αλλά και χάραξης πιο στοχευμένης...

Μαρούσι: Έως το τέλος καλοκαιριού το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων

Tο “The Grid” βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής...

Μαρούσι:Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων από την 1η Απριλίου έως τη 15η Ιουνίου

Πρόσκληση του Δήμου Αμαρουσίου για τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας...

Μαρούσι:Hλεκτρικός- μεγάλες παγίδες στη γραμμή απαιτούν έργα

Το προσωπικό γνωρίζει καλά ότι στο τμήμα από την...

Μαρούσι: Έκοψε την πίτα της η «Νίκη Αμαρουσίου»

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2026, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς,...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img