Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο Κλειστό Γήπεδο στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο»

Κλειστό Γήπεδο «Ζεκάκειο»

Το νέο Κλειστό Γήπεδο του Δήμου Αμαρουσίου που κατασκευάστηκε στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο»  εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Συλλόγων και Φορέων του Αμαρουσίου, μαθητών, αθλητών, εκπαιδευτικών και πλήθους πολιτών.

Κλειστό Γήπεδο «Ζεκάκειο»

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σε ένα κλίμα γιορτής και πλαισιωμένος από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου και αθλητές συλλόγων του Αμαρουσίου, μετά την τελετή αγιασμού, παρουσίασε για πρώτη φορά στους πολίτες το σύγχρονο κόσμημα, το στολίδι του Αθλητισμού για τον Δήμο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στάθηκε ιδιαιτέρως στο χρόνο ρεκόρ που κατασκευάστηκε – 4,5 μήνες – με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο ξεκινώντας από την ιδέα για αυτό, του συμβούλου του Χρυσόστομο Σχινά στη συνέχεια τον Διευθυντή του 4ου Λυκείου Κωνσταντινο Τζώρτζη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τις Σχολικές Επιτροπές και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος εστίασε κατά την ομιλία του στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, του λυόμενου στεγάστρου (τεχνολογίας αεροφερόμενων πλαισίων), η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον, υψηλής αισθητικής, ειδικών προδιαγραφών ασφαλείας απέναντι σε ακραία φυσικά φαινόμενα και ικανή να λειτουργήσει ως προπονητήριο για τα αθλήματα μπάσκετ, βόλει, χαντμπολ και ποδόσφαιρο σάλας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη επιγραμματικά στο έργο της Δημοτικής Αρχής της τελευταίας τριετίας στον τομέα του Αθλητισμού πέρα του έργου κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζεκάκειο:

  1. Δεκατρείς (13) υπαίθριοι αθλητικοί χώροι (γήπεδα) έχουν επισκευαστεί ή ανακαινιστεί πλήρως
  2. Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση για το Δημοτικό κολυμβητήριο, που το έχει καταστήσει πρότυπο στην Ελλάδα με εξοικονόμηση ενέργειας 50%.
  3. Εκπόνηση μελέτης για τα γήπεδα του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο
  4. Εκπόνηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού του Αγίου Θωμά.
  5. Δρομολόγηση ενεργειών για την ανέγερση 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης  που θα φέρουν μαζί και την κατασκευή ενός ακόμη κλειστού γηπέδου μπάσκετ (χρηματοδότηση ΚΤΥΠ).
  6. Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούν στην κατασκευή Γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα (χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής).
  7. Συνεχής διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δεσμεύτηκε τέλος, για την κατασκευή ενός ακόμη ομοίου Γηπέδου (τεχνολογίας μπαλονιού) σε μία ακόμη πολεοδομική ενότητα της πόλης, εντός του 2023 και σημείωσε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακατασκευή του ιστορικού Γηπέδου «Σπύρος Λούης».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου Κωνσταντίνος Τζώρτζης ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία στα θέματα της σχολικής κοινότητας και φυσικά για το σπουδαίο έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Μετά το πέρας των ομιλιών-χαιρετισμών ακολούθησε χορευτική επίδειξη και αγώνας μπάσκετ από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου.

Κλειστό Γήπεδο «Ζεκάκειο»

Το παρών έδωσαν ακόμη:

Ο Βουλευτής του Βορείου Τομέα Β1 Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιπρόεδρος  Κωνσταντίνος Βλάχος, και η Γραμματέας Μαρία Δήμητρα Ρώτα.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μαίρη Γαλαζούλα.

Οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νικολαράκος, Ευάγγελος Κάββαλος, Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας, Σπύρος Μπόγδανος.

Ο Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς και η Σύμβουλος του Δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου.

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμης Λέκκα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...