Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη του 2ου Διαγωνισμού Κεραμικής των μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών

2ος Διαγωνισμός Κεραμικής μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης, από γονείς και παιδιά, «Αλέξανδρος Γαρδέλης» στο Κέντρο  Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου, ξεκίνησε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο  Διαγωνισμός Κεραμικής για τους μαθητές της Πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από το Σάββατο  1 Απριλίου 2023, με θέμα «ΚΙΝΗΣΗ».

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών (ΠΕΚΑ) καθώς και τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (Σ.Α.Κ.Α).

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και υπεύθυνη της συνδιοργάνωσης Φανή Λέκκα, σημειώνοντας πως  με τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου δημιουργούνται βιωματικές δράσεις όπως αυτές των Πολιτιστικών Διαδρομών ή εν προκειμένω του Μαθητικού Διαγωνισμού, που ευαισθητοποιούν και μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά πολιτιστικές αξίες και γνώση για αρχέγονες αλλά ζωντανές μέχρι και σήμερα Μαρουσιώτικες τέχνες όπως η Κεραμική.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Νίκος Βαλλάτος καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους λέγοντας πως η συμβολή όλων είναι να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό κλίμα για τα παιδιά, κάτι που επετεύχθη από τον 1ο διαγωνισμό, με την έκδηλη αγάπη που φάνηκε στα μάτια των μικρών μαθητών.

Τα παιδιά βρέθηκαν στην προετοιμασμένη αίθουσα με πάγκους και υλικά όπου τους υποδέχτηκαν και τους καθοδήγησαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, η Αρχαιολόγος και υπεύθυνη επιμέλειας της Έκθεσης Δωρίνα Καρύδη καθώς και οι τελειόφοιτες του ΙΕΚ Κεραμικής Εβίνα Γεωργαρίου, και Μαρίνα Συρίγγου.

Στο κάλεσμα της έναρξης του 2ου διαγωνισμού Κεραμικής παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής,  η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα.

Πληροφορίες για τον 2ο Διαγωνισμός Κεραμεικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βόρειου Τομέα.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023, κάθε Σάββατο ή Κυριακή και κατά τις ώρες 10:00 έως 12:00 ή 16:00 έως 18:00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Λεωφόρος Κηφισίας 207, Μαρούσι ,στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».

Τα παιδιά θα διαγωνισθούν μία μόνο φορά κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, έχοντας ένα κομμάτι πηλό και δύο ώρες στη διάθεσή τους για να φτιάξουν με τα χεράκια τους ένα αντικείμενο με θέμα «ΚΙΝΗΣΗ».

  • Τα έργα θα παρουσιαστούν σε επιτροπές αποτελούμενες από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους Κεραμικής και θα επιλεγούν τα καλύτερα.
  • Θα δοθούν δεκαοχτώ (18) βραβεία και επιπλέον τρία (3) βραβεία σε κάθε τάξη Δημοτικού και έξι έπαινοι ανά τάξη.
  • Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες εκτός από το έργο τους θα τους δοθεί έπαινος συμμετοχής και ένα αναμνηστικό κεραμικό φιλοτεχνημένο από γνωστό και καταξιωμένο κεραμοποιό.
  • Οι τελετές απονομής καθώς και οι εκθέσεις των έργων των παιδιών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2023, μετά την τελική φάση κρίσης των έργων.

 

Δηλώσεις συμμετοχής από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://maroussi.gr/keramiki

Πληροφορίες:

  • Δήμος Αμαρουσίου, Γραφείο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, τηλέφωνο 213 2038354
  • Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, υπεύθυνη διοργάνωσης Δωρίνα Καρύδη Αρχαιολόγος,  τηλέφωνο 210 6144430 και 210 8025332

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τις 18 Μαΐου...