Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι: Δούρειος Ίππος για την άλωση και της Αυτοδιοίκησης από το Γερμανικό κεφάλαιο

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Μάρτη  στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, παραβρέθηκε ο κ. Πατούλης μαζί και με  κυβερνητικά στελέχη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εστίασε στην ανάγκη να δρομολογηθούν συνέργειες με Γερμανικούς Δήμους σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.  Χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν αφήνει περιθώρια για χρονοτριβές.

Έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ο Δούρειος Ίππος για την άλωση και της Αυτοδιοίκησης από το Γερμανικό κεφάλαιο.

Με τις υποτιθέμενες «αδελφοποιήσεις» και  τις μεθοδευμένες «παρεμβάσεις» της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, προσπαθούν να μας πουλήσουν τεχνογνωσία για να αποκτήσουν τον έλεγχο της δικής μας ακίνητης δημοτικής περιουσίας, να εκμεταλλευτούν ενεργειακούς και πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας μας, να θάβουν τα τοξικά τους  απόβλητα, να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό, και δη ειδικευμένο!

Οι καινοτόμοι τομείς συνεργασίας κι η αξιοποίηση που σχεδιάζουν δεν είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά Γερμανικών ιδιωτικών εταιρειών που χρηματοδοτούν αυτές τις δράσεις. Με αυτές τις μεθόδους υπονομεύεται η ανεξαρτησία της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετατοπίζοντας τους στόχους και την ισορροπία δυνάμεων υπέρ ιδιωτικών, υπερκρατικών συμφερόντων. Κρατικές και Αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε ιδιωτικούς αδιαφανείς φορείς, χωρίς δημόσιο έλεγχο.

Επιδιώκεται η υποθήκευση και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ελληνικών Δήμων με σκοπό να ξελασπώσουν από τα χρέη τους οι αντίστοιχοι «αδελφοί» Γερμανικοί Δήμοι και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Και όλα αυτά με πρόσχημα την αποκομιδή των απορριμμάτων και την διαχείριση τους.  

Οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για να έχουν μια καθαρή πόλη και  διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος.

Με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση.

Δεν θα επιτρέψουν τα δικά τους χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τη  διασφάλιση της διεξόδου της Γερμανικής ελίτ από την κρίση και την ισχυροποίηση της θέσης της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Καλούμε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους να τοποθετηθούν δημόσια πάνω στο θέμα του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του οδοκαθαρισμού στην πόλη μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

• Από το καλοκαίρι του 2022 ο Γιώργος Καραμέρος βρισκόταν στην Ανατολική Αττική και ετοίμαζε τον επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε εκλογικό του αγώνα. Από τότε...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί τους δημότες στη δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο υλοποίησης ανάλογων δράσεων ανάπτυξης και ενίσχυσης του αστικού...