fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ενότητα Ανατροπή και έργο για το Μαρούσι: Σχετικά με την υποβάθμιση των δημοτικών συμβουλίων και τη διαγραφή των πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών αιρετών και υπαλλήλων

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο Ν. 4735 (ΦΕΚΑ 197/12-10-2020) που περιέχει διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.

Όπως είχαμε καταγγείλει και κατά τη συζήτηση του Ν/Σ  στη Βουλή ο νόμος αυτός καταργεί  στην ουσία τα Δημοτικά Συμβούλια που είναι οι φορείς  άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης και μεταφέρει  όλες σχεδόν τις κρίσιμες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής στις οποίες, πραξικοπηματικά, έχει δώσει απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη των Δημάρχων.

 

Η ενέργεια αυτή αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα που υπονομεύει την τοπική δημοκρατία.

Είναι ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής των Δήμων σε κρατικές υπηρεσίες για την επιβολή στις τοπικές κοινωνίες των κυβερνητικών επιλογών.

Οδηγεί στην απώλεια του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Παράλληλα  με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που κατατέθηκε από το Ν. Κακλαμάνη υπεύθυνο της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση, δόθηκε με το άρθρο 67 του ίδιου νόμου «συγχωροχάρτι» σε αιρετούς και υπαλλήλους σε βάρος των οποίων έχουν γίνει καταλογισμοί, ποινικές και πειθαρχικές διώξεις για διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέχρι και τις 31.7.2019.  Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

 

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι  με αυτή τη διάταξη κινδυνεύουν να μπουν στο αρχείο όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις για τη διαχείριση της «αμαρτωλής» Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ), αλλά και παλαιότερες, από την εποχή  Τζανίκου.

 

Για τις υποθέσεις της ΔΕΑΔΑ διενεργείται από τον περασμένο Ιούλιο προανάκριση. Η εντολή δόθηκε από την Εισαγγελία ύστερα από την κατάθεση του πορίσματος 442 σελίδων της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. Το πόρισμα αφορά διαχειριστικούς ελέγχους στη ΔΕΑΔΑ για την περίοδο 2003-2013.

 

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» και ακολουθώντας πιστά τις Ευρωπαϊκές οδηγίες συρρικνώνει τη δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο μεταφέροντας τη λήψη των ουσιαστικών αποφάσεων σε ολιγομελή και ελεγχόμενα όργανα.

 

Ταυτόχρονα φροντίζει για την απαλλαγή των «δικών της παιδιών» και όχι μόνο, από τις συνέπειες για τις ατασθαλίες του παρελθόντος.

 

Καταγγέλλουμε στους συμπολίτες μας αυτές τις μεθοδεύσεις και τους καλούμε σε επαγρύπνηση, ενημέρωση και συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις.

Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αμεσοδημοκρατική, χωρίς αδιαφάνεια και διαφθορά, ύστατο καταφύγιο κάθε πολίτη και όχι μηχανισμός επιβολής των κυβερνητικών πολιτικών λιτότητας  και περισσότερων φόρων.

22-10-2020

 

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
6°C αίθριος καιρός
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
-/5°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
σποραδικές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/5°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...