fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επίσκεψη Αμπατζόγλου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα – Ενημέρωση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

αμπατζογλου σικιαριδιο
rbt

Κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Διοίκησης του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προς τη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Δημοτικοί Σύμβουλοι πραγματοποίησαν επίσκεψη την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τη Διοίκηση και τους Συλλόγους Εργαζομένων, Γονέων και Κηδεμόνων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο και προς επικαιροποίηση των θεμάτων που απασχολούν το εν λόγω Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε η νεότερη επίσκεψη από τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ.

Στην υπάρχουσα κατάσταση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και τους στόχους της νέας Διοίκησης έκανε αναφορά  η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σικιαρίδειου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, ενημερώνοντας τον Δήμαρχο  Θ. Αμπατζόγλου και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. Αμαρουσίου. Σε σχετική συζήτηση και ανάλυση των θεμάτων συμφώνησαν για την περισσότερο στενή μεταξύ τους συνεργασία για αποτελεσματική αντιμετώπιση στα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του Δήμου.

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τρέχοντα ζητήματα παρουσίασε επιπλέον η Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος Δήμητρα Καράμπελα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, ενώ εκτός των άλλων χώρων αυτοψία έγινε και στις αναβαθμισμένες αίθουσες οι οποίες κατόπιν προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, δέχτηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευών για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ που θα εξυπηρετήσει παιδιά του Αμαρουσίου υπό την υποστήριξη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Οι συγκεκριμένες αίθουσες αναμένεται να παραδοθούν προς λειτουργία και χρήση στο επόμενο διάστημα του 2021.

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος Αμαρουσίου έμπρακτα αρωγός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου απευθυνόμενος στα στελέχη του Σικιαριδείου Ιδρύματος μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι δομές και το προσωπικό του Ιδρύματος προσφέρονται σε παιδιά και νέους – ΑΜΕΑ του Αμαρουσίου προκειμένου να υπάρξει ποιοτικός και εποικοδομητικός χρόνος στην καθημερινότητά τους. Ειδικότερα, υλοποιήσαμε σε εύλογο χρόνο τις εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης  που είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί ως Δημοτική Αρχή με τη Διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος. Σκοπός μας είναι το το Μαρούσι να είναι μία πόλη φιλική για όλους ανεξαιρέτως. Οι νέες ανακατασκευασμένες αίθουσες, υψηλής αισθητικής, των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ είναι έτοιμες να αγκαλιάσουν όλα αυτά τα παιδιά, όλους αυτούς τους νέους, μαζί με τις οικογένειές τους. Πρόκειται για αξιοπρεπείς χώρους κατάλληλους για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών των ατόμων. Είμαστε ταυτόχρονα ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεισφέραμε ουσιαστικά και στη δημιουργία των ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας)».

αμπατζογλου σικιαριδιο αμπατζογλου σικιαριδιο αμπατζογλου σικιαριδιο αμπατζογλου σικιαριδιο

Παρόντες από την πλευρά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος ήταν ακόμη οι :

Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών  Σικιαριδείου Ιδρύματος Θεόδωρος Κοκόρας, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Γεωργούντζος, οι συνεργάτες του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Τίνα Ορφανίδου, Τάσος Λυμπερτάτος, Κώστας Αδαμόπουλος, Γιώργος Γαμπιεράκης, οι υπάλληλοι Παν. Χολής (Ψυχολόγος), Κων/να Βλάχου, Θεόδωρος Ρήγας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δρ Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Εριφύλη Κίτση.

Από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου παρευρέθησαν οι: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Μαρία Γώγου.

Επίσης  το παρών έδωσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Πέτρος Κούκουζας καθώς και ο Επικεφαλής της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...