Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επίσκεψη Αμπατζόγλου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα – Ενημέρωση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

αμπατζογλου σικιαριδιο
rbt

Κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Διοίκησης του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προς τη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Δημοτικοί Σύμβουλοι πραγματοποίησαν επίσκεψη την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τη Διοίκηση και τους Συλλόγους Εργαζομένων, Γονέων και Κηδεμόνων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο και προς επικαιροποίηση των θεμάτων που απασχολούν το εν λόγω Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε η νεότερη επίσκεψη από τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ.

Στην υπάρχουσα κατάσταση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και τους στόχους της νέας Διοίκησης έκανε αναφορά  η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σικιαρίδειου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, ενημερώνοντας τον Δήμαρχο  Θ. Αμπατζόγλου και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. Αμαρουσίου. Σε σχετική συζήτηση και ανάλυση των θεμάτων συμφώνησαν για την περισσότερο στενή μεταξύ τους συνεργασία για αποτελεσματική αντιμετώπιση στα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του Δήμου.

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τρέχοντα ζητήματα παρουσίασε επιπλέον η Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος Δήμητρα Καράμπελα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, ενώ εκτός των άλλων χώρων αυτοψία έγινε και στις αναβαθμισμένες αίθουσες οι οποίες κατόπιν προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, δέχτηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευών για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ που θα εξυπηρετήσει παιδιά του Αμαρουσίου υπό την υποστήριξη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Οι συγκεκριμένες αίθουσες αναμένεται να παραδοθούν προς λειτουργία και χρήση στο επόμενο διάστημα του 2021.

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος Αμαρουσίου έμπρακτα αρωγός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου απευθυνόμενος στα στελέχη του Σικιαριδείου Ιδρύματος μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι δομές και το προσωπικό του Ιδρύματος προσφέρονται σε παιδιά και νέους – ΑΜΕΑ του Αμαρουσίου προκειμένου να υπάρξει ποιοτικός και εποικοδομητικός χρόνος στην καθημερινότητά τους. Ειδικότερα, υλοποιήσαμε σε εύλογο χρόνο τις εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης  που είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί ως Δημοτική Αρχή με τη Διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος. Σκοπός μας είναι το το Μαρούσι να είναι μία πόλη φιλική για όλους ανεξαιρέτως. Οι νέες ανακατασκευασμένες αίθουσες, υψηλής αισθητικής, των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ είναι έτοιμες να αγκαλιάσουν όλα αυτά τα παιδιά, όλους αυτούς τους νέους, μαζί με τις οικογένειές τους. Πρόκειται για αξιοπρεπείς χώρους κατάλληλους για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών των ατόμων. Είμαστε ταυτόχρονα ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεισφέραμε ουσιαστικά και στη δημιουργία των ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας)».

αμπατζογλου σικιαριδιο αμπατζογλου σικιαριδιο αμπατζογλου σικιαριδιο αμπατζογλου σικιαριδιο

Παρόντες από την πλευρά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος ήταν ακόμη οι :

Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών  Σικιαριδείου Ιδρύματος Θεόδωρος Κοκόρας, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Γεωργούντζος, οι συνεργάτες του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Τίνα Ορφανίδου, Τάσος Λυμπερτάτος, Κώστας Αδαμόπουλος, Γιώργος Γαμπιεράκης, οι υπάλληλοι Παν. Χολής (Ψυχολόγος), Κων/να Βλάχου, Θεόδωρος Ρήγας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δρ Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Εριφύλη Κίτση.

Από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου παρευρέθησαν οι: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Μαρία Γώγου.

Επίσης  το παρών έδωσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Πέτρος Κούκουζας καθώς και ο Επικεφαλής της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...