fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης

Κωστής Χατζηδάκης

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε τον Υπουργό στη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τα μέλη των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενημερωτικών δράσεων για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες. Στην προκειμένη περίπτωση συνταξιοδοτικά και κοινωνικών πολιτικών.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σημείωσε το θετικό αποτύπωμα που έχει στην κοινωνία η επιτάχυνση απονομής των συντάξεων καθώς και άλλα μέτρα όπως οι ρυθμίσεις που αφορούν σε θέματα πιστοποίησης αναπηρίας, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα του Υπουργού και αυτής της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Κ. Χατζηδάκης παρέθεσε τους άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης, που αφορούν στην ενίσχυση των συντάξεων αλλά και την επιτάχυνση απονομής τους, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών για ΑμεΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτενή διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες. Κατόπιν εξήρε την πολύ καλή συνεργασία του με το Δήμαρχο, τόσο από την τωρινή αυτοδιοικητική του θέση αλλά και από την πρότερή του με την ιδιότητα του Διοικητή ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις, ενώ τέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που κρίθηκαν απαραίτητα να διερευνηθούν από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Κωστής Χατζηδάκης

Με την ευκαιρία τονίστηκε η συμβολή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου το οποίο προσφέρει ανελλιπώς πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μητροπολιτικότητα του Αμαρουσίου η οποία βρίσκει εφαρμογή και στις κοινωνικές υπηρεσίες όπως αυτές του ΤΕΒΑ, όπου ο Δήμος είναι επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Βορείου Τομέα Αττικής/Δήμος Αμαρουσίου, για τις δράσεις επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

Για το θέμα αυτό, είχε πραγματοποιήσει ο Υπουργός, επίσκεψη στο Δήμο, στις 19 Μαΐου 2022.

Τέλος ο Υπουργός περιηγήθηκε στη δομή του Κεντρικού ΚΑΠΗ και ενημερώθηκε για τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη του.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης και με την ιδιότητα του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α και υπεύθυνος για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ Πέτρος Κόνιαρης, η ιατρός καρδιολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, η εκπρόσωπος των ΚΑΠΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Έφη Μανιάτη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ανδρομάχη Τσουκαλά.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...