Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εργασίες καθαριότητας, συντήρησης και οδηγίες πρόληψης πυρκαγιών. Μήνυμα του Δήμου Αμαρουσίου για τους βανδαλισμούς Δημοτικής περιουσίας

Εργασίες καθαριότητας

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, που αφορούν σε καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, συντήρηση πρασίνου αλλά και ειδικών εργασιών λόγω  της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν  ενδεικτικά εργασίες φυτεύσεων, συντήρησης πρασίνου (αφορούν σε χορτοκοπτικές, χλοοκοπτικές και θαμνοκοπτικές εργασίες), καθώς και καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους αλλά και απομάκρυνση – καθαρισμός κλαδιών και ογκωδών υλικών σε σημεία της πόλης όπως:

·       Κέντρο (Νερατζιωτίσσης, Οδοί  Μιλτιάδου, Αγίων Αναργύρων, Χατζηαντωνίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Γράμμου)

·       Νέα Λέσβος (Ρέμα Δωδώνη, Πάρκο Μαργαρίτα)

·       Ψαλίδι (Πάρκο Λακωνίας)

·       Νέο Μαρούσι (Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών, πλησίον νοσοκομείου Σισμανόγλειο)

·       Περιοχή ΚΑΤ (Οδοί, Ηρώδου Αττικού, Κωνσταντινουπόλεως, Ξενοφώντος, Νίκης, Πάρκο Αθηνάς)

·       Νέα Φιλοθέη (Πάρκο Νίκης, Πάρκο Μανούρη)

·       Σωρού (Πάρκο Ζεκάκου)

·       Κοκκινιά (Πάρκο Σοφοκλέους)

·       Εργατικές Κατοικίες (Πάρκο Κοσμά Αιτωλού)

·       Νέο Τέρμα (Πάρκο Αθανασίου Διάκου)

·       Βίλα Λουμίδη

·       Νησίδα Αμαρουσίου Χαλανδρίου

·       Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,   Κυπρίων Αγωνιστών

·       Κοιμητήριο Αμαρουσίου (Οδός Αναπαύσεως)

 

Δεδομένου επίσης των υψηλών θερμοκρασιών και της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω οδηγίες:

·       Καθαρίζουμε ξερά φύλλα, πευκοβελόνες και κλαδιά και απομακρύνουμε εύφλεκτα υλικά σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα γύρω από το σπίτι μας για να δημιουργήσουμε αντιπυρική ζώνη.

·       Κλαδεύουμε τα δέντρα ώστε τα κλαδιά να έχουν 3 μέτρα απόσταση από το έδαφος και μεταξύ τους. Τα κλαδιά πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το σπίτι και σε καμία περίπτωση να μην ακουμπούν πάνω του.

·       Καθαρίζουμε την κεραμοσκεπή  από ξερά φύλλα και πευκοβελόνες και σιγουρευόμαστε ότι οι υδρορροές μας είναι μεταλλικές και καθαρές από φύλλα.

·       Βεβαιωνόμαστε πως οι πυροσβεστήρες μας είναι σωστά συντηρημένοι.

·       Φροντίζουμε να έχουμε λάστιχο ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλουμε να προστατεύσουμε.

·       ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αφορά τους μήνες Μάιο ως Οκτώβριο.

 

Είναι ανεπίτρεπτες παραβατικές συμπεριφορές και βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας

Συνεχίζονται τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρύπανσης κοινόχρηστων χώρων με ογκώδη αντικείμενα και βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας όπως αυτές που παρατηρήθηκαν  τις προηγούμενες ημέρες σε προσφάτως ανακαινισμένη παιδική χαρά και στον ανελκυστήρα πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισημαίνει: «Οι νομικές μας υπηρεσίες δρομολογούν τις απαραίτητες μηνύσεις γιατί αυτά τα φαινόμενα είναι εγκληματικά και απειλούν έμμεσα ή άμεσα την ασφάλεια και την υγεία των Μαρουσιωτών. Παράλληλα καλούμε τους δημότες να καταγγέλλουν τα περιστατικά ανομίας στις αστυνομικές αρχές και να ενημερώνουν τη Γραμμή Δημότη στο 15321. Η ασφάλεια και ευταξία της πόλης μας, αφορά όλους το ίδιο».

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Λίγες μέρες μένουν για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η πόλη του Αμαρουσίου ζει σε προεκλογικούς ρυθμούς, όχι μόνο για την εκλογή του...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Νικολαράκου, αποτύπωσε την παράσταση νίκης του Συνδυασμού “Το Μαρούσι Ψηλά!” του Θεόδωρου...