fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εργασίες καθαριότητας, συντήρησης και οδηγίες πρόληψης πυρκαγιών. Μήνυμα του Δήμου Αμαρουσίου για τους βανδαλισμούς Δημοτικής περιουσίας

Εργασίες καθαριότητας

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, που αφορούν σε καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, συντήρηση πρασίνου αλλά και ειδικών εργασιών λόγω  της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν  ενδεικτικά εργασίες φυτεύσεων, συντήρησης πρασίνου (αφορούν σε χορτοκοπτικές, χλοοκοπτικές και θαμνοκοπτικές εργασίες), καθώς και καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους αλλά και απομάκρυνση – καθαρισμός κλαδιών και ογκωδών υλικών σε σημεία της πόλης όπως:

·       Κέντρο (Νερατζιωτίσσης, Οδοί  Μιλτιάδου, Αγίων Αναργύρων, Χατζηαντωνίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Γράμμου)

·       Νέα Λέσβος (Ρέμα Δωδώνη, Πάρκο Μαργαρίτα)

·       Ψαλίδι (Πάρκο Λακωνίας)

·       Νέο Μαρούσι (Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών, πλησίον νοσοκομείου Σισμανόγλειο)

·       Περιοχή ΚΑΤ (Οδοί, Ηρώδου Αττικού, Κωνσταντινουπόλεως, Ξενοφώντος, Νίκης, Πάρκο Αθηνάς)

·       Νέα Φιλοθέη (Πάρκο Νίκης, Πάρκο Μανούρη)

·       Σωρού (Πάρκο Ζεκάκου)

·       Κοκκινιά (Πάρκο Σοφοκλέους)

·       Εργατικές Κατοικίες (Πάρκο Κοσμά Αιτωλού)

·       Νέο Τέρμα (Πάρκο Αθανασίου Διάκου)

·       Βίλα Λουμίδη

·       Νησίδα Αμαρουσίου Χαλανδρίου

·       Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,   Κυπρίων Αγωνιστών

·       Κοιμητήριο Αμαρουσίου (Οδός Αναπαύσεως)

 

Δεδομένου επίσης των υψηλών θερμοκρασιών και της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω οδηγίες:

·       Καθαρίζουμε ξερά φύλλα, πευκοβελόνες και κλαδιά και απομακρύνουμε εύφλεκτα υλικά σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα γύρω από το σπίτι μας για να δημιουργήσουμε αντιπυρική ζώνη.

·       Κλαδεύουμε τα δέντρα ώστε τα κλαδιά να έχουν 3 μέτρα απόσταση από το έδαφος και μεταξύ τους. Τα κλαδιά πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το σπίτι και σε καμία περίπτωση να μην ακουμπούν πάνω του.

·       Καθαρίζουμε την κεραμοσκεπή  από ξερά φύλλα και πευκοβελόνες και σιγουρευόμαστε ότι οι υδρορροές μας είναι μεταλλικές και καθαρές από φύλλα.

·       Βεβαιωνόμαστε πως οι πυροσβεστήρες μας είναι σωστά συντηρημένοι.

·       Φροντίζουμε να έχουμε λάστιχο ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλουμε να προστατεύσουμε.

·       ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αφορά τους μήνες Μάιο ως Οκτώβριο.

 

Είναι ανεπίτρεπτες παραβατικές συμπεριφορές και βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας

Συνεχίζονται τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρύπανσης κοινόχρηστων χώρων με ογκώδη αντικείμενα και βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας όπως αυτές που παρατηρήθηκαν  τις προηγούμενες ημέρες σε προσφάτως ανακαινισμένη παιδική χαρά και στον ανελκυστήρα πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισημαίνει: «Οι νομικές μας υπηρεσίες δρομολογούν τις απαραίτητες μηνύσεις γιατί αυτά τα φαινόμενα είναι εγκληματικά και απειλούν έμμεσα ή άμεσα την ασφάλεια και την υγεία των Μαρουσιωτών. Παράλληλα καλούμε τους δημότες να καταγγέλλουν τα περιστατικά ανομίας στις αστυνομικές αρχές και να ενημερώνουν τη Γραμμή Δημότη στο 15321. Η ασφάλεια και ευταξία της πόλης μας, αφορά όλους το ίδιο».

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 24, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
37°C αίθριος καιρός
κυρ07/24 δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28
αίθριος καιρός
37/29°C
αίθριος καιρός
36/28°C
αίθριος καιρός
34/27°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...