fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Γ. Καραμέρος: Τα Ηπειρώτικα έχουν εγκαταλειφθεί. Εμείς προτείνουμε και μπορούμε

Αντιπροσωπεία της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο επισκέφτηκε το Σάββατο 16/10 τα Ηπειρώτικα Αμαρουσίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του τοπικού συλλόγου και κατοίκους της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξής επισκέφτηκαν τα περισσότερα σημεία της γειτονιάς όπου εντοπίζονται προβλήματα και κατέγραψαν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του εξωραϊστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Άγιος Γεώργιος” που εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ,  πρόεδρο Γιάννη Γιαννέλα, γραμματέα Κώστα Μπίκα, ταμία Νίκο Τζάλλα. Παρών στη συνάντηση και ο εκπαιδευτικός και κάτοικος της γειτονιάς κ. Αθανάσιος Γρίβας διευθυντής του 18ου Δ.Σ Αμαρουσίου.

Τον επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι συνόδευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τίνα Μαρτίνη, Βασίλης Μπούρας, Πέτρος Κούκουζας, Σπύρος Μπόγδανος αλλά και τα μέλη της παράταξης Γιώτα Ντάντα, Χρύσα Κουτρούλη.

Ο κ. Καραμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Ηπειρώτικα έχουν εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση του κ.Αμπατζόγλου που στα δύο και πλέον χρόνια διοίκησης περιορίστηκε σε ένα σοβάτισμα της μάντρας του κοιμητηρίου και την αυτονόητη αλλαγή ενός στεγάστρου της δημοτικής συγκοινωνίας στη στάση κοντά στο γεφυράκι του ρέματος. Από εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα καθώς δεν επιτρέπεται να υπάρχει επί της οδού Σισμανογλείου μία χωματερή εδώ και μήνες (φωτογραφία 1). Ο συγκεκριμένος δρόμος χρειάζεται καλύτερη οδοσήμανση λόγω της υπερτοπικής κυκλοφορίας και της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι. Η μάντρα του κοιμητηρίου (που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επεκταθεί) χρήζει έργων αντιστήριξης καθώς έχει προφανείς φθορές μπορεί να την καταστήσουν επικίνδυνη σε ενδεχόμενο σεισμού (φωτο 2). Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ χρειάζεται συντήρηση  (φωτό 3) όπως και η παιδική χαρά ενώ η “φερόμενη” ως πλατεία της οδού Νουάρου διαμόρφωση (φωτό 4) και σύστημα ποτίσματος για να μην μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία οι ίδιοι οι κάτοικοι ειδικά τους θερινούς μήνες. Η διοίκηση Αμπατζόγλου έχει δείξει χαρακτηριστική απροθυμία και αναποτελεσματικότητα στο να μετατρέψει σε πραγματικά κοινόχρηστο χώρο το τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Γεωργ Λύτσικα, Τροπαιοφόρου και Πωγωνίου (φωτό 5). Αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τη γειτονιά και τους κατοίκους της με χρήσεις πολιτισμού, κέντρου ψηφιακών δεξιοτήτων ή ακόμα και της δημιουργίας μιας δημοτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Το βασικότερο όλων όμως είναι η επί 15 και πλέον χρόνια κοροϊδία των κατοίκων για την ένταξη περιοχών των Ηπειρώτικων στο σχέδιο πόλης προκειμένου οι κάτοικοι που πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη να έχουν σοβαρές υποδομές και δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Για όλα αυτά υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και πόροι που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τα Ηπειρώτικα Αμαρουσίου αλλά ο κ. Αμπατζόγλου δεν κάνει ούτε τα προφανή. Υπόσχομαι προσωπικά στους εκπροσώπους του συλλόγου αλλά και τους κατοίκους της γειτονιάς ότι το 2023, που το #Ενωμένο Μαρούσι θα είναι στη διοίκηση του Δήμου θα υπάρξει στενή συνεργασία και εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού για άμεσα έργα στα Ηπειρωτικά Αμαρουσίου όπως και στις άλλες γειτονιές της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ Γιαννέλα, Μπίκα και Τζάλλα για τις προσπάθειές τους για τη γειτονιά τους και για τη φιλοξενία τους σήμερα. Θα είμαστε στο πλευρό τόσο του συλλόγου όσο και των κατοίκων μία δυνατή φωνή στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι σε μία διοίκηση που είναι κλεισμένη τους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου».

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022 στην κατηγορία των γυναικών αναδείχτηκε η Ειρήνη Τσουπάκη η οποία κέρδισε την 1η θέση στο Κύπελλο δρόμου σε ανώμαλο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 24χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή από αυτοκίνητα, κατ’...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προσκαλεί τους πολίτες της πόλης στα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο»....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην...