fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Γ. Καραμέρος: Τα Ηπειρώτικα έχουν εγκαταλειφθεί. Εμείς προτείνουμε και μπορούμε

Αντιπροσωπεία της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο επισκέφτηκε το Σάββατο 16/10 τα Ηπειρώτικα Αμαρουσίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του τοπικού συλλόγου και κατοίκους της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξής επισκέφτηκαν τα περισσότερα σημεία της γειτονιάς όπου εντοπίζονται προβλήματα και κατέγραψαν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του εξωραϊστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Άγιος Γεώργιος” που εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ,  πρόεδρο Γιάννη Γιαννέλα, γραμματέα Κώστα Μπίκα, ταμία Νίκο Τζάλλα. Παρών στη συνάντηση και ο εκπαιδευτικός και κάτοικος της γειτονιάς κ. Αθανάσιος Γρίβας διευθυντής του 18ου Δ.Σ Αμαρουσίου.

Τον επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι συνόδευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τίνα Μαρτίνη, Βασίλης Μπούρας, Πέτρος Κούκουζας, Σπύρος Μπόγδανος αλλά και τα μέλη της παράταξης Γιώτα Ντάντα, Χρύσα Κουτρούλη.

Ο κ. Καραμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Ηπειρώτικα έχουν εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση του κ.Αμπατζόγλου που στα δύο και πλέον χρόνια διοίκησης περιορίστηκε σε ένα σοβάτισμα της μάντρας του κοιμητηρίου και την αυτονόητη αλλαγή ενός στεγάστρου της δημοτικής συγκοινωνίας στη στάση κοντά στο γεφυράκι του ρέματος. Από εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα καθώς δεν επιτρέπεται να υπάρχει επί της οδού Σισμανογλείου μία χωματερή εδώ και μήνες (φωτογραφία 1). Ο συγκεκριμένος δρόμος χρειάζεται καλύτερη οδοσήμανση λόγω της υπερτοπικής κυκλοφορίας και της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι. Η μάντρα του κοιμητηρίου (που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επεκταθεί) χρήζει έργων αντιστήριξης καθώς έχει προφανείς φθορές μπορεί να την καταστήσουν επικίνδυνη σε ενδεχόμενο σεισμού (φωτο 2). Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ χρειάζεται συντήρηση  (φωτό 3) όπως και η παιδική χαρά ενώ η “φερόμενη” ως πλατεία της οδού Νουάρου διαμόρφωση (φωτό 4) και σύστημα ποτίσματος για να μην μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία οι ίδιοι οι κάτοικοι ειδικά τους θερινούς μήνες. Η διοίκηση Αμπατζόγλου έχει δείξει χαρακτηριστική απροθυμία και αναποτελεσματικότητα στο να μετατρέψει σε πραγματικά κοινόχρηστο χώρο το τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Γεωργ Λύτσικα, Τροπαιοφόρου και Πωγωνίου (φωτό 5). Αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τη γειτονιά και τους κατοίκους της με χρήσεις πολιτισμού, κέντρου ψηφιακών δεξιοτήτων ή ακόμα και της δημιουργίας μιας δημοτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Το βασικότερο όλων όμως είναι η επί 15 και πλέον χρόνια κοροϊδία των κατοίκων για την ένταξη περιοχών των Ηπειρώτικων στο σχέδιο πόλης προκειμένου οι κάτοικοι που πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη να έχουν σοβαρές υποδομές και δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Για όλα αυτά υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και πόροι που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τα Ηπειρώτικα Αμαρουσίου αλλά ο κ. Αμπατζόγλου δεν κάνει ούτε τα προφανή. Υπόσχομαι προσωπικά στους εκπροσώπους του συλλόγου αλλά και τους κατοίκους της γειτονιάς ότι το 2023, που το #Ενωμένο Μαρούσι θα είναι στη διοίκηση του Δήμου θα υπάρξει στενή συνεργασία και εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού για άμεσα έργα στα Ηπειρωτικά Αμαρουσίου όπως και στις άλλες γειτονιές της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ Γιαννέλα, Μπίκα και Τζάλλα για τις προσπάθειές τους για τη γειτονιά τους και για τη φιλοξενία τους σήμερα. Θα είμαστε στο πλευρό τόσο του συλλόγου όσο και των κατοίκων μία δυνατή φωνή στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι σε μία διοίκηση που είναι κλεισμένη τους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου».

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 24, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
29°C αίθριος καιρός
κυρ07/24 δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28
-/30°C
αίθριος καιρός
36/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/26°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...