fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ηλεκτροκίνητα αναβατορία προσβασιμότητας, στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

αναβατοριο μαρουσι σχολειο

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίδειξη και εκπαίδευση λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων αναβατορίων προσβασιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου τα οποία εγκαταστάθηκαν κατά τη θερινή περίοδο με δαπάνη του “Ομίλου Υγεία”, στο πλαίσιο εκτέλεσης του Προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων του Δήμου.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου – και με την ευγενική χορηγία του “Ομίλου Υγεία” κατασκευάστηκαν δύο διαφορετικού τύπουηλεκτροκίνητα αναβατόρια αλουμινίου (πλατφόρμα – κάθισμα) και για δύο διαφορετικά επίπεδα, με στόχο να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα κάνουν το κτίριο του σχολείου προσεγγίσιμο και φιλικό στα άτομα με αναπηρίες και στα εμποδιζόμενα άτομα κάθε κατηγορίας.  Έτσι δίνονται λύσεις στα λειτουργικά, τεχνικά και μορφολογικά θέματα, ώστε να διασφαλιστεί η οριζόντια και κατακόρυφη ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλής διακίνηση των ατόμων αυτών, με τη χρήση από μαθητές, εκπαιδευτικούς ή και γονείς.

Ειδικότερα στο πρώτο επίπεδο χρησιμοποιείται ηλεκτροκίνητο αναβατόριο κλίμακας τύπου πλατφόρμας σκάλας σε ευθύγραμμη κίνηση, δύο στάσεων, για χρήση αμαξιδίου ενώ στο δεύτερο χρησιμοποιείται ηλεκτροκίνητο αναβατόριο κλίμακας με κάθισμα. Τα ανυψωτικά συστήματα κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και των οδηγιών της Ε.Ε.

Και για τους δύο ηλεκτροκίνητους μηχανισμούς, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από υπεύθυνους της τεχνικής εταιρίας, ενώ ακολούθησε ειδικότερη εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου αφού παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και συνομίλησε και με τους καθηγητές του Σχολείου στη συνέχεια δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον “Όμιλο Υγεία” και το Πρόεδρο Ανδρέα Καρταπάνη για τη χορηγία τους σε μία τόσο χρήσιμη και ουσιαστική παρέμβαση. Ο μηχανισμός αυτός εξυπηρετεί όποιον έχει κινητικά προβλήματα, μαθητή, εκπαιδευτικό ή γονέα και αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι της πολιτικής μας για την προσβασιμότητα στις υποδομές και δομές της πόλης. Επιπλέον σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι το νέο Πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων που ανακοινώσαμε τον Δεκέμβριο του 2020 αποδίδει καρπούς. Δουλεύουμε επάνω σε αυτό εντατικά και τα κοινωνικά οφέλη είναι ορατά από τους Μαρουσιώτες, όπως στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου. Συνεχίζουμε με προσήλωση στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας».

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου συνόδευαν ο Πρόεδρος της  Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής,  η Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού & χορηγιών  Άννα Βαγιωνά και η Σύμβουλος του Δημάρχου για τεχνικά έργαΑθηνά Ρέππου.

Παρούσες επίσης η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου Αρέστη Ελπινίκη και η Υποδιευθύντρια Κατερίνα Ρουμπή.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 14, 2021 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
17°C ψιχάλες
πέμ10/14 παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18
ασθενείς βροχοπτώσεις
17/17°C
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19/16°C
ελαφρές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...