fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λ. Μαγιάκης: Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση της «Μήδειας»

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στο Μαρούσι από τη Δημοτική Αρχή:

Η αποτυχία της δημοτικής Αρχής Αμπατζόγλου για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έφερε η «Μήδεια» και την επικράτηση μεγάλου αισθήματος ανασφάλειας  στους δημότες  είναι προφανής. Οι δημότες έμειναν ουσιαστικά απροστάτευτοι για μεγάλο χρονικά διάστημα .

Αποτέλεσμα ήταν σε πολλές περιοχές,  λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης,  να ξεπαγιάσουν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι, να μείνουν χωρίς φως,  νερό και τηλέφωνο. Να κλείσουν οι δρόμοι λόγω μη καθαρισμού τους από το χιόνι ή και από την πτώση δέντρων και μεγάλων κλαδιών. Παρά τις προσπάθειες τους, έμειναν ανημέρωτοι,  και από πλευράς Δήμου, για το πότε θα επανήρχετο η ηλεκτροδότηση και η παροχή νερού.

Αντί για επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις ότι όλα πήγαν καλά, θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή Αμπατζόγλου ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών και υπεύθυνη απάντηση σε στοιχειώδη ερωτήματα όπως:

  • Τι είδους προετοιμασία είχε γίνει όταν ανακοινώθηκε η κακοκαιρία
  • Το σχέδιο πολιτικής προστασίας του Δήμου ήταν προσαρμοσμένο στο γενικό σχέδιο πολιτικής προστασίας ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.
  • Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Τι ακριβώς προβλέπει και κατά πόσο τηρήθηκε.
  • Λειτουργεί Κέντρο Επιχειρήσεων στο Δήμο για την αντιμετώπιση και την επιχειρησιακή διαχείριση των φυσικών κινδύνων
  • Είναι το διαθέσιμο προσωπικό και οι κρατικοί πόροι για την πολιτική προστασία επαρκείς για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων
  • Τι προβλέπει το σχέδιο για την αξιοποίηση των συλλογικών φορέων και των εθελοντών της πόλης για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων.
  • Έχουν καταγραφεί οι προκληθείσες ζημιές και αν όχι πότε προβλέπεται να γίνει. Θα ζητηθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι στα πλαίσια των πολιτικών λιτότητας στους Δήμους  η πολιτική προστασία είναι υποβαθμισμένη και τα αποτελέσματα τα βίωσαν αυτές τις μέρες οι πολίτες με το χειρότερο τρόπο.

Αποδεικνύεται επίσης, για μια ακόμα φορά, ότι, όπως και με την αντιμετώπιση της πανδημίας, μόνο ένας ισχυρός δημόσιος τομέας, της τοπικής αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανομένης,  μπορεί να προστατέψει ουσιαστικά τους πολίτες.

Αντί για αυτό το προσωπικό παραμένει στάσιμο και υποχρεώνεται να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπισθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες. Συνεχώς προβάλλονται σαν εναλλακτική λύση δήθεν  οι ιδιωτικοποιήσεις. Η ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και η ΕΥΔΑΠ που ιδιωτικοποιούνται, δεν επενδύουν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, προφανώς για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Θα μιλήσει για όλα αυτά ο κ. Αμπατζόγλου σαν πρώτος πολίτης της πόλης ή θα περιοριστεί στον άχαρο ρόλο της συγκάλυψης των ευθυνών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των μνημονιακών κυβερνήσεων διαχρονικά,  της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης.

Ιαν 22, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
2°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ01/22 κυρ01/23 δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26
-/2°C
ελαφρές νεφώσεις
4/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
1/-4°C
αίθριος καιρός
2/-5°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023, έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σενάρια υποψηφίων δημάρχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...